Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zimní líčení pro různé příležitosti

Zimní líčení pro různé příležitosti

Zimní líčení pro různé příležitosti

29. ledna 2018 od Karolína Hornová

29. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Dovolená na horách, zimní radovánky s dětmi i večery plné kultury a umění. Zimní období s sebou přináší mnoho situací. A ve všech chceme vypadat perfektně. Kdy je lepší vsadit na přirozenost, a kdy si naopak můžete dovolit líčení jako ze žurnálu?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Některé z nás nevyjdou bez make-upu ani v případě, že vynášejí koš. Je-li to náš případ, možná se občas dostaneme do situace, kdy váháme, jestli jsme to s líčením nepřehnaly nebo si nedaly zbytečně záležet. Líčíme se hlavně pro sebe a svůj dobrý pocit. Proto jsme se zamysleli nad situacemi, které nás v zimě potkávají, a vhodným líčením. Kdy vsadit na praktičnost, a kdy si naopak v líčení klidně dovolit víc než ostatní?


S dětmi do sněhu

Připravme se na to, že, když vyrážíme v zimě s dětmi ven, ani na chvilku se nezastavíme. Stavění sněhuláka, koulování, válení ve sněhu nebo sáňkování vyžadují jak specifický outfit, tak přizpůsobené líčení. Je to podobné, jako když jdeme sportovat – vyplatí se sáhnout po spíše nenápadnějších líčidlech v přirozených barevných tónech. Rtěnku nechme protentokrát doma. Nikdy nevíme, kdy dostaneme sněhovou koulí do obličeje…

Kromě teplého oblečení se můžeme – alespoň opticky – zahřát i líčením. A to tak, že sáhneme po teplých tónech, které přizpůsobíme svému barevnému typu: blondýnkám budou slušet světle hnědé tóny s odlesky do medové, oříškové nebo broskvové, zrzkám zlatohnědá nebo světle oranžová, tmavovláskám tmavší hnědá s růžovými podtóny. Oční stíny v těchto barvách doplníme tvářenkou v ladícím odstínu broskvové, světle bronzové nebo přirozeně růžové. Tvářenku nanášíme tak, aby působila jako zdravé „zimní“ tváře – tedy na „jablíčka“ tváří. (Pomoci si můžeme trikem se širokým úsměvem, kdy pak nalíčíme tu oblast tváří, jež nejvíce vystoupila do popředí.) Úsměv můžeme podtrhnout tónovaným balzámem, který rtům dodá zdravou barvu.

s dětmi do sněhu

Tužku na oči můžeme protentokrát úplně vynechat, nebo uděláme jen tenkou linku v linii řas. Naneseme stíny – stačí jimi zlehka zvýraznit horní víčko. Na řasy se bude hodit voděodolná řasenka, která odolá vlhkosti i případnému „zásahu“ sněhem. Nezapomeneme lehce zvýraznit obočí – tužka či gel na obočí dlouho vydrží a s celkovým výrazem obličeje udělá divy.


Královna svahu

I mezi špičkovými lyžařkami je móda vyrazit na závody nalíčená. Proč tento trend neaplikovat i do svého života? Sjezdové lyžování nebo snowboarding nejsou tak namáhavé sporty, jak se může zdát, a sáhneme-li po odolných líčidlech, budeme i odpoledne v horské boudě vypadat jako královna svahu.

Většina z nás nosí na lyžování ochranné brýle, takže rozmazání líčidel změnou teplot, vlhkostí nebo slzami příliš nehrozí. Pro všechny případy ale můžeme použít voděodolnou tužku na oči a řasenku a také suchou tužku na obočí, která bude celý den držet na svém místě. Zvlášť pokud svítí sluníčko, začněme make-upem s ochranným faktorem, který bude fungovat stejně dobře jako sluneční krém.

zimní kosmetická výbava

Na lyžích je obličej často tím jediným, co z vrstvy teplého oblečení vykukuje. Nebojme se výraznějších a tmavších stínů. Lze je sladit třeba i s barvou lyžařského outfitu, čepice nebo helmy. Skvěle vypadá třeba tmavě fialová, zlatohnědá nebo třeba zemitá zelená. Tvářenku pak vybereme spíše podle odstínu a tónu své pleti – neměla by působit uměle, ale spíše jako tváře zdravě ošlehané větrem. Vybírejme tedy barvu co nejvíce podobnou své pleti, když se červenáme.

Bát se na svahu nemusíme ani rtěnky. Zvolíme přirozený, ne příliš výrazný odstín, který podtrhne přirozenou barvu rtů. Konzistence rtěnky je na každém – pokud dáváme přednost jistotě a dlouhé výdrži, klidně sáhněme po dlouhotrvající tekuté rtěnce. Pokud na horách potřebujeme spíše hydrataci, použijeme jemnou, krémovou a pečující rtěnku, kterou si vezmeme s sebou do kapsy od bundy.


Zimní elegance

Zima je obdobím, kdy večer často vyrážíme za kulturou do divadla. Jsou to okamžiky, kdy chceme vypadat výjimečně – jinak než v běžný den. K elegantnímu či luxusnímu oblečení patří i opulentní líčení. Bát se nemusíme výrazných červených nebo temných rtů, i když je třeba jinak tolik nenosíme – v divadle většinou příliš nejíme, nepijeme a ni nemluvíme a rtěnka vydrží dlouho na svém místě.

žena s nalíčenými rty v zimě

Na večerní představení je jako dělané dramatické kouřové líčení, ale pozor na chyby při jeho tvorbě. Pokud se bojíme tmavých šedých, až černých tónů, můžeme použít tři odstíny světlejších hnědých stínů, které vypadají přirozeněji. Nezapomeneme na černou linku, kterou pomocí stínů rozetřeme do ztracena a zdůrazníme tvar oka. Místo řasenky můžeme protentokrát zkusit nalepovací řasy – jen pozor, nejlepší je nalepit je před samotným líčením.

Obličej lze lehce vykonturovat pomocí bronzeru nebo tmavšího pudru. Zohledníme přitom tvar svého obličeje a nezapomeneme podkreslit lícní kosti. Zmíněná výrazná rtěnka je pak třešinkou na dortu, která dodá celému líčení elegantní a slavnostní nádech a pozvedne i jednoduchý outfit v podobě „malých černých“ a tmavého elegantního kabátu.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít