Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zatočte s akné: Pomocí octa, medu nebo rajčat

Zatočte s akné: Pomocí octa, medu nebo rajčat

Zatočte s akné: Pomocí octa, medu nebo rajčat

11. prosince 2019 od Jana Kantorová

11. prosince 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

S akné se dá bojovat dvěma způsoby. Zevnitř a zvenku. My se na oba způsoby podíváme a doporučíme vám potraviny, které vás pupínků zbaví. Jaké to jsou?
Ať budete na akné zkoušet přírodní prostředky, nebo přímo kosmetické přípravky, základem péče o aknózní pleť je vždycky odlíčení a vyčištění pleti. Nejde jen o odstranění make-upu, ale o hloubkové vyčištění pleti každý den ráno i večer.

Tip redakce:
Vyzkoušejte třeba
NIVEA MicellAir Čisticí micelární gel s růžovou vodou (koupit v e-shopu) nebo Mixa Čisticí pleťový gel Sensitive Skin Expert (koupit v e-shopu).
čištění pleti

Zatočte s akné zevnitř

Trápí-li vás výskyt akné během dne častěji, pak se zaměřte na to, co jíte. Jen změna jídelníčku nebo vyřazení některých potravin dokáže téměř okamžitě zafungovat a zmírnit i ten největší výsev pupínků.

Které potraviny to jsou:

  • Fermentované kysané zelí a kefír: potraviny, které čistí střeva, zabraňují vzniku zánětů.
  • Kimchi: přírodně fermentovaný zeleninový salát má příznivé účinky na trávení a metabolismus.
  • Losos: ryba bohatá na omega-3 mastné kyseliny skvěle bojuje proti akné, a navíc stabilizuje hormony, jež mohou stát za tvorbou pupínků.
  • Špenát: kromě vitaminu E a železa obsahuje špenát také proteiny, které umí rozproudit naši krev - ta pak lépe odplaví záněty pokožky i různé nečistoty.
Tip redakce:
Zabránit vzniku akné mohou i doplňky stravy, jako je třeba
MaxiVita Premium Aknestop 30 kapslí (koupit v e-shopu).

Potraviny, které vás zachrání (IHNED)

rajčata

Rajčata

Akné je vlastně zánětlivé onemocnění a na to působí potraviny, bohaté na vitaminy C, A a K a na antioxidanty. Stačí na pupínky přiložit plátky rajčete a nechat působit. Rajčata jsou kyselá, takže pupínky rychle vysuší.
med

Med

Med má přirozené antibakteriální vlastnosti a zmírňuje zánět. Vyplatí se proto ho pravidelně aplikovat na pokožku vedle klasické čisticí kosmetické rutiny. Intenzivnějších výsledků pak můžete dosáhnout ve spojení medu se skořicí.
jablečný ocet

Jablečný ocet

Má antibakteriální a antivirové účinky. Zároveň také obsahuje organické kyseliny, jako je třeba kyselina mléčná, díky nimž dokáže bojovat s bakteriemi vyvolávajícími akné. Snižují také riziko vzniku jizev po akné. Navíc ocet vysušuje nadměrný kožní maz. Stačí smíchat jablečný ocet s vodou v poměru 1:5 a tonikum vatovým tamponkem nanášet na opláchnutou pleť. Poté očistěte vlažnou vodou a osušit.

Rychle pomohou také...

okurka

Salátové okurky

Okurka už je takovou stálicí v boji s nedokonalostmi pleti a pomáhá při její hydrataci. Takže vás tak možná nepřekvapí, že nechybí ani v našem seznamu. Neoloupaná je bohatá na oxid křemičitý a ten chrání proti výskytu akné. Také pomáhá zachovat vysokou míru kolagenu, díky němuž nevznikají vrásky. Zároveň obsahuje také kyselinu askorbovu, která má pozitivní vliv na podrážděnou pokožku a otoky.
mandle

Mandle

Jsou bohaté na vitamin E, B a magnezium, což jsou látky nezbytné do dokonalý vzhled pleti. Můžete je jíst nebo vyzkoušet mandlovou masku. Tu připravíte tak, že mandlové mléko či drcené mandle smícháte s jogurtem a medem, nanesete ji na pár minut na obličej a poté omyjete
kokosový olej

Kokosový olej

Je skvělý v boji s akné, pokud jej užíváte vnitřně. Obsahuje totiž mastné kyseliny, které bojují proti bakteriím, plísním a kvasinkám a působí jako antioxidantKokosový olej (koupit v e-shopu) dokáže zničit jak bakterii p. Acnes v kůži, ale také zlé bakterie ve střevech. Zároveň někteří tvrdí, že je ideální i na vnější použití. Ale nemusí to tak být u všech. Olej sice ničí bakterie až 15krát účinněji než benzoyl peroxid, který se používá na léčbu akné, ale je komedogenní, takže může ucpávat póry.
Tip redakce:
Zbavit akné se můžete i pomocí páry. A to buď v sauně, nebo i doma, když si připravíte horkou lázeň. Tu můžete ještě doplnit o éterické oleje, například
Zelený čaj vonný olej (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít