Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Tomu nevěřte! 7 největších mýtů v péči o pleť

Tomu nevěřte! 7 největších mýtů v péči o pleť

Tomu nevěřte! 7 největších mýtů v péči o pleť

24. února 2020 od Vanda Vízková

24. února 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Předávají se z generace na generaci nebo mezi kamarádkami jako oblíbený recept na nedělní dezert. Věříte jim a často se jimi řídíte v péči o pleť i při nákupu kosmetických výrobků. S vizážistkou Kateřinou Krobovou jsme se jim podívali na zoubek a prozradíme vám, čemu určitě (ne)věřit!

Mýtus č. 1: Čím více pleťového krému, tím lépe!

Možná máte pocit, že když se namažete silnější vrstvou krému, dostanete do pokožky více účinných látek a lépe ji chráníte. To, jestli a jak krém pleti prospívá, záleží na jeho složení, nikoli na použitém množství. Naopak – pokud nanesete na obličej příliš silnou vrstvu krému, znemožníte pleti dýchat, zbavovat se odumřelých buněk a ucpete jí póry. Ideální množství odpovídá přibližně velikosti lískového oříšku. Jestli je to tak akorát, poznáte podle toho, že vás pleť netáhne a není vysušená, ale ani není více jak pět minut po nakrémování mastná,“ radí vizážistka Katka Krobová.
dívka s nánosem krému

Mýtus č. 2: Mastná pleť nepotřebuje hydratovat

Jestli zastáváte názor, že vaše mastná pleť nepotřebuje hydratovat, pletete se. A pokud ji ještě vysoušíte, aby se tolik nemastila, děláte ještě hůř! Vaše žlázy začnou produkovat ještě více mazu a dostanete se do začarovaného kruhu. Nebojte se a své mastné pleti dopřejte potřebnou dávku hydratace. Pouze zvolte kosmetiku s lehkou gelovou texturou a s obsahem látek, které omezují tvorbu kožního mazu – např. zinek nebo ovocné kyseliny.
Tip redakce:
Lehké svěží složení
Astrid Denního a nočního krému pro normální a smíšenou pleť Aqua Biotic (koupit v e-shopu) se zmatňujícím efektem dodá potřebnou hydrataci.

Mýtus č. 3: Značku pleťové kosmetiky je třeba měnit, aby si na ni pleť nezvykla

Účinným látkám v krémech chvíli trvá, než začnou být výsledky jejich práce vidět. „Je to podobné jako s držením diety – její efekt je opravdu viditelný až po několika týdnech, ale neznamená to, že by nebyla účinná od prvního dne,“ objasňuje expertka. Pravdou tedy je, že pokud měníte krém příliš často, nestihnou aktivní látky zapracovat. Naopak – pokud si pleť musí zvykat stále na nové účinné látky, nijak jí to neprospívá. Pokud tedy najdete krém, který potřebám vaší pleti vyhovuje, neměňte ho.

Mýtus č. 4: Když budu ve dvaceti používat krémy 50+, neudělají se mi vrásky 

Říká se, že prevence je vždycky lepší než řešení následků. V tomto případě to je i není pravda. Je to asi tak zapotřebí jako jíst Paralen ještě před tím, než vůbec onemocníte. Krémy 50+ obsahují účinné látky, které odstraňují vrásky. Pokud ale ještě žádné vrásky nemáte, není na vaší pleti co odstraňovat. Krém tedy neúčinkuje. „Pokud chcete prevenci, zaměřte se hlavně na dobrou hydrataci, ochranu před UV zářením a kvalitní výživu – zevnitř i zvenčí,“ doporučuje vizážistka.

Mýtus č. 5: Když budu ve dvaceti používat krémy 50+, uškodí mi

Záleží na tom, jaké látky a v jaké míře krém obsahuje. V lepším případě se nestane nic, viz předchozí mýtus, v horším případě dojde k podráždění pleti. Ale určitě vám to nezpůsobí žádnou fatální destrukci pleti. Pokud je vám dvacet, používejte krémy tomu úměrné. Ty se zaměřují na prevenci, a ne na řešení problémů.

zlatý krém

Mýtus č. 6: Za vrásky může genetika

To, jestli budete, nebo nebudete mít pleť samou vrásku, ovlivňuje genetika asi z 20 %. Zbytek si ovlivníte sami. První vrásky způsobuje nedostatečná hydratace, nadměrné vystavování pleti slunci a výrazná mimika,“ vypočítává Kateřina Krobová. Ty se objevují klidně už před 30. rokem věku. Okolo 40. roku života začne ubývat elastin a kolagen, pleť začíná vadnout a objevují se další vrásky. Tady už hraje genetika svou roli – pokud máte rodové dispozice pro tvorbu dostatku kolagenu v pleti do vysokého věku, můžete si gratulovat. Pokud ne, sáhněte po omlazující kosmetice nebo zákrocích.
Tip redakce:
Když přestane stačit genetika, pomůže vám
Dermacol Intenzivní omlazující denní krém Collagen + (koupit v e-shopu).
vrásky

Mýtus č. 7: Hydratační krém v zimě způsobí popraskání pokožky

A teď tu o Karkulce… Je to pohádka asi na stejné úrovni. To, že hydratační krém v zimě způsobuje zamrznutí vody v kůži a její následné popraskání, není pravda. I v zimě je hydratace zapotřebí. Váš hydratační krém by měl pouze obsahovat větší podíl tukových látek, aby byla pokožka lépe chráněna.

Tip redakce:
Nejen dobré jméno, ale třeba i účinné látky ověnčené Nobelovou cenou – to najdete v 
Diadermine Denním krému Age Supreme Regeneration (koupit v e-shopu). To si vaši přízeň i svou cenu zaslouží.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
34
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít