Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Bělení zubů doma: Jak vybělit zuby rychle a účinně?

Bělení zubů doma: Jak vybělit zuby rychle a účinně?

Bělení zubů doma: Jak vybělit zuby rychle a účinně?

dnes od Dana Grófová

dnes 3 minuty čtení
Připravil/a Dana Grófová

Kdo by nechtěl dokonale bílé zuby? Bílé zuby mohou být známkou zdravého chrupu, mnoha lidem však dokáží i zvednout sebevědomí Poradíme vám, jak si vybělit zuby doma rychle a bezpečně.
Než se pustíte do nejrůznějších experimentů a začnete zkoušet staré babské rady, uvědomte si, že zuby máte jen jedny a proto při domácím bělení musíte být opravdu opatrní. Ideální je kombinovat domácí bělení zubů s ordinačním, kdy dostanete na míru vyrobenou formu na zuby a pokyny k dávkování. Bělení tak bude mnohem účinnější. 
 

Jak si doma rychle vybělit zuby

Taky jste už začali do vyhledávače psát, jak vybělit zuby sodou? Nebo citronovou štávou či dokonce octem? Tak to zase honem rychle smažte. Ano, v mnoha článcích vám poradí na přírodní bělení zubů doma právě tyto ingredience. Pravdou ale je, že, i když vám soda s citónovou štávou zuby vybělí, tak je může i nenávratně poškodit. Konkrétně doslova naleptá zubní sklovinu a rozpustí povrch zubu. Pokud tedy nechcete o zuby přijít, pak na bělení zubů doma sodu ani další podobné metody nezkoušejte.
 

Jak si doma vybělit zuby bezpečně

Domácí bělení zubů nebude nikdy tak účinné jako to ordinační. Existuje ale několik bezpečných variant, které můžete bez obav vyzkoušet.

Bělicí zubní pasta

Trocha přírody a trocha moderních technologií – to je složení současných bělicích zubních past. Zkuste například pastu, která obsahuje zlato a aktivní uhlíTyto látky mají schopnost pohlcovat toxiny. Černé uhlí navíc absorbuje i nežádoucí pigmenty. Při pravidelném používání se můžete dočkat nejen zdravého prostředí v ústech, ale také o něco světlejší zubní skloviny.

Zubní pudry

Jemně odstraňují z vašich zubů usazeniny, které mohou způsobovat tmavší odstín skloviny. Zuby vypulírují tak, že budou čistější a bělejší. Je ale potřeba je používat opatrně – během čištění bělicími pudry na zuby nesmíte tlačit, abyste si abrazivními částečkami nepoškrábali sklovinu. Opatrně čistěte celou plochu zubů tak, abyste odstranili usazeniny a nečistoty ze všech míst a nezůstávaly vám nikde zažloutlé nebo hnědé skvrnky.

Profesionální účinné bělení zubů doma

Samotnému bělení zubů doma musí předcházet zubní hygiena, během níž se ze zubů odstraní zubní kámen a případné další nečistoty. Pokud máte hodně zažloutlé zuby, jsou hodně citlivé nebo máte jiné problémy, doporučujeme profesionální domácí bělení, které je možná dražší než jiné domácí varianty, za to ale účinnější.

V ordinaci zubního lékaře nebo dentálního hygienisty vám zhotoví podle přesných otisků vašich zubů silikonové nosiče, do kterých vám dají koncentrovaný bělicí gel. Ten většinou obsahuje 10% peroxid (případně několik variant jako 10%, 12% a 6% peroxid, které střídáte podle pokynů lékaře). Tímto gelem si pomocí nosičů po dobu přibližně 2–3 týdnů bělíte zuby doma.
Nejrozšířenější je dnes metoda nočního bělení po dobu 2 týdnů, pak ordinační bělení a následně ještě dobělování 6% peroxidem na zhruba 1–2 hodiny denně. Nutno podotknout, že aby vám vydržely zuby krásně bílé, musíte ještě v dalších měsících na jednu-dvě noci bělit nočním gelem.

Jak vybělit umělé zuby?

Pokud máte umělý chrup, nebo i jen jeden či dva zuby, bohužel je vybělit nedokážete ani u profesionála. U umělých zubů dokážete odstranit některé pigmentace a usazeniny, ovšem pokud jejich barva mezi ostatními vyniká i tak, nezbývá vám jiná možnost než zuby vyměnit za bělejší.
 

Jak vybělit zuby bez zubaře

Jestli tápete, čím vybělit zuby a návštěva dentálního hygienisty není zrovna na vašem seznamu, nebo místo extrémní změny barvy zubů vám stačí lehké zesvětlení, pak si dokážete vybělit zuby i s pomocí několika produktů z drogérie.
  • Pro rychlé a snadné bělení vyzkoušejte White Pearl Bělící pero na zuby (k dostání na vybraných prodejnách) s praktickým aplikátorem. Obsahuje bělící složku PAP a hydroxyapatit, které nezatěžují sklovinu, účinně bělí a působí proti zubnímu plaku.
  • White Pearl Stomatologický bělící gel (k dostání na vybraných prodejnách) s obsahem peroxidu vodíku a hydroxyapatitu, který posiluje a remineralizuje zubní sklovinu, vám zajistí profesionální bělení v pohodlí domova. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Dana Grófová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

3 komentářů k článku
Teta drogerie 12.září 2019
Dobrý den, bohužel, tento výrobek momentálně v našich prodejnách Teta Drogerie k dispozici není.
Kateřina Šumová 10.září 2019
Bezva, že jste se obětovala :-) prý je dobré na bělení zubu kokosovy olej smíchaný s kurkumou a citronem. Z toho si uděláte pastu a za tyden jsou zuby bělejší ;-)
Alexandra Nedělková 10.září 2019
Dobrý den,
děkuji za hezký test. Chtěla jsem si hned koupit GlorySmile, ale na eshopu není :( máte ho v kamenné prodejně prosím? Díky
Alex

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít