Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Správná řasenka pro vás? Vyberte podle kartáčku!

Správná řasenka pro vás? Vyberte podle kartáčku!

Správná řasenka pro vás? Vyberte podle kartáčku!

15. března 2017 od Martina Hühneová

15. března 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Prodlouží nebo zahustí. Je to jediné vaše kritérium, podle kterého vybíráte vhodnou řasenku? Pak čtěte dál. Zjistíte, že existuje minimálně 6 různých kartáčků, z nichž každý se liší podle toho, jakého efektu s ním následně na svých řasách dosáhnete.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Než začnete s výběrem řasenky, měly byste si ujasnit, jakými řasami disponujete,“ říká Margita Skřenková, profesionální make-up artistka Maybeline NY a vlasová stylistka. „Záleží na tom, zda je máte krátké, husté, řídké, dlouhé, nebo rovné. A také na tom, jakého efektu byste chtěla nanesením líčidla dosáhnout. Prodloužení, získání většího objemu řas, jejich zhuštění, nebo pouze podpoření jejich přirozeného efektu.“ 


Tvar vašeho oka napoví

Při rozhodování je podle ní neméně důležitý tvar očí. Obecně platí pravidlo, že menší kartáčky s kratšími štětinkami (včetně těch silikonových) budou vyhovovat spíše drobnějším očím, výrazné oči snesou i velký kartáček s tvarováním. Zohlednit byste měly i to, zda je máte oči citlivé a se sklonem k zarudnutí, zda se nepotýkáte s kožními alergiemi nebo zda nosíte čočky. V tomto případě hledejte v první řadě řasenku hypoalergenní. „Existuje velké množství kosmetických firem, které produkují nepřebernou škálu řasenek. Z osobní i profesní zkušenosti vím, že její volba je záležitostí opravdu velmi subjektivní. Každému vyhovuje jiná textura barvy, jiný tvar kartáčku, nebo dokonce jiný odstín,“ vysvětluje vizážistka.


Váhatáte nad barvou řasenky? 

Barevná paleta řasenek je dnes opravdu pestráK nejoblíbenějším stále patří černé nebo různé odstíny hnědé. K mání jsou ale i modré, fialové nebo extrémní zlaté či stříbrné varianty. Barva v řasenkách se liší konzistencí. Některé mohou být krémovější se sytějším odstínem, jiné mají jemnější, gelové složení. Výrobci do líčidel přidávají i umělé chloupky, které řasám dávají dojem plnosti a velký objem, nebo uhlíkové částice vytvářející temně černou barvu. Náplně mohou obsahovat i bavlnu nebo pečující složky, jako jsou kolagen, vzácné oleje nebo keratin a další. 


Pro různé řasy jiný kartáček

Podle vizážistky se dají řasenky zjednodušeně rozdělit na zhušťující, prodlužovací nebo kombinaci obou a dále na ty zdůrazňující přirozený efekt řas. V každé skupině existují i voděodolné varianty. Na první pohled se také líčidla liší tvarem a velikostí kartáčků: 


1. Rovný kartáček

Klasický a standardní je rovný kartáček s mírně zúženým koncem. Na trhu je stálicí. Dokáže řasám přidat na objemu, zejména pokud má hustší štětiny. Kartáček s krátkými štětinkami je vhodný zase na spodní řasy, řídké řasy a jemné řasy u vnitřních koutků.  Je vhodný především pro ty ženy, které dávají přednost přirozenému líčení a mají drobné oči.


2. Kuželovitý kartáček

Kuželovitý tvar kartáčku patří k nejběžnějším. Zužující se konec řasenky dovoluje nanést maskaru i na krátké a jemné řasy v koutcích oka. Dobře odděluje jednu od druhé. Docílíte s ním spíše přirozeného vzhledu. Obdobným tvarem disponuje Lash Sensational Luscious od Maybelline NY, která navíc slibuje dodat jemným řasám i objem. Vytvoříte s ní dojem hlubokých očí.
 
Colossal Spider Effect od Maybelline vám zase na řasách vytvoří efekt pavoučích nožek. Díky obsaženému latexu je fixuje k sobě.


3. Zatočený kartáček

Řasenky se zakřivenými kartáčky jsou vždy primárně určeny k natočení rovných řas a přitom dokážou napodobit jejich přirozený vzhled. Umí se také přizpůsobit tvaru oka.  Příkladem je 2000 Calorie Curved od Max Factoru kombinující spirálovitý kartáček se zakřivením.


4. Kartáček s mikroštětinami

S kartáčky vybavenými mikroštětinami dosáhnete čistého, definovaného vzhledu. Řasenku můžete vrstvit, aniž by slepovala řasy.


5. Hustý kartáček

Silné, husté kartáčky dodají vaši řasám především objem. Takový najdete u False Lash Effect  od značky Max Factor. Má silikonový kartáček s hustě rozmístěnými štětinkami a slibuje efekt umělých řas. Husté řasy s objemem umí vykouzlit také Volume Million Lashes Fatale od L´Oréal. Pyšní se luxusním složením s černými pigmenty. Excess Volume od Max Factoru je navíc dvousložková a k tomu oslnivě lesklá.


6. Kartáček s kuličkou

Kartáčky ve tvaru kuličky vám zaručí, že maskarou pokryjete doslova každý milimetr vašich řas. Mimo to se používají také k barvení obočí. Řasenky s kuličkou nebo štětinkami na špičce kartáčku jsou speciálně navržené na to, abyste se snáze dostaly ke každé, byť sebemenší řase. Vyzkoušejte novinku od Max Factor False Lash Epic.
 
Výše popsaný přehled a třídění kartáčků je opravdu základní. V  době inovací a převratných novinek v kosmetickém průmyslu by se dalo říci, že každá řasenka je dnes něčím unikátní nebo specifická. Taková Push Up Drama od Maybelline New York se třeba může pochlubit patentovaným kartáčkem vytvářejícím neskutečný objem.

Zdroj foto: Fotolia a zdroj archiv značek Maybelline, Max Factor a L´Oréal

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Margita Skřenková
Make-up artist, vlasová stylistka
27
"Ať děláš cokoli, vždycky do toho dej kus lásky."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít