Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Svěží jako ranní rosa? Vyzkoušejte dewy look!

Svěží jako ranní rosa? Vyzkoušejte dewy look!

Svěží jako ranní rosa? Vyzkoušejte dewy look!

20. února 2019 od Helena Hladíková

20. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Toužíte po přirozeném a zároveň svěžím a trendy vzhledu? Pak vyzkoušejte look inspirovaný ranní rosou. Dewy totiž v překladu znamená orosený. Jak ho dosáhnout? Zeptali jsme se expertky na krásu Markéty Karvaiové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vypadat mladistvě, rozzářeně, svěže a bez vrásek… Komu by se to nelíbilo? Dewy look neboli lesklý make-up s efektem orosení to umožňuje, a navíc teď skutečně „frčí“. Přitom není vůbec složité ho na svém obličeji vytvořit. Jen je k tomu podle odbornice potřeba dodržet pár základních pravidel:
  • Dokonalá pleť: musí působit bezchybně ještě před nanesením make-upu.
  • Důraz na poctivou péči o pleť a důkladnou přípravu před líčením: pleť musí být vyčištěná a opravdu dobře hydratovaná, aby působila svěže a přirozeně se leskla.
  • Správné nanášení hydratačního krému: největší množství by mělo přijít na vystouplá místa v obličeji, tedy lícní kosti, čelo a bradu.

dewy pokožkaCo (ne)dokáže?

Dewy look je velmi přirozený, tudíž nepočítejte s vrstvami make-upu, který by zakryl texturu kůže nebo pihy. „Používá se jemný make-up bez krycích vlastností či BB krém. Korektor je množné aplikovat na kruhy pod očima a na další místa velmi spoře a jen tam, kde je opravdu potřeba,“ vysvětluje expertka. Pakliže vás trápí akné či jiné výraznější nedokonalosti pleti, dewy look pro vás asi nebude to nejlepší řešení. Máte-li však krásnou pleť, nebojte se toho a do rozjasňování a „rosení“ se určitě pusťte!

líčení

Čím vším se rozjasnit?

Abyste dosáhly výrazně lesklého vzhledu, v kosmetické výbavě by vám neměl chybět rozjasňovač. „Lepší než tuhé rozjasňovače a ty vyloženě třpytivé je ale lepší volit ty, které mají jemnou rozjasňující tekutou texturu. Tekutá formule totiž pomůže hydratovanému vzhledu pleti,“ radí odbornice. Kromě rozjasňovače vám pomohou i další líčidla:
  • rozjasňující krémy,
  • podkladové báze,
  • make-upy či pudry,
  • samostatné rozjasňující pigmenty, které lze přimíchat do oblíbeného make-upu,
  • lesklé tvářenky nebo bronzery.
Celý look je doplněný i rty ve stejném duchu, na něž se používá lesk na rty. Důležité je také přirozeně vypadající vyčesané obočí, k jehož dosažení se hodí průhledná řasenka,“ doporučuje expertka. Použít můžete například průhlednou řasenku miss sporty Just Clear Mascara, jejíž transparentní složení vyživuje a posiluje řasy i obočí a poskytuje jim dokonalý tvar. K dokonalému lesku a svěžímu vzhledu vašich rtů pak poslouží třeba třpytivý lesk na rty Dermacol Shimmering.

rty

Oči, nebo rty?

A jak je to u dewy looku vlastně s pravidlem „buď oči, nebo rty“? Pokud se jedná o zabarvený tekutý produkt, který je uzpůsobený jako multilíčidlo, tedy je vhodný pro oči, rty i pleť, určitě není problém ho použít v přiměřeném množství na všechna tato místa. Dewy look je hodně podobný monochromatickému přirozenému líčení a nanesením stejného líčidla na více bodů obličeje se lesklý a soudržný efekt ještě umocní. Všeho ale samozřejmě s citem!“ uzavírá expertka.
 
Tak co, půjdete do toho i vy?
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

3 komentářů k článku
Teta drogerie 27.března 2019
Dobrý den, velice náš těší, že Vás tento článek zaujal.
Jana Slaná 26.března 2019
Radite to je překlep!
Jana Slaná 26.března 2019
Jsem moc ráda že ráčíte mladým ženám které chtějí vypadat šmrnc! Děkuji autorce!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít