Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Rtěnka s příchutí vodky a další kosmetické triky, které musíte znát

Rtěnka s příchutí vodky a další kosmetické triky, které musíte znát

Rtěnka s příchutí vodky a další kosmetické triky, které musíte znát

12. dubna 2017 od Karolína Hornová

12. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Kosmetika a především líčení – to je věda. Za skvělým výsledkem ale nestojí vždy jen zručnost a kvalitní kosmetika, ale také triky vizážistů a jiných nadšenců do „šminek“, kteří vymysleli způsob, jak si svou práci usnadnit. Pojďme se podívat na ty, které rozhodně musíte znát.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Rtěnka i make-up, které drží 

Chystáte se na večírek a rozhodla jste se zvolit klasiku v podobě rudých rtů? Nebo prostě jen chcete nosit rtěnku a ještě jste nenatrefila na žádnou, která by skutečně vydržela? Zkuste malý trik – na čisté, odlíčené, ale dobře hydratované rty naneste svoji oblíbenou rtěnku, otiskněte ji do ubrousku a zafixujte vklepáním několika kapek silného alkoholu (vodky, ginu nebo podobné pálenky). Ano, opravdu to funguje. Nejlépe v případě, když se o rty dobře staráte a dopřejete jim výživu – třeba v podobě domácího peelingu ze dvou lžic hnědého cukru a po jedné lžíci medu a kokosového oleje.

rtěnka
 

TIP REDAKCE!
Podobně překvapivým trikem lze v nouzi udělat z obyčejného make-upu voděodolný: před jeho nanesením stříkněte na obličej vodu z rozprašovače a pak make-up rychle naneste (máte na to asi 5 minut). Zní to možná zvláštně, ale funguje to.

 

Dokonalá linka: pomůže páska i lžíce

Znáte to – chcete si nakreslit dokonale přesnou linku na očním víčku. Když jednu trefíte, druhou jako na potvoru ne. Nebo si nejste jista, kde začít. Skvělým pomocníkem může být proužek lepicí pásky, který nalepíte po stranách obou očí tak, aby vás jako pravítko navedla tam, kde chcete mít vnější špičku linky. Na internetu najdete spoustu návodů na to, jak s páskou a linkou dělat divy - podívejte se třeba na naše video.
„Já jsem se dokonalé linky kupříkladu učila s polévkovou lžíci přiloženou na oční víčko,“ prozrazuje zase vizážistka Kateřina Krobová. Lžíce je skvělou pomůckou pro ty, kteří to s linkou nechtějí vzdát a chtějí dostat její tvar „do ruky“. Po pár aplikacích s touto „berličkou“ už vám to totiž půjde samo.


Jak se líčit chytře?

Další průšvih, který se vám podle zákona schválnosti stane vždycky, když to nejméně potřebujete: tvářenka nebo oční stíny se dostanou na místo, kde jste je vůbec nechtěli. Ve spěchu to pak často ještě „vylepšíte“ tím, že poprašek rozmažete do čerstvě nanesené vrstvy make-upu. Mnohem lepší je přitom zachovat klid, dojít si opět pro lepicí pásku, lehce přiložit na „postižené místo“ a odlepit. Nechtěné líčidlo na ní ulpí. Jako pomocníka při nanášení kouřových stínů můžete opět použít lžičku. Ideálně plastovou, kterou si oko podložíte – díky statické elektřině funguje jako magnet na částečky stínu, které by se jinak rozprášily kolem oka.


„Víceúčelová“ kosmetika

V dnešní době už na pultech drogerií najdeme stovky „vychytávek“, určených přesně pro tu kterou problematiku. „Pokud jde o podobné triky, jsem v současné době spíše otrokem svého povolání a na všechno mám nějakého 'pomocníčka',“ přiznává vizážistka Kateřina Krobová. Říká ale, že když je potřeba a specifické líčidlo zrovna není k dispozici, často je možnost, jak si pomoci něčím jiným: „Trikem, který jsem i já párkrát využila 'v nouzi', je například zalakování obočí pomocí laku na vlasy,“ říká. V době, kdy o gelech na obočí věděli takřka jen profesionálové, ani jiná možnost nebyla.

trik

Podobně „netradičně“ můžeme využít třeba i kosmetickou vazelínu nebo kokosový olej. Oboje poslouží v nouzi jako odličovač. Vazelína se ale běžně používá třeba i při barvení vlasů: pokud máte strach, že si výraznou barvou obarvíte i kůži, naneste proužek vazelíny v linii, za kterou nechcete, aby se barva dostala. V klidu nabarvěte a vazelínu pak smyjte spolu s barvou. Osvědčených triků je spousta a každý z nás sází na něco jiného.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít