Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Rouška & brýle: Triky, jak ji nosit

Rouška & brýle: Triky, jak ji nosit

Rouška & brýle: Triky, jak ji nosit

5. října 2020 od Lucie Ulmanová

5. října 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Že se roušky opět musí začít používat, je už všem jasné. Jaký je to ale problém pro lidi, kteří nosí brýle, napadne málokoho, kdo je sám nemá. Brýle se mlží, což je pro majitele obrouček nepříjemné. A co dělat, aby k tomu nedocházelo? Důležité jsou styl nošení, ale i fígle, jak pečovat o brýle.

Jak ji nosit

V první řadě vybírejte správný typ roušky, která bude dobře přiléhat k nosu, a tím pádem dobře sedět na obličeji. Nejlepší bude rouška, která je v oblasti nosu vyztužená drátkem. Pokud se rozhodnete roušku si sami vyrobit, připravený drátek vsuňte do horní části roušky, přesněji do místa, které bude sedět na kořeni nosu. Vydechnutý vzduch pak neunikne pod okraj roušky a brýle se nebudou tolik mlžit. Klidně zaimprovizujte a použijte, co dům dal, například plastový drátek z obalu od chleba, místo gumiček si můžete vyrobit „kroužky“ z punčoch nebo silonek.
dívka a zamlžené brýle
Vlastnoručně vyrobenou nebo jednorázovou roušku umístěte co nejblíže očím, a teprve potom přes ni nasaďte brýle. Tím snížíte riziko zamlžování.

Jak pečovat o brýle

Abyste zabránili mlžení brýlí při nošení roušky, je důležité o ně lépe pečovat. Zde jsou naše tipy:
  • Hned po ránu je omyjte vlažnou jarovou vodou a jemně vyčistěte hadříkem z mikrovlákna. Pro péči o brýle je vhodný například Jar Tekutý prostředek na mytí nádobí Lemon (koupit v e-shopu).
  • Doporučujeme také nastříkat na skla brýlí trochu pěny na holení a potom je papírovým ubrouskem nebo kapesníkem vyleštit do sucha. Na sklech se vám vytvoří ochranná vrstva a brýle se vám nebudou zapařovat. Vyzkoušejte Astrid Jemný gel na holení Femina (koupit v e-shopu).
  • Zkuste tuhé mýdlo. Na sklo brýlí udělejte dvě čáry do kříže a rozetřete je hadříkem z mikrovlákna na přední i zadní straně skel. Vytvoří se ochranný film, který zabrání zamlžování brýlí.
Tip redakce:
Jednoduše a rychle můžete brýle vyčistit také díky čističi
Sidolux Professional na LCD a ploché obrazovky (koupit v e-shopu), který se hodí nejen na brýle, ale také na jakékoli obrazovky či skleněné povrchy.
brýle a rouška

Jak se o roušku starat

Látkovou roušku je nejlepší po každém použití důkladně vyvařit, tím ji zbavíte případných virů a bakterií. Až voda projde varem, vložte roušku do hrnce a dejte ji na pět minut vyvařit, případně ji nechte i s vodou vychladnout. Suchou roušku vyžehlete žehličkou. Ochranou pomůcku, kterou jste si sami ušili, je také vhodné vyprat na devadesát stupňů. Perfektně vypere a odstraní mikroby Sanytol Dezinfekce prací gel (koupit v e-shopu). Jednorázovou roušku používejte opravdu jen na jedno použití. Její životnost je okolo dvou hodin. Čisté roušky skladujte v plastové krabičce nebo v uzavíratelném sáčku. K jednorázovému použití je vhodná Mesaverde Jednorázová ochranná rouška (koupit v e-shopu).

TIP: Zkuste si pořídit antibakteriální gely nebo ubrousky  z bezpečí domova na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Milena Špačková 11.listopadu 2020
Souhlas, pane Černý. Paní Maitlandová nás obdarovala opravdu debilní "radou". My, kdo roušky nosíme, na rozdíl od paní Maitlandové víme, že kromě toho, že chráníme ostatní ve svém okolí (to HLAVNĚ), tak kyslík dýcháme i přes roušku. A kdo čtete debilní "radu" paní Maitlandové, jak dýchat kyslík a prskat na ostatní lidi, prosím, hned po přečtení vypusťte geniální tok jejích myšlenek tam, kam patří :-))
Norbert Černý 18.října 2020
Opravdu je nutné tady v současné situaci zveřejňovat tak debilní “rady”, jakou poskytla paní Maitlandová?

A potvrzuju, že z těch rad proti zamlžování brejlí trochu funguje jen to přiražení roušky co nejvýš a co nejblíž k obličej. Mejdlo, pěna na holení i speciální spreje proti zamlžování jsou k ničemu.
Lenka Sedláčková 17.října 2020
Z uvedených "zaručených metod" nefunguje skoro nic. Trošku se mlžení omezí tím drátkem na nos, ale neodstraní zamlžování úplně. Zkusila jsem přípravek na nádobí, pěnu na holení i mýdlo (vytvoří film přes který není vidět) a brýle se mlží dál. Zkusila jsem i přípravek určený na brýle a čočky objektivů - ani ten nepomohl úplně.
Sandra Abigail Maitland 17.října 2020
Já mám lepší radu. Dýchat kyslík a nosit roušku co nejméně, optimálně vůbec.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít