Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Placenta v kosmetice? Zázrak, který dokáže omladit!

Placenta v kosmetice? Zázrak, který dokáže omladit!

Placenta v kosmetice? Zázrak, který dokáže omladit!

6. srpna 2017 od Jana Kantorová

6. srpna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Mateřské lůžko vyživuje a chrání plod v těhotenství, zároveň má ale také omlazující, regenerační a léčebné účinky na pleť. Kde všude ji můžete najít a s jakými problémy vám může pomoci?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Placenta, nejen ta lidská, ale třeba i zvířecí, je dočasný orgán, který pečuje o plod v děloze, dodává mu kyslík a živiny a také vylučuje buněčný růstový faktor, díky němuž se tvoří nové buňky. A to je ten první důvod, proč je tolik ceněna právě v kosmetickém průmyslu.


Nelegální zázrak

V České republice na kosmetiku s lidskou placentou nenarazíte, protože její využití je u nás nelegální. Jiné je to například ve Švýcarsku nebo Japonsku, kde můžete s výtažky lidské placenty zakoupit pleťová séra, injekční roztoky nebo doplňky stravy. Sehnat se dají u několika renomovaných firem i u nás. Mnohem častěji se v Česku i v dalších evropských zemích v kosmetických výrobcích využívá zvířecí placenta, nejčastěji ovčí, králičí nebo vepřová. Její omlazující účinky ale nejsou, kvůli rozdílné DNA a obsahu proteinů, tak zřejmé.

Placenta v kosmetice? Zázrak, který dokáže omladit!


Není placenta jako placenta

Rozpoznat kvalitu je mnohdy těžké. Často se můžete setkat s názvem „rostlinná placenta“, což může být vlastně cokoli, např. směs bylinných výtažků, ale kromě názvu taková směs nemá s placentou nic společného. Ani účinky. Placenta obsahuje aminokyseliny, proteiny, karbohydráty, vitaminy, nukleové kyseliny, biologicky aktivní peptidy, lipidové a mastné kyseliny, mukopolysacharidy, minerály a enzymy. Nejdůležitější jsou v kosmetickém průmyslu právě placentární enzymy a peptidy, které zajišťují výživu, růst a regeneraci.
 
Placentární protein obsahuje vysoce cenné kmenové buňky, které jsou v kosmetickém průmyslu považovány za elixír mládí.

Účinky:


•     Krémy s výtažkem placenty působí pozitivně na přecitlivělou pleť, zároveň také potlačují alergické reakce

•     Zabraňují zánětlivým reakcím, čímž pozitivně ovlivňují léčbu akné, atopický ekzém nebo lupénku, také zarudnutí, svědění a spáleniny od slunce

•     Výtažky z placenty obnovují pigmentaci, a to díky glykosfingolipidům a podpoře melatoninu v kožních buňkách, brání vzniku stařeckých skvrn

•     Omlazují pleť, mají antioxidační účinky

•     Zadržují vlhkost pleti, zlepšují cirkulaci krve

•     Zabraňují maštění pleti, protože upravují produkci kožního mazu

•     Podporují nový růst vlasů a regeneraci buněk vlasové pokožky

 

Na pleť i vlasy

Výrobků s obsahem lidské i zvířecí placenty už je na trhu poměrně velké množství. Určitě vás jako první napadne jelení lůj na rty s placentou, tedy konkrétně s placentárním extraktem. Zvířecí placentu ale najdete také v produktech pečujících o vlasy, šamponech, kondicionérech, maskách proti padání vlasů, posilujících bezoplachových sprejích na vlasy nebo placentových ampulích, podporujících zdravý růst vlasů. Dále také v anti-age krémech, omlazujících maskách na obličej, sérech apod.

Placenta v kosmetice? Zázrak, který dokáže omladit!


Exkluzivita zaručena

Jestliže opravdu toužíte po něčem speciálním, pak si můžete přímo ze zahraničí objednat výrobky, které obsahují výtažky z lidské placenty, např. rozjasňující mýdlo nebo kolagenovou masku s placentou.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít