Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Oteklý obličej po ránu? Tyhle triky vám pomůžou!

Oteklý obličej po ránu? Tyhle triky vám pomůžou!

Oteklý obličej po ránu? Tyhle triky vám pomůžou!

16. prosince 2021 od Pavla Maříková

16. prosince 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Také se vám často stává, že ráno vstanete a při pohledu do zrcadla si říkáte, že to není žádná sláva? Oteklý obličej po ránu trápí nejednu z nás, a to bez ohledu na to, kolik hodin jsme naspaly nebo zda jsme šly spát v deset, či až po půlnoci. Poradíme vám jednoduché triky, které pomohou dát obličej rychle do pořádku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Oteklý obličej je nejčastěji důsledkem nerovnováhy tělních tekutin způsobených nadměrnou konzumací alkoholu nebo slaných jídel předchozí den, nedostatkem spánku, ale také alergií. Ať je příčina vaší „naducané“ tváře jakákoliv, máme pro vás několik rychlých řešení.

 

Jak na oteklý obličej? 

1. Masáž

Jedním z nejrychlejších a nejefektivnějších triků je masáž obličeje. Použijte nějaký vhodný pleťový olej - zkuste třeba Floré Bylinný pleťový olej konopí ( koupit v e-shopu), ale může být i olivový nebo kokosový - a proveďte si jednoduchou masáž. Začněte ve středu obličeje a jemnými tlaky odveďte přebytečnou tekutinu z obličeje směrem ven.
 
masáž obličeje

2. Sáčky s čajem

Máte pár minut nazbyt? Pak vyzkoušejte jednoduchý trik, který používaly již naše babičky. Uvařte si sáčkový čaj (může být jakýkoliv, ale nejlépe poslouží zelený nebo bílý čaj - třeba TEEKANNE Detox & Slim, bylinný čaj se zeleným čajem - koupit v e-shopu). Ten dejte pořádně vylouhovat a následně vychlaďte v ledničce. Lehněte si na záda a studené sáčky s čajem si přiložte na oteklá místa – a nemusí jít jen o oči. Odpočívejte a nechte zhruba 10 minut působit. Pak si obličej opláchněte studenou vodou.
 
Tip redakce:
Hydratujte, hydratujte a ještě jednou hydratujte – a to i zevnitř. Otoky pokožky zmírní dostatek tekutin - vyzkoušejte 
Magnesia Neperlivá přírodní minerální voda (koupit v e-shopu), a pokud k tomu přidáte i lehký ranní tělocvik nebo půl hodinku běhu, dočkáte se rychlého výsledku. Kombinace pohybu a dostatku tekutin pomůže dostat množství tekutin v těle opět do normy.

 

3. Okurka s citronem

Máte času ještě o trochu více? Otoků obličeje vás zbaví okurka s citronem. Stačí okurku nakrájet na plátky a naložit na zhruba půl hodiny do citronové šťávy. Ideálně v lednici. Pak si okurkou obložte obličej a nechte působit zhruba 20 minut. Tento trik vás zbaví nejen otoků, ale i přebytečné mastnoty pokožky. Nehodí se však příliš pro citlivou pokožku.
 
mytí obličeje vodou

4. Voda nebo kostky ledu

Na oteklý obličej dobře poslouží také obyčejná studená voda. Pokud se ráno probudíte a v zrcadle se nepoznáváte, omyjte obličej skutečně důkladně ledovou vodou a jen lehce osušte ručníkem. V případě, že tento postup nezabral, zabalte do látkového ubrousku také několik kostek ledu a na několik minut položte na obličej. Pak otřete ručníkem. Otok by měl zmizet a pleť bude pěkně prokrvená.

 

5. Jak oteklému obličeji předcházet?

  • V průběhu celého dne pijte hodně vody.
  • Vyhýbejte se slaným jídlům a alkoholu, a pokud vás čeká následující den důležitá událost, možná stojí za zvážení, zda sůl a alkohol nezařadit předchozí den na úplný „black list“.
  • Spěte alespoň na dvou polštářích s vyvýšenou hlavou, aby voda neměla tendenci se zadržovat v podkoží obličeje.
  • Jestli vás trápí alergie, užívejte na noc vhodné léky, které projevy alergie zmírní.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít