Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zánět zubů a akné? Je to možné!

Zánět zubů a akné? Je to možné!

Zánět zubů a akné? Je to možné!

21. října 2016 od VMa

21. října 2016 4 minuty čtení
Připravil/a VMa ve spolupráci s expertem MUDr. Světlana Komleva

Nemůžete se zbavit akné, ať děláte, co děláte? Možná musíte kromě léčivé kosmetiky zaměřit svoji péči také na zuby. Problémy se zuby totiž mohou ovlivňovat celkové zdraví, včetně stavu pleti.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

“Na celkovém zdraví a stavu pleti se mohou projevovat zejména záněty (kanálků, parodontu) a s nimi spojené komplikace. Tyto komplikace mohou být jak místní, tedy otok, zčervenání, celková bolestivost, tak celkové,” vysvětluje doktorka Světlana Komleva z Kliniky Mediestetik. 

Zánět a jeho vliv na pleť

A právě celkové negativní důsledky zánětu chrupu se mohou dotýkat nemocí ledvin, plic, srdečních chlopní a podobně. "V oblasti pokožky jsou to pak zánětlivé, až hnisavé projevy, které souvisí s přítomností bakterií z ložiska zánětu v krvi. Taková pokožka potom ztrácí svou kvalitu a daný problém se na ní může výrazně projevovat. Může se jednat o kožní záněty, zvýšenou tvorbu zánětlivého akné, častější záněty vlasových cibulek, horší hojení oděrek či drobných ranek, inklinace k zánětům apod.,” dodává specialistka na chrup.

Jak problémům předcházet?

Podle Dr. Komlevy je důležitá především včasná léčba stomatologických problémů, zejména pak chronických ložisek infekce. Genetická výbava se na zánětlivých změnách na zubech podílí jen částečně. “Hlavní díl viny patří nám samotným. Roli hrají přednostně rodinné zvyklosti v rámci zubní péče, pravidelné kontroly a návštěvy stomatologa. Většinou se pak jedná o kombinaci více faktorů, jejichž výsledkem je vznik komplikací při neléčeném zubním kazu a vznik parodontitidy,” upozorňuje doktorka Komleva.

Zubaře se nebojte

I lékařka se ve své praxi často setkává s tím, že se lidé zubaře bojí. Nicméně moderní stomatologie se za poslední desetiletí posunula velmi kupředu a dnešní postupy jsou podle ní i díky běžnému používání lokálních anestetik zcela bezbolestné. Osobně bych doporučila pravidelné návštěvy stomatologa, preventivní prohlídky, pravidelnou dentální hygienu prováděnou profesionálem, ale zejména to, co je nejpodstatnější, pravidelné a důkladné čistění zubů vhodnou pastou, zubním kartáčkem a technikou,” dodává na závěr stomatoložka.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás VMa ve spolupráci s expertem MUDr. Světlana Komleva

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. Světlana Komleva
stomatoložka
12
"Se správnou péčí o chrup se musí začít už v útlém dětském věku. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít