Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nahé líčení: 7 tipů, jak na to krok za krokem

Nahé líčení: 7 tipů, jak na to krok za krokem

Nahé líčení: 7 tipů, jak na to krok za krokem

20. března 2023 od Lenka Knápková

20. března 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jeden z největších trendů „nahé líčení“ neboli nude je stále velmi oblíbený a vyhledávaný nejen u celebrit a modelek. Proč? Jednoduše sluší úplně každé ženě a navíc vypadá velmi přirozeně. I za tímto přirozeným jednoduchým vzhledem stojí pečlivá příprava pleti a líčení. Přinášíme vám postup, jak vykouzlit nahé líčení v 7 krocích.
Než se začnete líčit…
Pro přirozeně vypadající make-up je důležitá komplexní denní i noční péče. A také pravidelné odličování. Vybírejte krémy vždy s ohledem na typ vaší pokožky a její potřeby. Jen tak bude vaše pleť perfektně připravená na líčení.

Manuál, jak na nahé líčení, krok za krokem:

1. krok – hydratace

Než se začnete líčit, nejprve svou pleť vyživte, aby měla svěží vzhled bez šupinek a suchých míst. Nejdřív pleť osvěžte pomocí Garnier Bio Zkrášlující pleťové vody s bio tymiánovým esenciálním olejem a kyselinou salicylovou (koupit v e-shopu), která stáhne póry a zmatní ji. Poté naneste hydratační  Garnier Bio Denní krém levandule (koupit v e-shopu), který obsahuje 100% bio levandulový olej a pleť bude po jeho použití příjemně hydratovaná, zpevněná a připravená na nanášení make-upu.
Tip redakce:
Nezapomínejte na
ochranu před slunečními paprsky. Některé hydratační krémy obsahují ochranný sluneční faktor, který vaší pleti zaručuje komplexní ochranu před stárnutím. Zkuste třeba Revitalift Filler Denní krém SPF 50 (koupit v e-shopu).
 

2. krok – make-up

Chcete-li, aby vám make-up vydržel celý den a vypadal dokonale, naneste jako první podkladovou bázi Maybelline Fit Me Matující podkladová báze (koupit v e-shopu), která stáhne póry a také absorbuje přebytečný lesk a teprve poté naneste make-up. Pro přirozený vzhled tváře volte raději lehčí make-up, jako je  Miss Sporty Make-up Naturally Perfect (koupit v e-shopu). Drobné nedokonalosti a kruhy pod očima pak zamaskujte pomocí korektoru Gabriella Salvete Perfect Skin Concealer (koupit v e-shopu).

3. krok – lícní kosti

Lícní kosti zvýrazněte pomocí tvářenky. Tu volte v co nejpřirozenějším odstínu. Pokud máte světlou pleť, zkuste světle růžovou nebo broskvovou barvu. Doporučujeme Maybelline New York Fit Me Tvářenku (koupit v e-shopu), která krásně splyne s pletí a má velmi přirozený odstín. Tmavšímu typu pleti bude slušet barva zlatohnědá nebo vínová, jako je Dermacol Přírodní pudrová tvářenka (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Tvářenku nanášejte ideálně větším štětcem a tváře jen lehce poprašte. Velké nánosy tvářenky vypadají uměle a také vám přidávají roky. Zkuste třeba
Gabriella Salvete Kosmetický štětec na tvářenku (koupit v e-shopu).

4. krok – rozjasňovač

Poté naneste rozjasňovač, díky němu zdůrazníte lícní kosti, opticky zvětšíte rty a oči, dodáte hloubku pohledu a potlačíte kruhy pod očima. Zkuste Eveline Cosmetics FEEL THE GLOW DIAMOND Rozjasňovač (koupit v e-shopu). Nanášejte ho nad lícní kosti, do vnitřních koutků očí, pod oblouky obočí, na špičku nosu nebo nad horní srdíčko rtů.
Tip redakce:
Pro dlouhotrvající výdrž přepudrujte obličej pomocí
Dermacol Fixační pudr – light (koupit v e-shopu), který dodá pleti sametový vzhled a zároveň chrání make-up proti dotyku.

5. krok – oči

Líčení očí nepřehánějte, pokud jste zvyklá nosit stíny, můžete nanést na oční víčka tělové oční stíny. Řasy zvýrazněte a pročešte pomocí řasenky pro objem  Miss Sporty Řasenka Little Big Volume 100 (koupit v e-shopu).

6. krok – obočí

Nezapomeňte na obočí. Zvýrazněte jeho přirozenou barvu, pročešte ho pomocí Eveline Cosmetics Brow & Go Řasenky na obočí (koupit v e-shopu) a zafixujte tvar.

7. krok – rty

K nude líčení patří také nenápadně nalíčené, ale dokonale vykreslené rty. Zkuste jim dát nejprve základ pomocí konturovací tužky Dermacol Hyaluron Lip Shaper Konturovací tužka na rty (koupit v e-shopu), která obsahuje kyselinu hyaluronovou, ta vyplní jemné vrásky kolem rtů. Poté naneste matnou tělovou rtěnku Super Stay Matte Ink (koupit v e-shopu), která vydrží perfektní na vašich rtech až 16 hodin.
Tip redakce:
Pokud chcete mít nude look kompletní, slaďte barevně i svou manikúru. Zkuste třeba lak na nehty s efektem gelové manikúry  
Rimmel London Super Gel (koupit v e-shopu), který zafixujte pomocí Rimmel London Super Gel Top coat step 2 (koupit v e-shopu). Ten dodá dlouhotrvající lesk a zvýrazní odstín.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít