Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up SOS: Jak nahradit chybějící kosmetiku!

Make-up SOS: Jak nahradit chybějící kosmetiku!

Make-up SOS: Jak nahradit chybějící kosmetiku!

6. prosince 2017 od Jana Kantorová

6. prosince 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Podíváte se do kosmetické taštičky a zjistíte, že vám chybí tvářenka, že došel odličovač nebo jste si na cesty nevzali gel na vlasy. Není potřeba se hroutit a házet flintu do žita, stačí jen zaimprovizovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Schopnost improvizovat není všem shůry dána a v dnešní uspěchané době to v mnohém bez plánu, diáře a přesného time-managementu vlastně ani nejde. To ale neplatí o kosmetice. Zjistili jsme, jak využít kosmetické produkty nebo ingredience, které máte doma, i když nejsou pro dané použití primárně určeny. Stane se z nich během chvíle multifunkční pomocník, jenž pomůže, když vám některý kosmetický produkt dojde.


VLASY


…když dojde kondicionér:

Potřebujete-li nutně po umytí vlasů používat kondicionér kvůli snadnějšímu rozčesávání nebo roztřepeným konečkům, vyzkoušejte kokosový olej. Stačí ho jen jemně vmasírovat do konečků vlasů. Jeho velkou výhodou je také vyživení vlasů a hydratace.

mléko z kokosového oleje


…když potřebujete suchý šampon:

Jste-li zvyklé na suchý šampon, který vlasy rychle osvěží a dodá jim pocit umytých vlasů i bez vody a šamponu, pak je hotovou pohromou, když vám dojde. Pomoci by vám mohl škrob ve spreji, který se používá při žehlení, nebo dětský pudr. Vlasům dodá ztracenou svěžest.


…když chcete gel na vlasy:

Jednoduchým pomocníkem je v takovém případě tělové máslo, mléko nebo krém. Použít je můžete pro péči o konečky nebo při potřebě uhladit účes tak, aby lépe držel. I opravdu malé množství tělového másla skvěle poslouží k uhlazení podrostů, které trčí z účesu. Dávejte si pozor a nanášejte vždy jen malé množství, protože konzistence mléka či másla by mohla být hutná a zatěžující. A navíc by vlasy mohly vypadat spíše mastně než upraveně.


PLEŤ


…když se nemáte čím odlíčit:

Možností, jak odlíčit obličej bez odličovače, je spousta. Použít můžete například máslo. Stačí ho nanést na vatový tampon a přejíždět po obličeji. Stejně tak pleť můžete odlíčit a vyčistit pomocí olivového oleje. Při odličování ho naneste na vatový tamponek, při čištění pleti pak stačí nakapat si pár kapek do dlaní a nanést na tvář. Olivový olej vyčistí kůži i póry. Důležité poté je obličej umýt vodou, abyste se zbavili přebytečné mastnoty.


…když potřebujete použít tonikum:

Tady si vystačíte se dvěma ingrediencemi – zeleným čajem a citronovou šťávou. Uvařte zelený čaj a nechte louhovat, přidejte pár kapek citronové šťávy a nechte vychladit v lednici. Poté ho nalijte do nádoby a v klidu používejte.

louhování zeleného čaje


TĚLO


…když si nemáte čím oholit nohy:

Holicí pěna hrozně ráda dochází. Jak si tedy poradit, když si potřebujete akutně oholit nohy? Můžete  použít sprchový gel, klasické mýdlo, ale třeba i kondicionér na vlasy. Právě díky kondicionéru to půjde velmi snadno. Kondicionér totiž chloupky změkčí víc než sprchový gel.

holení nohou pomocí mýdla


MAKE-UP


…když nemáte tužku na obočí:

Lze sáhnout po očních stínech podobné barvy, jako je obočí. Oční stíny naneste trochu tvrdším štětečkem a pročešte třeba kartáčkem na zuby. Stejně tak můžete použít na obočí konturovací tužku na oči.


…když si chcete udělat oční linky:

Pomozte si tmavými očními stíny, které stačí nanést úzkým štětečkem do řas. Pro větší intenzitu můžete štěteček namočit do vody a stíny aplikovat zamokra.


…když vám chybí tvářenka:

Hned zprvu můžete zkusit bronzer. Další možností je i rtěnka nebo lesk na rty jemně vklepané do lícních kostí. Jestliže potřebujete tmavší odstín, zkuste použít hnědý oční stín. Nejprve naneste rtěnku a poté přetřete štětcem se stínem.

výroba domácích líčidel


…když nemáte rtěnku:

Smíchejte balzám na rty s konturovací tužkou nebo s očním stínem požadované barvy. Nebo zahřejte vazelínu do měkka, přidejte rozdrcené oční stíny a nechte zatuhnout. Ještě předtím ale můžete přidat i trochu medu, který rty dostatečně zvláční.


…když vám chybí make-up:

Pokud máte pudr a hydratační krém, máte vyhráno. Není to sice úplně stejné jako tekutý make-up, ale v nouzi vám taková kombinace může pomoci. Naneste na obličej hydratační krém a poté štětec zabořte do pudru (je jedno, jestli je tuhý nebo sypký), naberte ho co nejvíce a krouživým pohybem vtlačte do pleti. Stejně tak si můžete vypomoct s korektorem. Smíchejte ho s hydratačním krémem, naneste a příliš světlá místa ztmavte bronzerem nebo hnědým očním stínem.


…když jste zapomněly oční stíny:

Co se týče dokonalého líčení, pak oční stíny jsou základ make-upu. Dojdou-li vám nebo je zapomenete, pak nemusíte zoufat, protože záchranu máte ve své kosmetické taštičce. Tady záleží, jaký odstín chcete – na tmavší využijte bronzer, na světle růžové tvářenku.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít