Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up bez líčení? Zkuste dočasné tetování!

Make-up bez líčení? Zkuste dočasné tetování!

Make-up bez líčení? Zkuste dočasné tetování!

16. července 2018 od Jana Kantorová

16. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Nejnovějším trendem v oblasti líčení, a zvláště teď v létě, je nalepovací make-up, který používají i hollywoodské hvězdy jako Rihanna nebo Lady Gaga. Chcete být sexy, cool a ještě ušetřit čas? Pak čtěte dál.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Slupovací lak na nehty nebo nalepovací řasy už jsou v našich končinách běžným kosmetickým doplňkem nejen na letní festivaly a bazénové párty. Právě ale na takové akce je důležité se náležitě vymódit. A to díky nejmodernějšímu trendu tohoto léta: dočasnému tetování na rty a oči. Make-up artisti i světové celebrity zaplavili tímto hitem celý Instagram, kde můžete snadno najít velké množství inspirace a tipů. Ty nejlepší z nich vám nyní přinášíme i my.

dočasné tetování na oči

Každý den jiné rty

Rtěnka, která se nerozmaže, vydrží divokou párty i večerní popíjení. Máte pocit, že je to jen sen? Sledujete na Instagramu fotografie celebrit s neobvyklými vzory na rtech? Nemusí jít o nedostupné dílo vizážisty, ale o dočasné tetování, které můžete velmi jednoduše aplikovat i vy – sama doma.
  • Tetovačky na rty seženete velmi jednoduše na internetu, a to v různých barvách a s různými vzory.
  • Aplikace tetování je sice trochu složitější než nanášení rtěnky, ale má mnoho jiných výhod.
  • Motivy, které najdete na tetování, většinou nelze namalovat na rty ručně.
  • Tetování je nesmazatelné, protože se na rty přilepí jako lepicí páska. Přestože ale hodně vydrží, tak je potřeba dávat pozor, aby se křehká vrstva neporušila.

Jak tetování aplikovat?

Tetovací papírky je potřeba zastřihnout podle tvaru vašich rtů. Nejdříve z jednoho rtu sejmete průhlednou folii, nalepíte na ret a přitisknete. Navlhčíte vatový tamponek, jemně ho přitisknete ke rtu a sundáte papírovou vrstvu. Stejně tak pokračujete i s druhým rtem. Tetování vydrží až 8 hodin.

Tip redakce:
Tetování je voděodolné, a proto pokud jej budete chtít sundat, použijte olejové odličovadlo nebo dětský olejíček. Díky němu tetování povolí, a budete ho tak moc od koutků sloupnout.

dočasné tetování na rty

Perfektní pohled

Nalepit se dá prakticky cokoli – od rtů se posuneme výše a zaměříme se na oči. Jako make-up si dnes už můžete nalepit oční linky a dokonalé oční stíny a vzory. Vyhnete se tak křivým linkám, které ne a ne udělat na obou očích stejné. A navíc vyniknete díky neotřelým očním stínům ve tvaru kytiček, duhy, hvězdiček nebo krajky. Stejně tak můžete nalepit a vylepšit své obočí. I tetování na oči a obočí se aplikuje stejným způsobem jako na rty.

Tip redakce:
Jako linku na oči můžete nanést dokonce i nápis, který vás spojí na festivalu s kamarádkami.

dočasné tetování

Další tipy navíc

  • Aby bylo tetování dokonalé, před samotnou aplikací proveďte jemný peeling rtů a rty dokonale vysušte, aby nebyly mastné.
  • Stejně tak odličte a vysušte i oční víčka. Před samotnou aplikací se doporučuje nanést tenkou vrstvičku krémového make-upu, který necháte zaschnout.
  • Dočasná tetování ve finále ještě přetřete bezbarvým leskem, abyste docílili perfektního vzhledu. Klíčové je právě doplnit tuto lesklou vrstvy až nakonec, protože nejen vylepší vzhled, ale také tetování zafixuje, aby vydrželo déle.
  • Při aplikaci se snažte být co nejvíce uvolnění. Nechcete, aby bylo tetování natažené či pokrčené. Pokud se to přece jen stane, navlhčenou houbičkou můžete samotné tetování ještě upravit.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít