Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: Rozjasňovač krok za krokem

Make-up akademie: Rozjasňovač krok za krokem

Make-up akademie: Rozjasňovač krok za krokem

27. února 2020 od Lucie Ulmanová

27. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Jana Zimandlová

Vsadíme se, že kdyby šla Popelka na ples dneska, určitě by použila rozjasňovač. A ten by ji rozzářil i přes závoj. Rozjasňovač na sebe totiž umí přitáhnout pozornost.
   
„Highlighter“ je v poslední době tak oblíbený, že se bez něj neobejde snad žádný look, nejen ten slavnostní či na párty. Nebojte se ho v lehké míře používat klidně i do práce. „I já s rozjasňovačem pracuji ráda. Hlavně když jde o foto make-up nebo plesové líčení, v takovém případě udělá výbornou službu. Je moderní a oblíbený,“ vysvětluje vizážistka Jana Zimandlová.
Najdete ho tak v portfoliu řady značek, ve všech možných podobách:
  • krémový v tyčince,
  • tekutý,
  • tužky a pera,
  • pudrový.
rozjasńovače

Jako odrazka pro světlo

Rozjasňovač díky pigmentům, které odráží světlo, žádoucí partie příjemně prosvětlí a přitáhne k nim pozornost. Většinou je proto světlý, lehce zlatavý. „Ráda pracuji s takovým, který má spíš zlatavý podtón, spíše odstín světlejšího zlata,“ reaguje vizážistka na správný výběr odstínu, protože i rozjasňovač se může blyštit třeba trochu do růžova nebo do fialova (v tomto případě ale pozor na líčení do hněda, se kterým se tluče). „U hodně světlé pleti volím spíš podtóny do studena.“

Kam s ním?

Rozjasňovač patří nejčastěji:
  • na horní linii lícních kostí,
  • na hranu nosu,
  • nad horní ret,
  • na nejvyšší bod obočí.
Zohlednit musíte také tvar obličeje, rozjasňovačem můžete vykouzlit „svůj ideál“. Určitě nenanášejte třpyt na místa, od nichž potřebujete pozornost odpoutat, například na výrazný nos. „Když má žena naopak krásný rovný nosík, ráda nanáším rozjasňovač od špičky po délce nosu, v případě nevýrazné brady i na bradu,“ usmívá se Zimandlová

Namalujte si céčko

 „Nejčastěji používám rozjasňovač na tzv. céčko, což je místo přibližně od spánku pod oko nad lícní kost, zmiňuje svou nejoblíbenější techniku expertka na make-up Zimandlová. Klasický pudrový rozjasňovač nanáší nejraději plošším, lehce huňatějším zakulaceným štětcem nebo vějířkovitým štětcem. Stejně tak na to jděte i vy.
 
  1. Projeďte si výše zmíněnou céčkovou linii, tah můžete několikrát zopakovat, dokud nedostáhnete požadovaného výsledku. Méně je více, ať nepřipomínáte odrazku nebo namrzlou vozovku.
  2. Make-up artistka vždy nanese ještě highlighter nad horní ret, jen lehce štětcem přejede nad jeho linií. „Opticky tak zvětšíte rty.“ Zvýrazněné srdíčko navíc vypadá smyslně!
  3. Jestliže používáte rozjasňovač tekutý, nejlépe se vám s ním bude pracovat prsty, protože se lehce prohřeje a získá správnou texturu. Lehce ho rozetřete a prsty vklepejte doztracena, aby nezůstala ostrá linka.

Do dekoltu i pod obočí

Pokud se chystáte na ples, nebojte se sáhnout zvýrazňovačem do dekoltu. Odbornice ale doporučuje nepřehánět to, osobně má radši rozjasňovač jen na klíčních kostech než třpyt po celém dekoltu. Některé vizážistky s oblibou rozzáří i vnitřní koutek oka – rozjasňovačem nebo rozjasňujícím očním stínem. Stejně tak zvýrazní i místečko těsně pod obočím nebo pokračují ze zmíněné céčkové linie až do trojky – druhou část céčka vykreslí po vnější hraně obličeje (zlehka) a zajedou těsně pod linii brady (na spodní čelisti). V úvahu stojí i linie pod vlasy. Časem sami zjistíte, co vám sluší nejvíce. Rozjasňovače nenanášejte zbytečně moc, ideální je využít ho tak, aby nikdo nepoznal, že ho používáte.

Opatrně!

  • Opatrní při nanášení také buďte, jestli vaši pleť trápí akné, pigmentové skvrny, které se příliš nedají zamaskovat, šupinky a vrásky.
  • Nedokonalostem víc než rozzáření sluší kvalitní zamaskování korektorem.
  • Nepřehánějte to s nanesením rozjasňovače příliš do středu tváře.
  • Nikdy nenanášejte rozjasňovač na celý obličej.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Jana Zimandlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jana Zimandlová
Make-up Artista
"Každá žena je krásná a dobrý make-up to podtrhne."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít