Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: Dokonalá řasenka krok za krokem

Make-up akademie: Dokonalá řasenka krok za krokem

Make-up akademie: Dokonalá řasenka krok za krokem

28. prosince 2019 od Lucie Ulmanová

28. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Věděli jste, že při nanášení řasenky projedete kartáčkem po řasách až 40x? My víme, jak si pár pohybů usnadnit a udělat vše perfektní.
Aby se řasenka nedrolila, nerozmazávala a byly pokryté všechny řasy, nevyžaduje jen dokonalý produkt sám o sobě, ale i precizní techniku nanášení.

1. krok: Důkladná příprava očí

Než začnete cokoliv nanášet, je potřeba oči pořádně připravit. Ráno si oči omyjte vodou a osušte a je-li třeba, odličte si oči. Nejlépe to jde dvoufázovým přípravkem, ovšem potom oči ještě opláchněte, aby na řasách nezůstala vrstva oleje, která by mohla nanášení ztížit. Ideální je odlíčit se pár minut před tím, než začnete řasenku nanášet. Oko si odpočine a dostane se do normálu.

2. krok: Pořiďte si pomocníka

Jestliže máme jít opravdu do detailu, tak vám musíme poradit: pořiďte si kleštičky na řasy. Jedny vám vydrží snad celý život, tak nerozbitný a nerozlučný společník to je. S nimi řasy – ty horní ve spodní části - na zhruba 10 vteřin podržte a uvidíte, jak budou natočené a „zaoblené“.

3. krok: Obalte kartáček pořádně

Vezměte do ruky tubičku s řasenkou a kartáčkem uvnitř tuby pouze jemně zakružte, abyste obalili všechny štětinky. Řasenkou nikdy zbytečně nepumpujte nahoru a dolů (ven a dovnitř), protože by se do přípravku dostal nadbytečný vzduch a došlo by k rychlejšímu vysušení řasenky. Navíc si do ní můžete třeba zanést i další nečistoty nebo bakterie. Přebytečnou barvu otřete o kraj tuby (a při dalším namočení ji opět zastrčte dovnitř), jinak byste si udělali na řasách nevzhledné nánosy.

4. krok: Naneste řasenku

  • Zajeďte kartáčkem zespodu až ke kořínkům a pak lehce cik-cak pohybem směrem nahoru.
  • Nanášejte barvu až ke konečkům, abyste řasy co nejvíce natočili a protáhli.
  • Lehce pootočte kartáčkem a pohyb několikrát zopakujte.
Pak máte dvě možnosti: využít toho, že kartáček už v sobě nenese tolik barvy a natřít s ním spodní řasy, nebo kartáček opětovně namočit do barvy a pokračovat na druhém oku. Pokud chcete nanášet více vrstev, nenechte nikdy řasenku zcela zaschnout, ale udělejte druhou vrstvu jen pár vteřin po té první.
Tip redakce:
Jen na tvaru kartáčku a vašeho oka záleží, zda budete muset ještě provést pár extra tahů ve vnějším nebo vnitřním koutku, kde bývají řasy, které se nedostanou do středního proudu při prvním nanášení.

5. krok: Cesta k dokonalosti

Poté je třeba rozčesat shluky řasenky – nedělejte to špičkou vlhké řasenky, protože tím byste na řasy nanesly opět další čerň, ale pořiďte si čistý kartáček, kterým ještě neuschnutou řasenku dobře rozčešete – jako hřebínkem. Pokračujte stejně i u druhého oka. Spodním řasám většinou sluší jen jedna vrstva řasenky – někomu se lépe nanáší koncovou částí štětečku, jinému vyhovuje spíše použití celé strany kartáčku. Opět postupujte směrem od kořínků ke konečkům.

Speciální metody

Někteří vizážisté s oblibou zmiňují „svoje“ metody, jak udělat řasy co nejlepší a nejprodlouženější. Oblíbená je metoda, při níž se řasy líčí svrchu. Někteří experti dělají to, že ze spodní části řasy vypodloží kartou (bankovní) a kartáčkem je mnohokrát protřou. To se ale lépe dělá ve dvou – tzn. když někdo řasy černí vám. Každý vizážista si vás navede, jak a kam se máte dívat. Nejlepší je sledovat jeden malý bod v dáli a na něj se soustředit. Jen tak nebudete mrkat, když vám někdo bude „ohrožovat“ oční okolí – podvědomí to zpracovává tak, že vytvoří přirozenou obranou reakci v podobě zakrytí – zavření oka. Jestli vám nejde pohybování kartáčkem, můžete na to jít opačně – pohybem očního víčka.

Co dělat, když se něco nepovede?

Mrkáním si ovšem můžete řasy rozmazat a obtisknout je na horním víčku. V takovém případě:
  • namočte vatovou štětičku do očního odličovače,
  • barvu otřete,
  •  suchou stranou štětičky otřete dosucha.

Uvidíte, že časem se naučíte mít oči jako mrkací panenka i bez umělých řas.

Jdeme do finále!

Po nanesení řasenky je ideální celý make-up zafixovat sprejem pro dlouhotrvající výdrž make-up. Zkusit můžete i malý trik – na černé řasy naneste ještě jednu vrstvu voděodolné řasenky, která vám udělá ochranný štít před rozmazáním. Řasám můžete dopřát i barevný finiš v podobě purpurové, zelené, červené nebo třeba zlaté – jemné třpytky zcela promění váš look.
typy řasenek od různých značek

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít