Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetické karamboly: Jak je jednoduše napravit

Kosmetické karamboly: Jak je jednoduše napravit

Kosmetické karamboly: Jak je jednoduše napravit

10. ledna 2017 od LuK

10. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a LuK ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Proč se ženy líčí? Na to je jednoduchá odpověď: proto, aby zdůraznily své přednosti a zakryly nedostatky. Jenže občas se to prostě nepovede a namísto přirozeně krásného líčení se stane cosi, čemu se dá říct jedině – kosmetický karambol.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Koupíte si nepadnoucí odstín make-upu nebo stíny, které se drolí, slepí se vám řasy, roztékají se líčidla a rozmazává rtěnka? Nezoufejte, to všechno se může stát – a téměř všechno se dá zachránit!


Nepadnoucí make-up

Někdy se stane, že nakupujete v chvatu a sáhnete po špatném odstínu make-upu. Jindy zjistíte, že jste se od posledního nákupu opálily či vybledly a barva už vám nesedí. Co teď? Nemusíte celou tubičku vyhazovat. Kupte si od stejné značky jiný, vhodnější odstín a jednoduše míchejte. Upotřebíte tak i nevhodný produkt. Pokud se vám ale přihodí, že jste si nanesly na obličej make-up ve špatném odstínu a zjistíte to až venku na denním světle, moc už s tím neuděláte. Vraťte se domů, umyjte si obličej a make-up smíchejte s hydratačním krémem. Tím jeho odstín nebude tak sytý.


Opadávající stíny

Když už jsme u těch nevydařených nákupů – asi každému se někdy stalo, že si z obchodu domů přinesl stíny, které se drolí a žmolkují. Ano, je to pro zlost, ale i tato situace se dá řešit. „V takovém případě je nutné vytvořit mezi pletí a stíny jakousi mezivrstvu, která je udrží na místě. Můžete si koupit bázi pod oční stíny nebo v případě nouze pod stíny aplikujte make-up či korektor na oči,“ radí vizážistka Naďa Krucká.


Slepené řasy zvané "muší nožky"

Při nanášení řasenky je nutné být opatrné a vrstvami spíš šetřit. Jenže občas se to nepovede, vytvoříme vrstvu příliš silnou a těžkou a z řas se stanou nevzhledné „muší nožičky“. Jak na ně? Nemá smysl mrkat do kapesníku. Vizážistka Naďa Krucká má tip: „Mějte v záloze kvalitní kartáček na řasy s kovovými jehličkami. Tím přebytečnou řasenku snadno odstraníte a nepoškodíte si přitom zbytek nalíčení.“


Co dělat, když se zapotíte

Léto a horké počasí je sice momentálně v nedohlednu, přesto se i v zimě občas stane, že se zpotíte nebo lehce zmoknete a pečlivě vytvořený make-up se vám začne roztékat a povolovat. Co s tím? Pokud jdete třeba na náročnou poradu v práci, na zkoušku ve škole nebo se chystáte protančit noc, raději se na to připravte, abyste pak nebyly zbytečně nervózní ze svého vzhledu. Aplikujte nejdříve bázi pod make-up a bázi pod oční stíny, díky kterým bude všechno držet na místě jako přišité.
Další možností, pokud nechcete mít na sobě příliš mnoho vrstev líčidel, jsou fixační spreje. Fungují stejně jako laky na vlasy. Upravíte se, přestříknete, jdete. Pokud už jste někde venku a líčení začíná povolovat, nepropadejte panice. Sežeňte si korektor a rozjasňovač v jednom, což je tužka se štětečkem, na který namačkáte korektor, a opravíte, co je třeba. Funguje trochu jako guma na tužky.


Když se rtěnka rozmazává

Dalším častým kosmetickým karambolem bývá rozmazaná rtěnka. Ať už se obtiskává na zuby, nebo dělá šmouhy kolem rtů, nevypadá to hezky. Důležité je o rty pravidelně pečovat a rtěnku správně nanášet. Občas rtům dopřejte peeling, který odstraní mrtvé kožní buňky, pravidelně je hydratujte pomocí balzámů – stokrát se vám to vyplatí!

Při nanášení rtěnky začínejte konturkou, kterou pečlivě vykreslíte tvar svých rtů. Teprve potom naneste rtěnku. Okolo úst aplikujte trochu korektoru, který používáte na kruhy pod očima, ten vám také umožní zkrotit neposednou růž. A když někam vyrážíte na celý den, Naďa Krucká má pro vás radu: „Přihoďte si do tašky takzvaný cushion make-up. Je to velmi lehký make-up s houbičkou, který je vhodný na opravení různých mírných nedostatků v líčení. S rozmazanou rtěnkou si jistě poradí.“

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás LuK ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Naďa Krucká
Profesionální vizážistka a image maker
68
"Víra nečiní věci snazšími, ale možnými. Proto je také s vírou všechno možné."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít