Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jarní trendy v líčení

Jarní trendy v líčení

Jarní trendy v líčení

28. března 2017 od Martina Hühneová

28. března 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová

Každoročně nám mistři make-upu předkládají svoje kreativní vize o tom, jakým směrem by se mělo v dalším období ubírat módní líčení. Jaro 2017 se ponese v odlehčeném tónu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Tvrdé kontury, přísné linky nebo důsledně propracovaný make-up jsou ty tam. Hlavní linii trendů představuje návrat k přirozenějšímu vzhledu a především oslavě individuality. Neznamená to ovšem, že bychom byly připraveny o barvy. V mistrovských kreacích jich najdete pestrou paletu. Od pastelů po barvy sytě výrazné, a dokonce i neonové. Použity jsou však střídmě a sofistikovaně. Právě a jen tak, aby daly vyniknout vítěznému hitu sezony – dojmu zcela nenuceného přirozeného vzhledu. Inspirujte se!


Vybavte se aneb Jaký zvolit štěteček na líčení

Klasický shader štětec: je plochý, většinou zakulacený, skvěle poslouží k aplikaci očního stínu přes celé víčko
Štětec na stínování: stínují se jím ostré hrany očních stínů, aby přechody mezi jedntlivými odstíny působily přirozeně a celistvě
Štětec na linky: čím tenčí, tím lépe se budou vytvářet precizní linky
Smudger štětec (rozmazávač): hodí se skvěle právě na kouřové líčení, výborně se s ním aplikují také stíny pod spodní řasy
Tužkový štětec: jde o úplně drobný štěteček, díky němuž dokonale nanesete oční stíny do vnějšího koutku oka

Na různé druhy štětců se podívejte v naší foto story zde.


Stále je tu zakouřeno…

Kouřové líčení je stálicí. Vizážisté po něm sahají rok co rok. Ačkoliv pro letošek není nejvýraznějším trendem, pokud jste si jej oblíbila, nic s ním nezkazíte. Tentokrát jej mistři make-upu předvedli v decentní podobě. Stínování je lehké, jemné a přidržuje se linie řas.

kouřové líčení


… a rudomatně

Další klasika – nápadně červené rty. Výrazné rudé, ale i purpurové nebo načervenale oranžové rtěnky jsou pořád in. Ovšem pozor - narozdíl od let minulých tentokrát v saténově matném provedení. Minimalistický make-up ostatních partií obličeje je stále provází.

rudomatně


Modrá je dobrá a letos i ta pravá

Řeč je o očních stínech. Naneste si jasně nebo safírově modré, blankytné, s nádechem tyrkysu či královskou modř. Pokryjte jimi celá víčka nebo jen vnější koutky s mírným přesahem. Odvážnější mohou vyzkoušet pevné grafické linky na nadočnicovém oblouku. Modrá je šlágrem této sezony.

17-03-T25_C_Fashion_shows_Co_ukazaly_prehlidky_Spring_2017_4_890x440.jpg


Linky a stínování u spodní linie řas

Odvážná novinka, se kterou vykouzlíte podmanivý a záhadný pohled, zejména pokud stíny nebo tužku použijete pouze od poloviny oka k vnějším koutkům. Efekt můžete ještě podpořit použitím tlumeného, ale barevně výrazného stínu třeba v barvě levandule.

17-03-T25_C_Fashion_shows_Co_ukazaly_prehlidky_Spring_2017_3_890x440.jpg


Minimalismus a přirozenost – věčný trend

Perfektně upravené obočí, jemně nalíčené řasy a… víc už nic. Tzv. nahé líčení vládne letošním módním tendencím. Vsaďte na přirozenou krásu, je stále v kurzu. Plné rty zvýrazněte pouze trochou barevného balzámu nebo lehkou vrstvou světlého lesku na rty. Obejdete-li se bez něj, dejte na odiv plné rtíky v jejich přirozené kráse. Minimalistický trend na přehlídkách podtrhla absence pudru. Mnohé z nás však tak bezchybnou pletí, jako mají modelky, nedisponujeme a trocha korektoru se určitě hodí.

Pokud ráno nestíháte nebo máte citlivá kukadla, radujte se. Mistři make-upu letos u řady svých, většinou plavovlasých modelů nepoužili ani řasenky. Také u obočí vsadili na naturální hustou, lehce vyčesanou formu. Tváře modelek byly pouze nepatrně a měkce orámované teplými odstíny bronzerů.


Matné pastelové oční stíny

Cool jsou měkké odstíny pastelových barev ve stylu 50. let. Veselé témbry modré, zelenomodré, žluté, růžové, levandulové či oranžové skvěle padnou k nadcházejícímu jaru a slunečním paprskům. Nebojte se jimi oči rozzářit a přidat výraznou čerň na řasy.

17-03-T25_C_Fashion_shows_Co_ukazaly_prehlidky_Spring_2017_2_890x440.jpg


Módní avantgarda a fantazie

Toužíte-li po něčem opravdu nevšedním a výrazném, zvolte třpytky na rty. Jemnými nebo většími třpytkami s kovovým leskem pokryjte celé rty nebo je aplikujte na tmavší rtěnku.

Nechte se inspirovat vizážisty a zkuste neonové červené nebo oranžové stíny. Jsou teplé, jasné a zábavné. Obdobně svěží a fascinující je další z hitů nadcházející sezony, a to lesklé oční stíny, které budí až dojem laku. Mistři líčení zvolili teplé nuance zelenomodré, broskvové, oranžové, ale i fialové.
Na přehlídkových molech byly k vidění také velmi výrazné, pestré a graficky zpracované oční stíny. Doba zkrátka fandí vizážistům s neomezenými tvůrčími schopnostmi.

Na první pohled extravagantně působilo využití barevných suchých kvítků k ozdobení tváře, krku i rtů. Fantazie určená jen pro ty nejsmělejší, i když v nějaké té minimalizované podobě by mohla působit zajímavě a především neotřele.

 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít