Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jarní pleťový detox. Zn.: Doma!

Jarní pleťový detox. Zn.: Doma!

Jarní pleťový detox. Zn.: Doma!

19. března 2018 od Helena Hladíková

19. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

S příchodem jara míváme zesílenou potřebu zbavit svoje tělo všeho škodlivého a nezdravého. Očistu si však zaslouží také naše pleť a ideální formou, jak to provést, jsou pleťové masky. A nemusíte kvůli nim ani ruinovat svou peněženku, stačí se rozhlédnout po kuchyni.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Skvělým pomocníkem je třeba bílý jogurt, který dodá pleti potřebnou hydrataci a svěžest, odstraní známky únavy, zklidní podráždění a obsažený mléčný tuk zároveň vyplní vrásky. Výborným prostředkem je rovněž salátová okurka. Ta pleť vyčistí, hydratuje, vypne a chrání před působením volných radikálů. Vejce zase dokáže stáhnout póry a hubit bakterie, med vyživuje a hojí a třeba taková jablka působí antisepticky a pleť stahují. Nic vám nebrání ani v tom, abyste do domácí masky přidali také bylinky, ať už v podobě odvaru, nebo jednoduše nasekané. Možností je spousta, tak se podívejte na konkrétní tipy, vyberte si tu nejlepší masku pro potřeby své pleti a pak už jen relaxujte a relaxujte.


Pryč s únavou

Pleť může po zimním období působit unaveně bez ohledu na to, jestli je suchá, mastná, nebo citlivá. A právě v takovém případě vyzkoušejte jogurtovo-okurkovou vzpruhu vhodnou pro všechny typy pleti:
  • 1 bílý jogurt
  • 1/4 salátové okurky
  • 1 lžička olivového oleje
Okurku nastrouhejte najemno a zbavte přebytečné vody (stačí nechat pár minut „vypotit“ a pak rukou vymačkat). Jogurt o pokojové teplotě smíchejte s olejem a přidejte okurku. Vzniklou směs naneste rovnoměrně na pleť a nechte působit asi 30 minut.

Tip redakce:
Různé druhy olejů jsou vhodné pro
detox pokožky celého těla. Správně zvolený peeling zase pokožku vyhladí k dokonalosti.

ingredience pro výrobu domácí masky

Zatočí s nedokonalostmi

Mastná pleť, pupínky, rozšířené póry, černé tečky… Kdo by chtěl s takovou pletí vítat první jarní paprsky? Na tyto problémy vyzrajete pomocí hned dvou masek s výbornými čisticími a stahujícími účinky:


Kvasnicová maska

  • 1 kostka droždí
  • 1 sklenička vody
  • 1/2 citronu
Droždí rozmělněte ve vodě a přidejte šťávu vymačkanou z poloviny citronu (pozor na množství tekutin, maska by měla mít spíše tužší konzistenci). Rozetřete po obličeji a nechte působit 15 minut.


Jablkovo-skořicová maska:

  • 1 jablko
  • 1 lžička bílého jogurtu
  • 1 lžička medu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička ovesných vloček
Oloupané jablko nastrouhejte najemno a vločky rozmixujte na jemný prášek. Smíchejte se zbylými ingrediencemi, naneste na pleť a nechte působit 10–15 minut.
 
Tip redakce:
Ovesné vločky rozmixujte nahrubo a dostanete zároveň skvělý pleťový peeling
.

relax při nanášení masky

Rozjasněte svou tvář

Mdlého, našedlého výrazu, který vám zůstal ve tváři, i když už je zima dávno pryč, se zbavíte třeba pomocí bílkovo-medové masky:
  • 1–2 bílky
  • 1lžička medu
Bílky smíchejte s medem a vyšlehejte do pěny. Naneste na obličej a nechte působit 10–15 minut.


Touha po hydrataci

Trápí vás vysušená pleť, na které se objevují nevzhledné a nepříjemné šupinky? Tak jistě oceníte avokádovo-medové pohlazení, které dodá pleti potřebnou hydrataci a výživu:
  • 1/2 avokáda
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžíce kokosového nebo olivového oleje
Avokádo rozmačkejte na kašičku a smíchejte s medem a olejem. Dobře promíchejte a rovnoměrně naneste na tvář. Masku smyjte po 10–15 minutách.
 
Tip redakce:
Detoxikační účinek masek podpoříte přidáním zelených superpotravin
, např. chlorelly či mořských řas. Řada z nich je k dostání v podobě jemného prášku, který můžete do masky snadno přimíchat.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Petra Jindřichová 1.dubna 2018
Teda docela mě dostává to dávkování - většina těch masek by byla pro půl regimentu. Hlavně u té kvasnicové masky:
1 kostka droždí
1 sklenička vody
1/2 citronu
No, to je vyloženě k popukání, ještě když je tam potom poznámka "pozor na množství tekutin, maska by měla mít spíše tužší konzistenci" :o). Na kostku droždí je pro masku tužší konzistence potřeba maximálně lžička tekutiny!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít