Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak správně odličovat řasy? Bez vrásek a dalších škod!

Jak správně odličovat řasy? Bez vrásek a dalších škod!

Jak správně odličovat řasy? Bez vrásek a dalších škod!

16. února 2019 od Eva Suchomelová

16. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Vrásky pod očima, vypadané nebo polámané řasy? To rozhodně ne! Odličujte si řasy správně a bez těchto následků! Spolu s expertkou Renatou Zelinkovou vám poradíme, jak na to!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Bez správného odlíčení nebudete mít nikdy krásné a perfektní řasy. Zbytky předchozího nánosu řasenky, které tam zbyly po dřívějším nedokonalém odlíčení, totiž brání perfektnímu přilnutí nové vrstvy maskary, která má řasy co nejvíc zvýraznit.

Tip redakce:
Zkuste jednoduchý pokus: 3-4 dny si řasy neličte. Během této doby čistěte celý obličej včetně očí dvakrát denně, jak jste zvyklé. Pátý den na ně aplikujte řasenku a uvidíte, že se vám bude nanášet naprosto skvěle, protože řasy budou čisté a nezatížené.

rozpuštěná řasenka na tamponku

Podstatné je, čím a jak odličujete

Ovšem jak řasenku z řas skutečně dostat a přitom si neničit samotné řasy a okolí očí? Odborníci se shodují v tom, že jsou důležité dvě věci: přípravek, kterým řasy odličujete, a způsob, jakým odličování provádíte.

Váháte, zda odličovat pomocí tamponku, odličovacího ubrousku, nebo jinak? Podle zkušené vizážistky Renaty Zelinkové je podstatnější spíš přípravek, který na to použijete: „Na pohodlné odlíčení řas můžeme použít mastný produkt, jako jsou například dvoufázové odličovače nebo oleje, pleťová mléka nebo oblíbené micelární vody. U všech platí systém rozpuštění a setření produktu.“ Každému typu pleti může vyhovovat jiný typ přípravku. Mastné odličovače jsou pro někoho méně příjemné, že zanechávají mastný pocit i v očích, ale jsou šetrnější pro suchou pleť, říká expertka. Ke způsobu použití dodává: „Někdo upřednostňuje odličování mastnými produkty pomocí vlastních prstů a následného dočištění kosmetickým tamponem, protože jemná bříška prstů respektují jemnou pleť kolem očí.“

směr tahu při odlíčeníTip redakce:
V současnosti jsou velmi oblíbené dvoufázové odličovače. Vyzkoušejte například Garnier Skin Natural dvoufázovou micelární vodu 3 v 1 s oleji, která odličuje i voděodolný make-up a nevysušuje jemnou pleť očního okolí. Fandíte-li přírodní kosmetice, sáhněte po Floré Bylinném dvoufázovém odličovači s výtažky z bílé lilie a zeleného čaje. Pro citlivé oči se zas hodí Mixa Dvoufázový odličovač očí se zklidňujícím výtažkem z růží, a to i na odlíčení voděodolné řasenky.


Správný směr

Neméně důležité je také, jak přesně při odličování očí postupujete a jakým směrem vedete tahy. Který postup je správný? Renata Zelinková radí dodržet následující kroky:
  • Na tamponek naneste odličovač a přitiskněte jej na zavřené oko tak, aby se dotýkal řas.
  • Nechte chvíli působit – trpělivost se tady opravdu vyplácí, neuspěchejte to.
  • Jemně setřete směrem dolů a do strany směrem k vnitřnímu koutku.
  • Postup opakujte, dokud nebude poslední tamponek zcela čistý.
  • Pleť dočistěte pleťovou vodou a použijte sérum a oční krém.
„Tímto nejméně zatížíte jemné oční okolí. Metoda vychází z profesionálních kosmetických masáží očního okolí a respektuje jemnou pleť,“ vysvětluje vizážistka. Tím, že použijete přípravek na bázi oleje a necháte jím barvu na řasách dostatečně rozpustit, už nebudete mít potřebu silně drhnout kůži v okolí očí nebo na ni výrazně tlačit. Díky tomu nebude oční okolí vysušené a vyhnete se vráskám a vytahané pleti.

odličování

Na co pozor?

Při odličování jsou dnes velmi populární micelární vody, ovšem má to malý háček, jak upozorňuje odbornice na krásnou vizáž: „Mnoho žen nedá dopustit na micelární vody, ale nikdy je nenechte na pleti. Setřete pleťovou vodou a následně použijte oční krém nebo sérum a krém.“

Občas se i přes veškerou snahu nepodaří odstranit všechen nános barvy z řas, zvlášť u silného večerního líčení třeba na party nebo na karnevalový ples. Renata Zelinková má praktickou radu: Použijte nakonec vatovou tyčinku s odličovacím produktem a řasy jemně dočistěte.

A jak se vyhnout tomu, aby řasy při odličování nevypadávaly či se nelámaly? Podle expertky je potřeba, abyste netlačily na oči a nepohybovaly tamponem ze strany na stranu. Tím se totiž mohou řasy uvolnit a vypadnout. Lámání předejdete, když necháte řasenku dobře rozpustit odličovačem na tamponku, radí Renata Zelinková. Pokud se přesto řasy poškodí, použijte sérum na řasy nebo vyživující bázi pod řasenku.


Co je tabu aneb Co NIKDY nedělejte!

  • Nikdy řasenku neodrolujte prsty.
  • Mýdlo na řasy nepatří – vysušuje pleť i řasy.
  • Nepoužívejte odličovací ubrousky jako standardní způsob odlíčení, je to nouzové řešení.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít