Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na nejkrásnější plesové líčení

Jak na nejkrásnější plesové líčení

Jak na nejkrásnější plesové líčení

22. ledna 2018 od Karolína Hornová

22. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Rafinovaně sladěná šik dáma, dramatická femme fatale, nebo přirozeně krásná princezna? Přinášíme tipy, se kterými budete královnou plesu, ať už se rozhodnete pro jakýkoli přístup k večernímu líčení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Make-up jako malířské plátno

Dokonalé slavnostní líčení má nemálo společného s uměním. Základem dokonalého večerního líčení je proto make-up, který sjednotí a vyhladí pleť a poskytne ideální podmínky pro nanášení dalších líčidel. Nutné je vybrat správný make-up podle tónu pleti a zvolit i vhodný produkt pro „plesové podmínky“ – vyplatí se sáhnout po dlouhotrvajícím, odolnějším make-upu a také kvalitním pudru, kterým celé líčení zafixujete. Kromě vrstvy kvalitního make-upu není proto od věci vyzkoušet i decentní konturování podle tvaru obličeje pomocí bronzeru či tmavšího pudru, které váš obličej vytvaruje k dokonalosti a pomůže vám obličej i opticky zeštíhlit.


Tři přístupy k plesovému líčení

Ke slavnostnímu líčení můžete přistupovat různě. Vybrali jsme tři nadčasové směry, které zvládne i začátečník. To ale neznamená, že by nešlo zároveň i o velmi oblíbené přístupy vizážistů, které jsou „sázkou na jistotu“ a zároveň působí vždy velmi nápaditě. Pojďme si možnosti v plesovém líčení projít a zaostřit na to, co je pro ně charakteristické.


1. přístup: Barevné ladění s oblečením

Jedna ze spolehlivých možností, pokud si nevíte rady, jakou barvu stínů či rtěnky zvolit, je sladit líčidla s barvou šatů. Nemusí (a ani by nemělo) jít o úplně identickou barvu, ale spíš o odstín stejné barvy. Řídit se můžete různými pravidly – třeba odlesky flitrových šatů s lehce růžovofialovým nádechem. Pokud pak zvolíte růžovofialové stíny a ladící rtěnku či lesk, vytvoříte rafinované barevné ladění, které nebude na první pohled patrné, ale bude působit velmi harmonicky.

Hlavní roli v tomto líčení hrají oči, takže se je nebojte zvýraznit pomocí tmavé oční linky, kterou trochu rozmažete štětečkem na stíny. Samotné stíny se pak nebojte nanést i podél spodního víčka – opticky to zvětší oči a spolu s výraznými řasami rozjasní pohled. Pokud si nevíte rady, podívejte se, jak se správně líčit podle tvaru očí.

ladění s oblečením


2. přístup: Dramatické detaily

Výrazné oči a sytá rtěnka – to je další stálice plesového líčení, která vašemu vzhledu dodá na dramatičnosti. Naprosto ideální je v kombinaci s jednoduchými černými nebo tmavými šaty, díky kterým vyniknou případné další detaily. Těch se rozhodně nebojte: rudá rtěnka přímo vybízí k tomu, abyste ji sladily s lakem na nehty nebo šperky stejné barvy.

Pokud rudou rtěnku nosíte i běžně přes den, možná k ní dodržujete pravidlo minimalistického, „nahého“ líčení. Na večer platí pravý opak: nebojte se zdramatizovat svůj pohled kouřovým líčením. (K teplým odstínům červené rtěnky se hodí tmavohnědé stíny, ke studeným a fialovým pak spíše šedé.) Výrazné rtěnky se nebojte – máme pro vás pár triků, jak krásně vytvarovat rty pomocí rtěnky.

dramatické detaily


3. přístup: Dokonale přirozené líčení

Jemným, přirozeným, ale dokonale provedeným líčením podtrhnete svoji krásu. Výborně se hodí pro mladé dívky se světlou pletí a vlasy, ale i pro všechny ty, které mají strach, že by si výrazným líčením zbytečně přidaly roky. Hodí se také v případě, chcete-li upoutat pozornost spíše výraznými šaty či šperky.

I zde nezapomeňte na rtěnku nebo alespoň tónovaný lesk, který doporučujeme vybrat tak, aby zvýrazňoval přirozenou barvu vašich rtů. Dokonalého tvaru rtů dosáhnete pomocí konturovací tužky, kterou není problém sehnat ani ve velmi světlém, přirozeném odstínu nebo přímo v odstínu vašich rtů.

Pro líčení očí zvolte jemnou linku a stíny, které jsou v souladu s vaším barevným typem nebo o nich prostě víte, že vám sluší. Vybírejte z přirozených barev –  zemitých, ale ne příliš tmavých, jako je světle hnědá s tóny do růžova, hnědofialová, broskvová nebo světle oříšková. Nebojte se stíny protáhnout do ztracena, abyste dosáhli mandlového tvaru očí.

přirozenost


Profi triky pro plesovou sezonu

Slavnostní příležitost dovoluje v líčení o mnoho volnější ruku než běžný den. Pokud chcete, aby vaše líčení bylo perfektní, nezapomeňte na pár triků, bez kterých se neobejdou ani profesionální vizážisté. Gel na obočí je v současné době hodně diskutovaným produktem. Dokonale vytvaruje vaše obočí a jeho tvar udrží až do konce večera. K výraznému líčení můžete zvolit jeho tmavší verzi nebo před průhledným gelem použít ještě tužku na obočí.

Skvělým (nejen) plesovým pomocníkem je rozjasňovač neboli highlighter. Použijte ho všude tam, kde chcete dané místo opticky vytáhnout do popředí: hodí se pod obočí, na strany lícních kostí nebo do vnitřního koutku oka. Na ples můžete zvolit i třpytivější verzi. Zkusit můžete i třpytky. Hodí se do účesu, ale i na ozvláštnění přirozeného líčení – vizážisté je vklepávají do ztracena k horním víčkům nebo do oblasti mezi lícními kostmi a spánky.

Nezapomínejte na fixační pudr nebo fixátor make-upu ve spreji. Profesionálové se bez něj neobejdou. Dobře vědí, že dokonalý make-up musí také vydržet celý večer. Malý kompaktní pudr se vejde i do kabelky a v případě potřeby zamaskuje lesknoucí se čelo či nos nebo oživí make-up.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít