Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Doping pro rty: Speciální masky a peelingy

Doping pro rty: Speciální masky a peelingy

Doping pro rty: Speciální masky a peelingy

11. prosince 2018 od Anna Adlerová

11. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Rty potřebují občas péči navíc, aby vypadaly stále krásně a hebce. Balzám na rty kolikrát nestačí. V poslední době se roztrhl pytel s různými maskami a peelingy na rty. Společně s make-up artistkou Arianou Bernard jsme se jim podívaly na zoubek. Poradíme vám, jak je používat a v čem mohou pomoci.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Nejdřív péče, potom paráda

Když chcete mít krásné vlasy, musíte je pořádně vyživit a správně o ně pečovat. Totéž platí o dokonalé pleti. Asi nebude velkým překvapením, že cesta k měkkým a hebkým rtům vede také přes vyživenou pokožku rtů. Sebehezčí rtěnka na okoralých a suchých rtech mnoho parády neudělá. Pravidelné používání balzámů, másel na rty a jiných přípravků pro krásné rty by mělo být samozřejmostí.

Tip redakce:
Když to vaše rty mají opravdu nahnuté, dopřejte jim masku nebo jim dodejte vzpruhu peelingem na rty. Důležitá je ale i správná hydratace zevnitř, proto nezapomínejte dostatečně pít.

péče o rty

Masky na rty: Péče, u které se pobavíte

Na regálech obchodů s kosmetikou jste ji už možná zaznamenaly. Maska na rty většinou vypadá jako velká placatá želé pusinka v různých barvách. Její použití snad snazší být nemůže. Jednoduše ji vyloupnete z obalu a díky její pružné konzistenci ji přilepíte na své čisté rty a pořádně uhladíte. Taková maska působí zhruba 15 minut. Její výhodou je ale, že vám nikde nic nestéká a nemusíte se bát, že část masky omylem spolknete – jen budete bojovat se záchvatem smíchu při pohledu do zrcadla. Výsledkem jsou vyživené hebké rty. Některé značky slibují dokonce mírné zvětšení rtů. Masky, které to umí, ale většinou na rtech trochu brní, a tak aplikace nemusí být příjemná všem.

Tip redakce:
Vyzkoušejte hydratační masku na rty PILATEN Collagen Nourish Lips Membrane, která rty hloubkově hydratuje a vyživuje. Díky obsahu kyseliny hyaluronové obnovuje vlhkost rtů a brání dalšímu vysušování. Přídavek Aloe vera zase rty příjemně zklidní.

maska na rty

Masky jako preventivní opatření

Mají smysl nejen na výživu rtů, ale díky jejich obvyklým větším rozměrům hlavně pečují o okolí rtů. Pomůžou ve chvíli, kdy se začínají tvořit první jemné vrásky kolem rtů a podle Ariany jsou vhodné i jako prevence. „Na tento problém by si měly dát pozor hlavně kuřačky, kterým se tyto vrásky dělají dříve,“ upozorňuje Ariana. Zmíněný efekt potvrzuje také složení těchto produktů, kam se často přidává pro své skvělé hydratační účinky kyselina hyaluronová – jeden z největších anti-aging pomocníků.


Peelingy na rty: Otevřená náruč trhu

Pokud se rády rozmazlujete, můžete si sem tam dopřát speciální peeling na rty. Efektivně odstraní šupinky odumřelé kůže, rty vyživí a prokrví. Trh nabízí množství přípravků, které jsou většinou na bázi cukru nebo rozemletých kávových zrnek. Jemné částečky jsou při peelingu důležité. Díky nim dosáhnete toho správného exfoliačního účinku, který oddělí staré kožní buňky od zdravé pokožky.


DIY snadno a rychle

Peeling na rty si můžete jednoduše připravit i samy doma, a udělat si z něj tak pravidelnou a příjemnou rutinu. Vezměte si k ruce cukr, kterým hladce odstraníte zbytky staré kůže. Pokud ho smícháte s několika kapkami oleje, získáte cukrovou kašičku, se kterou se lehce pracuje, a navíc dostanete do svých rtů výživu. Používejte olivový nebo kokosový olej. Pokud potřebují rty hodně hydratovat, přidejte ještě trochu medu.

peeling na rty

Mechanické odstranění šupinek

Nechce se vám připravovat domácí recepty a rty byste chtěly mít krásné ideálně zadarmo? Pak se můžete řídit radou naší expertky na krásu. Podle Ariany je totiž nejefektivnějším peelingem jemné odstranění šupinek na rtech měkkým zubním kartáčkem. Stačí jemné krouživé pohyby a po opláchnutí rtů nanést oblíbený hydratační balzám.

A jak pečujete o své rty vy? Už jste vyzkoušely masku na rty nebo pravidelně holdujete peelingu? S čím máte nejlepší zkušenosti?
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít