Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Depilace obličeje: Jak se zbavit chloupků?

Depilace obličeje: Jak se zbavit chloupků?

Depilace obličeje: Jak se zbavit chloupků?

10. srpna 2020 od Jana Kantorová

10. srpna 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Chloupky na obličeji nechce žádná žena. Jak je ale odstranit rychle a jemně, aniž by hrozilo riziko podráždění pleti nebo růst většího množství chloupků? Možností je hned několik. Jaké to jsou?
Chloupky v obličeji, ať už jde o nepříjemný „knírek“, chlupy na bradě nebo chmýří na tvářích, jdou vidět vždy. Nejde je zakrýt make-upem, a pokud jich je více a jsou tmavé, všimne si jich každý. „Rostou-li vám na tvářích, bradě a nad horním rtem tmavé chloupky ve větším množství, je dobré navštívit dermatologa nebo endokrinologa, který udělá hormonální testy a zjistí, jestli je vše v pořádku, nebo je potřeba hormonální léčba,“ říká vizážistka Jana Konečná. V případě, že je vše v pořádku, řešením je chloupků se zbavit.
Tip redakce:
Holení obličeje není už tak nezvyklé. V poslední době se mluví o tzv.
dermaplaningu, tedy holení obličeje speciálním skalpelem.
depilace cukrovou pastou

Má je každý!

To, že vám na tvářích rostou chloupky, není nic neobvyklého. Každý z nás je má. „Jemné chloupky se u každého liší v délce, zabarvení a hustotě,“ říká odbornice a dodává, že záleží na tom, jestli jste světlý, nebo tmavý typ. „Kromě toho hraje roli také hladina testosteronu. Je-li vyšší, objevují se chloupky tmavší, tvrdší a delší,“ tvrdí. Chloupky se nejčastěji objevují nad horním rtem, na bradě, čele, v okolí očí a kolem obočí. Co se týče pleti obličeje, jde o citlivá místa, proto i odstraňování chloupků je nutné provádět velmi opatrně. Nedoporučuje se chloupky holit žiletkou nebo strojkem. „Tak totiž může dojít k podpoře jejich růstu. Chloupky mohou ztmavnout a někdy i zesílit.“ V případě, že potřebujete rychlé řešení, můžete použít elektrický zastřihovač určený speciálně pro citlivé partie, například Veet Elektrický zastřihovač Sensitive Precision Expert (koupit v e-shopu).

A jaké metody jsou nejlepší?

1. Pinzeta

Při menším počtu chloupků se jedná o nejlepší volbu. Sice jde o bolestivější a zdlouhavou práci, ale odstranění je účinné. Myslete na to, aby byla pinzeta čistá, a chloupky vždy vytrhávejte šetrně, aby nedošlo k poranění kůže. Nežádoucí chloupky odstraní například Gabriella Salvete Pinzeta (koupit v e-shopu).

2. Depilační pásky na obličej

Zvolit můžete také speciální pásky s voskem určené přímo na citlivou pleť obličeje. Stačí je nahřát v dlaních, přilepit a proti směru růstu chloupků strhnout. Ideální je proužek vyzkoušet na méně viditelném místě, například na noze, a to pro případ alergické reakce. Zkuste třeba Veet Voskové pásky na obličej Natural Inspirations (koupit v e-shopu).

3. Cukrová pasta

Podle odbornice jde o nejlepší a nejjemnější metodu, jak odstraňovat ochlupení v obličeji. Směs cukru a vody se nahřeje na nízkou teplotu, blízkou teplotě lidského těla, nanese se na inkriminovaná místa a po směru růstu chloupků se jemně strhává. Strhávat ji můžete rukama nebo pomocí pásek, které na ni přilepíte. Vyzkoušejte například Purity Vision BioEpil Depilační cukrovou pastu (koupit v e-shopu), která obsahuje zklidňující růžovou vodu a desinfekční čajovníkový olej.

TIP: Široký sortiment přípravků pro depilaci obličeje i těla najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

4. Depilační krém

Jednoduchá metoda, která nijak nebolí. Krém nanesete na obličej, necháte pár minut působit a setřete. Problémem je, že ne všechny depilační krémy vyhovují citlivé pleti. Proto je raději před použitím vyzkoušejte na malém kousku kůže. Přímo na tvář je určený Strep Opilca Depilační krém měsíček a vilín (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Namísto depilačních krémů se také používají bělicí krémy, a to zvláště nad horním rtem. Metodu lze aplikovat v případě, že chloupků není příliš mnoho. Během samotného procesu pak dochází k zesvětlování a zjemňování ochlupení.

5. Laserová a IPL epilace

Máte-li chloupků více nebo se jich chcete zbavit opravdu napořád, pak bude potřeba zavítat do kosmetického salonu, kde vám provedou laserovou nebo IPL epilaci. Laserová epilace spočívá v rovnoměrném ozáření laserovým světlem, které ničí pigmentovou zárodečnou část chlupu a má za následek jeho vypadnutí. U IPL světlo proniká v rychlých záblescích do spodní vrstvy pokožky a teplo způsobí odumření vlasového folikulu.

Na co rozhodně nezapomínejte

Před samotnou epilací si vyčistěte pleť, třeba NIVEA Jemným čisticím pleťovým mlékem (koupit v e-shopu), a proveďte peeling, například za pomoci Neutrogena Skin Detox Pleťového peelingu (koupit v e-shopu), aby nedocházelo k ucpávání pórů. Nezapomeňte na to, že epilovaná kůže je velmi citlivá. Odborníci proto doporučují používat na obličej krémy s vysokým UV faktorem a alespoň 14 dní od ošetření se vyhýbat slunění i v soláriích.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít