Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 pleťových masek, na které padne celý váš plat!

5 pleťových masek, na které padne celý váš plat!

5 pleťových masek, na které padne celý váš plat!

22. května 2017 od Jana Kantorová

22. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Běžnou kosmetickou péči si dopřáváme každý den. Pleťové masky ale nemusí obsahovat jen nám známé ingredience, jako je kyselina hyaluronová nebo kolagen. Naopak se do popředí dostávají takové, o kterých se nám ani nesnilo – zlato, včelí jed nebo drahokamy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Do pravidelné kosmetické péče zařazují masky s ingrediencemi v ceně osobních automobilů hlavně zahraniční celebrity nebo úspěšné sportovkyně. Většinu z nich si můžete dopřát v zahraničí, ale i u nás se dají sehnat „levnější“ varianty, kterými zaručeně potěšíte svou pleť. Není to ale jen vyhazování peněz.


Inspirace gejšami (5500 Kč za ošetření)

Autentická japonská kosmetická péče „Bird Poop Facial“ (v překladu pleťová maska s ptačím trusem) byla původně vyhrazena japonským gejšám. Nyní je k dispozici v několika koutech světa, například v luxusních lázních v New Yorku. Hlavní ingrediencí masky je sice ptačí trus, ale nejde o jen tak obyčejného ptáka. Trus tohoto konkrétního (jehož jméno je přísně střeženým tajemstvím) má magické a speciální enzymy, které zbavují pleť odumřelých kožních buněk, a výsledkem je tak zářící a jemná pleť.

Tohle kosmetické ošetření propaguje v současnosti hlavně módní ikona Victoria Beckham. Ta si prý dopřává tuhle metodu dvakrát měsíčně. Vy si ale namísto ptačího trusu užívejte mnohem příjemnější  japonskou ingredienci – řasy, a to v podobě Slupovací masky z černých řas od 7th Heaven.


Drahé kameny (170 000 Kč za ošetření)

Uznávaný kalifornský kosmetolog Scott-Vincent Borba vymyslel ošetření, při kterém se používá pasta z nadrobno rozdrcených diamantů a rubínů. Ta se vetře do pleti, nechá se působit pár minut jako maska, čímž pleť rozjasní, zpevní a detoxikuje a zároveň ji následně obrousí jako peeling. Proceduru uzavírá ještě maska z kyseliny mléčné. Pravidelně si takovou péči dopřává herečka Mila Kunis. Chcete se alespoň na chvíli cítit jako hvězda? Pak vyzkoušejte Diamantovou minerální oplachující masku Freeman.


Zlatá péče (15 000 Kč za ošetření)

The Beauty Clinic v Londýně do svého repertoáru zařadila masku, která pochází také z Japonska a jejíž hlavní složkou je 24karátové zlato. Tuhle masku už nabízejí salony po celém světě. Na začátku je pleť ošetřena vysoce účinným hydratačním sérem, pak se na ni pokládají plátky zlata, které se nechávají krátce působit. Zlato totiž dokáže podpořit růst buněk a obnovit tvorbu elastických vláken, díky kterým je pokožka hladší a pružnější. Navíc je po ošetření pleť zbavena toxinů, je jasnější a vrásky jsou méně viditelné. Ošetřit si můžete nechat i celé tělo, v takovém případě ale vyjde jedna procedura na zhruba 100 000 Kč. Vyzkoušejte třeba Pleťovou gelovou rozjasňující masku od Freeman, která obsahuje zlatá zrnka obilí.

5 pleťových masek, na které padne celý váš plat!


Kyslík do pleti (40 000 Kč za ošetření)

Toto ošetření s originálním názvem L. Raphael Oxy Star Anti-Pigmentation Facial Treatment je nabízeno v salonech po celém Švýcarsku, zahrnuje celkem 50 minut péče a vyzkoušet si můžete hned několik kyslíkových přípravků. Podstoupit můžete obličejovou terapii, ošetření celého těla nebo anticelulitidní procedury.

5 pleťových masek, na které padne celý váš plat!


Včelím jedem ke kráse (1 380 000 Kč za ošetření)

Svoji krásu si díky tomuto nákladnému ošetření chrání manželka následníka anglického trůnu, vévodkyně z Cambridge Kate Middleton. Při proceduře se používá zředěný včelí jed a kromě toho exotická maska obsahuje ještě bambucké máslo, manukový med a levandulový olej. Balení této masky, které vyjde na několik ošetření, je příliš drahé (téměř 55 200 dolarů), ale malá lahvička s objemem 50 ml stojí v současnosti v přepočtu „jen“ 3000 Kč.


Další zajímavé procedury:

  • Koupel ve vaně naplněné minerálkou Evian (120 000 Kč): v ceně jsou živé květiny, které zdobí hladinu, a neomezené množství šampaňského ke konzumaci.
  • Omlazovací sérum doktora Jürgena Kleina s názvem JK7: patří mezi nejdražší elixíry mládí na světě. Za necelých 30 g tohoto zázračného lektvaru zaplatíte zhruba 45 tisíc korun. Toto sérum je vyráběno z nejčistších a nejdražších esenciálních olejů, bylinných lipozomů, proteinů a peptidů. Podle CEO značky Karin Klein jde o nejefektivnější sérum proti stárnutí, které dokáže zastavit degenerativní procesy v těle. Nejzajímavější přísadou je výtažek z ovoce mangostan, u nějž vědci ověřili, že pokud se podává vnitřně, zvyšuje odolnost proti zhoubným melanomům a rakovině kůže.


Péči si dopřejte!

Vybrat vhodný kosmetický produkt dá někdy pořádně zabrat. U pleťových masek to platí především - musí vyhovovat vaší pleti, splňovat požadavky na výkon a být cenově dostupné. Je nutné říci, že automaticky neplatí rovnítko mezi cenou a kvalitou. Nemusíte používat kosmetiku ze zlata, ale určitě své pleti pravidelnou péči dopřávejte. „Používání masky vhodné pro daný typ pleti určitě smysl má,“ říká dermatologická odbornice Martina Šmidrová z Lékařského domu na Praze 7 a dodává: „Na základě zkušeností soudím, že nehledě na cenu je efekt vždy momentální, tzn. že funguje v den aplikace a den následující. Žádnou českou alternativu níže zmíněných luxusních ošetření jsem nezkusila. Každopádně ale důležité je, že každý si musí najít vhodnou masku sám, podle typu pleti a financí.“

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít