Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 úžasné trendy v líčení rtů. Zkuste je!

3 úžasné trendy v líčení rtů. Zkuste je!

3 úžasné trendy v líčení rtů. Zkuste je!

29. března 2023 od Lenka Knápková

29. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Trendem letošního jara jsou jakkoli zvýrazněné rty. Podtrhněte je pomocí rtěnky nebo lesku, dodejte jim barvu, objem a hydrataci. Zkuste naše 3 tipy na trendy rty.
Než začnete s jakýmkoli líčením rtů, nezapomeňte je vyživit, zbavit suché kůže a promasírovat.
3 kroky ke krásným rtům:

Trend č. 1 Matné velké rty

Základem matných rtů jsou vyživené hebké rty, na vysušených rtech se bude jakákoli rtěnka drolit a nebude vypadat hezky.  Dokonalý základ vytvoříte pomocí konturovací tužky. Vyberte si barvu tužky podle barvy rtěnky. Zkuste třeba Relove Konturovací tužku na rty Sugar Lip & Cheek (koupit v e-shopu) ve žhavém nude odstínu. Tužkou obkružte rty a také je vyplňte, díky tomu bude následná rtěnka lépe držet. Pokud chcete rty trochu zvětšit, můžete lehce přetáhnout, ale pozor, nepřehánějte to. Poté naneste tekutou rtěnku  Max Factor Rtěnka Lipfinity Velvet Matte (koupit v e-shopu)kokosovým olejem a vitaminem E, nevysušuje a rty budou perfektní 24 hodin.
Tip redakce:
Toužíte-li po výrazných temně rudých matných rtech, doporučujeme
Super Stay Matte Ink (koupit v e-shopu), která dokonale kryje a vykouzlí jedinečný, intenzivní odstín.

Trend č. 2 Zrcadlový lesk

Letošní rok se neobejdete bez zrcadlově lesklých rtů. Lesk totiž rty maximálně zvětší a dodá jim jemné zabarvení. Můžete volit z rozmanitých variant, třeba čiré barvy nebo se třpytkami. Lesk nanášejte na suché a hydratované rty. Doporučujeme Eveline Cosmetics Diamond Glow Lip Luminizer  (koupit v e-shopu) s obsahem kyseliny hyaluronové a vitaminu E. Navíc obsahuje mikročástečky, které odrážejí světlo. Pokud chcete výraznější, perfektně nalíčené rty třeba na večer, pak použijte konturovací tužku v tělové barvě jako Dermacol Hyaluron Lip Shaper Konturovací tužka na rty (koupit v e-shopu), která vyplní jemné vrásky na okraji rtů. Pro tzv. wow efekt lze lesk nanést třeba přes rtěnku. Zkuste také Rimmel London Lesk na rty Oh My Gloss Plump (koupit v e-shopu) v neobvyklém švestkovém odstínu, díky kterému budete nepřehlédnutelná.

Trend č. 3 Neobvyklé barvy

Zvlášť tuto sezonu se nebojte odvázat a sáhněte po méně obvyklých odstínech rtěnky, jako je burgunda, tmavě fialová, červenooranžová, barva roku magenta, nude nebo neonově růžová. K takto nalíčeným rtům stačí jen lehký přirozený nebo žádný make-up a oči zvýrazněné řasenkou. Opět nezapomínejte na dostatečně připravené a vyživené rty, protože rtěnky mají tendenci vysušovat.

 

KTERÁ SE VÁM LÍBÍ?

Tip redakce:
Co udělat, aby rtěnka byla perfektní?
  • Pro ještě hebčí rty naneste před nanášením rtěnky bázi Bourjois Lesk na rty Fabulous (koupit v e-shopu), která rty vyhladí a prodlouží trvanlivost rtěnky.
  • Aby rtěnka dlouho držela, nanášejte vždy dvě vrstvy rtěnky. První vrstvu nezapomeňte obtisknout do papírového kapesníčku. Rtěnka se zafixuje a vydrží dlouho.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít