Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zesvětlené vlasy na léto: bez peroxidu a chemie!

Zesvětlené vlasy na léto: bez peroxidu a chemie!

Zesvětlené vlasy na léto: bez peroxidu a chemie!

10. července 2017 od Pavla Maříková

10. července 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Přejete si mít přirozeně světlé vlasy, ale nechcete se pouštět do žádných chemických experimentů – ať již doma, nebo u kadeřnice? Poradíme vám přírodní postupy, díky kterým budete mít na léto krásné blonďaté vlasy – navíc bez jakékoliv chemie.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Je jasné, že chemické barvy a odbarvovače zajistí zesvětlení hned o několik odstínů, čehož s přírodními ingrediencemi nedosáhnete. Pokud jste hnědovláska nebo rusovláska, výrazné zesvětlení nečekejte, ale pokud jste majitelka všeobecně rozšířeného odstínu tmavý blond aneb "barva letní slámy", jsou to ty pravé tipy pro vás! Důležitá je i následná péče. Podívejte se, jak o světlé vlasy v létě pečovat


Med

Jedním ze známých a osvědčených přírodních zesvětlovačů je med. Kromě toho vlasy i zjemňuje a pomáhá v nich udržovat vlhkost. Chcete-li vyzkoušet zesvětlení vlasů medem, smíchejte 4 lžíce medu se lžící vody. Místo vody můžete použít i ocet, který působí podobně jako kondicionér. Vše v misce pořádně promíchejte a nechte 30-60 minut odstát. Pak naneste na vlhké vlasy a pořádně do nich směs zapracujte. Vlasy si zakryjte igelitovou čepicí, aby se zvýšil účinek, a nechte působit alespoň dvě hodiny. Pokud máte krátké vlasy a vydržíte to, můžete zkusit s medem na vlasech (zakrytých) i spát. Již naše babičky používaly mnoho osvědčených přírodních triků pro krásu.  


Tip redakce!

Přejete si mít světlý odstín lehce do červena? Přidejte do medové směsi trochu heny. Několik kapek citronu zase zesvětlovací účinek znásobí a urychlí. Citron však nepoužívejte v případě, že máte vlasy hnědé – mohly by se zesvětlit do červena. 


Zesvětlené vlasy na léto: bez peroxidu a chemie!


Citron

Dalším přírodním zesvětlovačem je již zmíněný citron. Ten navíc dodá vašim vlasům jemnou a čerstvou vůni a sníží jejich mastnotu. Chcete-li citron vyzkoušet, smíchejte 100 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy a polovinu množství vody a naneste tuto tekutinu na vlasy. Pak se na 3-4 hodiny vystavte na sluníčku. Potom vše z vlasů smyjte pouze vodou. Tato metoda působí celkem rychle a výsledek uvidíte již po jedné či dvou aplikacích. Mějte však na paměti, že kyselina citronová skutečně výrazně vysušuje, a proto každé zesvětlení kompenzujte i pořádnou hydratací ve formě balzámu nebo hydratační masky na vlasy. Přečtěte si 7 tipů, jak v létě vlasy chránit

Zesvětlené vlasy na léto: bez peroxidu a chemie!


Čaj – nejlépe heřmánkový

Oproti všeobecnému přesvědčení je dokonce i černý čaj skvělým „bělicím“ pomocníkem. Pokud ale chcete opravdu výrazný zesvětlující efekt, použijte čaj heřmánkový. Ten poskytne vašim vlasům i mnoho jiných benefitů – budou hebké a zdravé. Oplachovací nálev si připravíte z jednoho sáčku čaje, popř. dvou lžic toho sypaného. Připravte ho hodně silný a nechte trochu vychladit. Výraznějšího efektu dosáhnete tím, když do čaje přidáte ještě trochu citronu. Pak si tímto čajem umyjte vlasy a nechte 15 minut působit. Proceduru opakujte alespoň 2-3x, než si si vlasy umyjete šamponem.


Tip redakce!

Odvar z heřmánku pomáhá vlasy zesvětlit, ale zároveň jim dodá i lesk. Světlé vlasy nedokážou tolik odrážet světlo, a proto mohou vypadat unaveně a přesušeně.


Zesvětlené vlasy na léto: bez peroxidu a chemie!


Skořice

Nejen krásně a příjemně voní, ale má také zesvětlující efekt. Stačí mít po ruce běžný kondicionér, který jinak používáte, a skořicový prášek. Smíchejte v poměru ⅓ dlaně kondicionéru a 1 lžíce skořice a naneste na vlasy - od kořínků až po konečky. Pokud chcete, můžete vlasy i pročesat hřebenem, abyste měly jistotu, že se směs dostane skutečně na všechny vlasy. Zakryjte koupací čepicí a nechte přes noc působit. Ráno vlasy důkladně umyjte šamponem. Tato přírodní zesvětlující směs je pro vlasy úplně bezpečná, takže ji můžete používat často a dlouhodobě.

Zesvětlené vlasy na léto: bez peroxidu a chemie!

Přírodních látek, které mají zesvětlující, popř. bělicí efekt, je mnoho. Na rozdíl od chemických barev a odbarvovačů však působí šetrně, jemně a pozvolna. Máte i vy zkušenost se zesvětlováním vlasů pomocí přírody?  Dejte nám vědět do komentářů pod článkem.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít