Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zesvětlené vlasy na léto. Jde to i bez barvení!

Zesvětlené vlasy na léto. Jde to i bez barvení!

Zesvětlené vlasy na léto. Jde to i bez barvení!

10. května 2017 od Vendula Nováková

10. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Prosvětlit vlasy můžete i přírodní cestou a není k tomu třeba návštěva kadeřnictví a velké množství peroxidu. Stačí jen citrony, heřmánek, ale třeba i jen projít drogerii a podívat se po zesvětlujícím gelu. A slunce ve vlasech máte během hodinky.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Slunce ve vlasech

Citron nejen do čaje

Kyselina citronová, kterou tyto plody obsahují, má na vlasy obrovský zesvětlující účinek – můžete docílit posunu až o několik odstínů. Stačí proto vymačkat citronovou šťávu, naředit pocitově tak, abyste měly lázně dostatek, a aplikovat. „Na hlavě necháváme šťávu působit zhruba půl hodinky. Ale pozor! Některé vlasy může kyselina lehce narušit, proto je možná vhodnější udělat si kombinovanou lázeň,“ upozorňuje kadeřnice Veronika Vítová a přidává recept:
1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje a šálek vody. Olej vlas více obalí, a tak ho ochrání před narušením.
Některé nadšenkyně do přírodní kosmetiky doporučují nechat citronovou šťávu na hlavě ještě delší dobu a vlasy vystavit na sluníčku. I v tomto případě ale nezapomínejte, že je třeba směs z vlasů kvalitně vymýt, a to nejlépe studenou vodou.

Prosvětlete si vlasy ještě než přijde léto. Světlejší odstíny i bez barvení!


Přírodní barva z heřmánku? Ano!

Další přírodní cesta – heřmánkový zábal. Tento způsob používaly už naše babičky. Stačí si udělat odvar z heřmánku a ten nechat vychladnout. Do této lázně pak namáčíte už umyté vlasy zbavené mastnoty. Můžete opakovat tak dlouho, až docílíte toho správného odstínu a hlavně lesku, který tato bylinka dodává takřka okamžitě. „Květy heřmánku fungují opravdu dobře a je velmi vhodné nechat ji působit třeba půl hodiny, pak až vymýt. Navíc vlasy vůbec nepoškodí, takže se dá proces opakovat i několikrát,“ vysvětluje kadeřnice.

Prosvětlete si vlasy ještě než přijde léto. Světlejší odstíny i bez barvení!

V tomto případě ale dobře zafungují šampony, které v sobě taktéž mají heřmánek. Některé firmy je dokonce slučují třeba i s medem, který vlasům dodá ještě další lesk. Tuto kombinaci vyrábí hned několik kosmetických firem, třeba Garnier – v setu šamponu a kondicionéru. Pokud tuto kombinaci využívají blondýny, většinou se jim vlasy více lesknou a vzniká dojem ještě blonďatějších vlasů.


Pro obarvené blondýny: zameťte se žlutými odstíny

„Po chemickém zesvětlování může velmi často vzniknout nežádoucí žlutý odstín, toho se ale ženy mohou naštěstí velmi rychle zbavit. Na trhu existuje spousta přípravků, které to potlačí – od šamponů až po kondicionéry,“ říká kadeřnice Veronika Vítová. Zajímavé je, že tyto šampony mají většinou nafialovělou barvu. Je třeba upozornit zejména na jedno – když si je dá na hlavu černovláska, nestane se vůbec nic. Je totiž výhradně určen pro odbarvené vlasy. Většina výrobců dnes takovou řadu ve své nabídce má. Už v názvu to má třeba šampon značky Schauma Silver Reflex. Jeho složení zabraňuje tomu, aby se žluté tóny ve vlasech objevovaly. Důležité je nechávat silver šampony ve vlasech jen krátkou dobu, aby vlasy nechytily nádech do modra. Současně také platí, že čím víc má pigmentovanou barvu – tedy do fialova, tím víc obvykle funguje. Právě fialové pigmenty totiž na žlutou barvu ve vlasech dobře zabírají a odstraňují ji. Pozor ale na vysoušení vlasů. Dobré je pak použít vyživující kondicionér.


Zesvětlujte i gelem

A nemusí zoufat ani ty, které si vlasy barvit nechtějí a přitom touží kadeřích, jež vypadají, jako by se před nedávnem vrátily z dovolené u moře. Na trhu totiž existují i přípravky s tímto efektem. Jedná se o tzv. zesvětlující gely. Jeden z nejznámějších vyrábí firma L’Oréal Paris (Casting Sunkiss Jelly). Tyto gely se používají na suché vlasy. Výhodou je, že je jen na vás, jestli si prosvětlíte jednotlivé prameny, nebo celou svoji kštici. Nic neoplachujete, jen necháte působit a vyfénujete. Když bude svítit sluníčko, nemusíte ani fénovat, jen vlasy vystavit paprskům. Problém ale je, že musíte být na rozdíl od barvení trochu trpělivé. Obvykle chvilku trvá, než docílíte toho správného odstínu. Gel se dá používat ob den. A u těchto přípravků naopak fialovou hustou barvu nehledejte. Gel je spíše průhledný. Tyto přípravky umí kouzlit nejen u blondýn, ale i u tmavovlásek. Vlasy by pak měly působit jako prosvětlené sluncem. A jak dosahují tyto gely žádaného efektu? Obsahují nepatrné množství peroxidu, ale žádný amoniak. Rukavice proto vytahovat nemusíte a vlasy by neměly být nijak poškozené.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Vítová
vlasová expertka
76
"Krásné vlasy rovná se spokojená žena."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít