Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Suchý šampon: 3 věci, které byste o něm měli vědět

Suchý šampon: 3 věci, které byste o něm měli vědět

Suchý šampon: 3 věci, které byste o něm měli vědět

18. srpna 2022 od Anna Šťastná

18. srpna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Jakmile jednou vyzkoušíte suchý šampon, už si bez něj nebudete umět představit život. Tedy pokud najdete ten opravdu účinný, vhodný pro vaše vlasy, a také ho budete správně aplikovat.
Suchý šampon se nanáší na suché vlasy, dokáže absorbovat jejich mastnotu či uložený pot, a tak je během několika vteřin vyčistí, aniž byste museli do sprchy nebo potřebovali vodu. Většinou vlasům také dodá super objem.
 
Na druhou stranu ale také někdy zanechává bílé stopy, pokud jej správně nerozčešete, někomu může způsobovat vysušování pokožky hlavy, a tak se ve vlasech najednou objeví šupinky kůže. Proto je dobré vědět, jak suchý šampon správně používat.

Jak funguje suchý šampon?

  • Důvodem, proč suchý šampon tolik milujeme, je, že dokáže během chviličky osvěžit účes. Jenže s tím, jak pohltí mastnotu, může pohltit i přirozený maz, který neustále produkuje pokožka hlavy, a ta se proto po použití suchého šamponu může vysušovat a vytvářet lupy.
  • Proto přestože je na obalu uvedeno, abyste sprej aplikovali ke kořínkům, snažte se jím zasáhnout opravdu jen vlas, a minimalizujte kontakt s kůží. Pokud je na něj vaše pokožka i tak hodně citlivá, používejte suchý šampon opravdu jen v nejnutnějších případech.
  • Obvykle totiž platí, že ho můžete používat, jak často potřebujete, ale neměl by se vrstvit. Mezi jednotlivými použitími by vždy mělo být alespoň jedno klasické umytí. Nefunguje to tedy tak, že díky suchému šamponu už nepotřebujete ten klasický a vodu. Není to náhrada, jen pomocník.

Jak si správně vybrat suchý šampon?

Jak si vybrat suchý šampon podle barvy vlasů?

 
Případným bílým skvrnám se však můžete vyhnout také tím, že zvolíte suchý šampon přímo určený na vaši barvu vlasů. Například Syoss Tónovací suchý šampon Dark Brown (koupit v e-shopu) je určený na tmavé vlasy a poskytuje také optimální výsledky při zakrytí šedin a odrostů. Naopak Nivea Fresh & Mild Suchý šampon (koupit v e-shopu) je určený pro světlejší tón vlasů.
Tip redakce:  Jak správně používat suchý šampon
Při aplikaci vždy přesně dodržujte pokyny na obalu. Některé šampony se totiž mají nechat chvíli působit, jiné můžete okamžitě rozčesat hřebenem. Další se zase jen do vlasů vmasírují prsty.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít