Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Ranní boj s vlasy aneb Efektní účes snadno a rychle

Ranní boj s vlasy aneb Efektní účes snadno a rychle

Ranní boj s vlasy aneb Efektní účes snadno a rychle

18. prosince 2017 od Eva Suchomelová

18. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Řešíte každé ráno před zrcadlem, jak si upravit vlasy? Omrzel se vám obvyklý culík a nechcete vypadat v rozpuštěných vlasech neupraveně? Víte, jak ozvláštnit krátký sestřih? Na rady jsme se zeptali kadeřnice a expertky na proměny Báry Doležalové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ve snaze zpevnit účes, zajistit mu lesk či mokrý efekt se často na vlasy aplikuje velké množství stylingových přípravků: vosků, extra silných tužidel, stylingových pěn atd. Ale i tady platí, že všeho moc škodí. „Všechny stylingové přípravky je zbytečně zatěžují a vysušují. Pokud si potřebujete účes zafixovat, aby držel, sáhněte raději po laku s nízkým nebo středním stupněm fixace,“ radí expertka na krásné vlasy.

Výborným pomocníkem je pudr na vlasy, bez ohledu na to, jakou délku právě nosíte. „Vlasový pudr dokáže vlasy nadzdvihnout, dodat objem i vlasy tvarovat. Pudr absorbuje z vlasů vlhkost a přebytečný maz, díky tomu vlasy nepůsobí zplihle a získávají na objemu a textuře,“ vyjmenovává jeho výhody Bára Doležalová. „Má obdobný efekt jako tupírování.“


Účes pokaždé jinak

Nechala jste se ostříhat na krátko nebo na polodlouhé mikádo a myslíte, že odteď musíte nosit na hlavě pořád to samé? Kdepak, správný střih by měl umožňovat různé varianty nošení. A dobrý kadeřník by měl umět poradit, jak si sama můžete vytvořit různé varianty účesu. Základem je dobrý střih a pravidelná kvalitní péče.


Krátké vlasy

Krátký sestřih můžete tvarovat pomocí vlasového pudru, takže účes pak vypadá pokaždé jinak. „Vlasový pudr aplikujeme na suché vlasy a nanášíme buď přímo ke kořínkům pro objem, nebo do dlaní pro tvarování účesu. Pro maximální objem oddělujeme jednotlivé prameny vlasů a pudr nanášíme přímo ke kořínkům. Pudr je možné použít i jen na určité partie, které potřebují texturu a objem. Následně promneme vlasovou pokožku prsty, abychom pudr aktivovali. Můžeme použít i hřeben,“ popisuje postup odbornice na krásné vlasy. Podle ní je velmi důležité nanášet pudr v menším množství, aby vlasy nebyly matné a na dotyk jakoby drsné. „Takto upravíte jak kratšího ježka, kterého můžete ‚pocuchat‘, tak delší patku, kterou lze natvarovat a ‚načechrat‘," dodává.

účes z krátkých vlasů


Polodlouhé vlasy

Dobrým řešením pro polodlouhé vlasy je například čelenka. „Můžete ji mít ‚jen tak‘ na vlasech, nebo vytvořit další variantu, když jednoduše omotáte jeden pramen vlasů kolem čelenky, kterou máte uprostřed hlavy,“ doporučuje Bára Doležalová. Pokud to sestřih dovolí, můžete účes ozvláštnit nějakým typem uzlu či copu. „Další něžná varianta je copánek, upletený kolem obličeje. Buď jako zapletený francouzský copánek na patce či jedné polovině hlavy, nebo od pěšinky uprostřed splést copánky směrem za uši,“ říká expertka.

Vše tedy odvisí od délky vlasů a toho, jak jsou sestříhané – stupňovitě, do stejné délky, nebo asymetricky. Podle toho pak můžete vymýšlet různé zamotané uzly, drdoly ze dvou copů nebo používat pomůcky, jako jsou různé spirály, skřipce, gumičky. Lze si tak vytvořit každý den jiný účes. „Krásnou variantou je prostý uzel, a to myslím doslova, kdy si vlasy zamotáte stejně jako tkaničky. Přichytíte je vlásenkou a zafixujete lakem,“ má tip Bára Doležalová.


Dlouhé vlasy

Dlouhé vlasy vyžadují pozornost, ať už jde o péči nebo jejich úpravu. Hodí se je zaplést či vyčesat, ale obvykle to končí u culíku v různé výšce hlavy. Trendem jsou nejrůznější copy. Aby vás nezaskočil ranní spěch, je dobré zkusit si některé varianty, když máte čas a klid. Například takový francouzský cop je pro zimní období, kdy nosíme čepice, klobouky či jiné pokrývky hlavy, jak dělaný. Dalšími variantami je také rybí cop či holandský cop. „Účes má několik variant a při troše cviku a pochopení ho zvládne téměř každý i vzadu na hlavě. Lze ho použít i na straně, na patce, nahoře jako čelenku nebo na obou stranách okolo spánků,“ říká expertka.

účes pro dlouhé vlasy
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít