Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy PLEX technologie: Záchrana pro poničené vlasy

PLEX technologie: Záchrana pro poničené vlasy

PLEX technologie: Záchrana pro poničené vlasy

23. března 2017 od Eva Suchomelová

23. března 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Už jste se setkaly s PLEX technologií? Ale jistě jste už zaslechly něco o olaplexu. Je to jeden z produktů právě na bázi PLEX technologie. Zatím poslední, vskutku převratný kadeřnický fenomén, který dává do pořádku poničené vlasy, zaujal přední místo v nabídce kadeřnictví a nyní je k dostání i v drogeriích v pečujících vlasových přípravcích či barvách na vlasy renomovaných značek.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Kde se vzala?

Před několika lety vznikl dvoučlenný tým vědců, zabývajících se nanotechnologiemi a jejich využitím v praktickém životě. Uznávaný vědec, profesor Kalifornské univerzity a ředitel California Nanosystems Institute při Kalifornské univerzitě, Dr. Craig J. Hawker a mladý, do vědy zapálený absolvent Univerzity v Illinois, Dr. Eric Pressly společně objevili novou chemickou látku, která dokáže dostat do kondice i velmi poškozené vlasy. O to větší překvapení to vzbudilo v kadeřnických kruzích, neboť ani jeden z vědců se nikdy dříve nezabýval ničím, co by souviselo s péčí o vlasy.

Prvním a nejznámějším produktem, který onu novou chemickou látku obsahoval, byl olaplex. Nejprve si razil cestu americkými kosmetickými salony, přičemž reklamu mu dělaly hřívy takových celebrit, jako je Kim Kardashian. V roce 2015 si to produkty s PLEX technologií namířily přes oceán do Evropy a zanedlouho se objevily i v České republice. V kadeřnických salonech zavládlo nadšení, jak zákaznice postupně objevovaly jejich kouzlo.


Nejen v salonu, ale i doma

Mezitím ale nelenili ani výrobci kosmetických přípravků pro domácí použití a na bázi technologie se od letoška začínají objevovat novinky, které si lze koupit v drogerii. Podrobně jsme psali o řadě přípravků péče o poškozené vlasy Fiber Therapy s technologií OMEGAPLEX® značky Gliss Kur a o barvách Color Expert s PLEX technologií značky Schwarzkopf zde. 

Další se na trhu objevila řada vlasové péče Syoss SalonPLEX. Najdete v ní šampon, kondicionér, sérum a nejnověji také intenzivní regenerační kúru. Inovativní účinnost receptury chrání, regeneruje a posiluje vnitřní a vnější strukturu vlasu. Vysoce účinné látky obnovují poškozené vazby uvnitř vlasového vlákna – výsledkem jsou regenerované a zářivé vlasy.


Co to je a jak to funguje?

Vlasy jsou neustále vystaveny negativním vlivům, především při barvení či stylingu. Vlasy mají vnější vrstvu, tzv. kutikulu, a vnitřní vrstvu, nazývanou kortex. Zdravá kutikula zajišťuje lesk a hebkost vlasů, jež se snadno rozčesávají a nemají sklon se cuchat. Je-li v pořádku kortex, pak jsou vlasy silné, pevné a nelámou se.


Stabilitu a sílu vlasu ovlivňují vlasové vazby neboli mikropojiva, která drží jednotlivá vlasová vlákna uvnitř každého vlasu pohromadě. Existují tři typy těchto vazeb: disulfidové, vodíkové a vazby na bázi iontových solí. První typ je v tomto případě obzvlášť důležitý, protože se poškozuje během barvení, teplem, UV zářením a dalšími nežádoucími vlivy. Receptura s PLEX technologií dokáže bez silikonu a minerálních olejů obnovit či ochránit rozbité vazby uvnitř vlasu, poničených chemicky (např. barvením, melírem, trvalou ondulací), tepelně (fénováním, žehlením, kulmováním) nebo mechanicky (nešetrným česáním, častým spínáním do gumiček či spon, používáním nevhodných natáček). Obsažená aktivní ingredience, použitá v produktech vlasové péče, znovu spojuje vlasové proteiny a dlouhodobě posiluje a tvaruje vlas. U vlasových barev, např. Schwarzkopf Color Expert, je to kombinace kyseliny jantarové, aminokyseliny a hybridních polymerů, jež chrání vazby před poškozením během barvicího nebo zesvětlovacího procesu. Vlasy díky tomu zůstanou neporušené a po barvení jsou uhlazené a silné.


vlas



V přípravcích pro každodenní péči o vlasy zas PLEX technologie spolu s dalšími pečujícími ingrediencemi regeneruje a posiluje vnitřní i vnější strukturu vlasu a chrání vlas před již jmenovanými typy poškození. Nejlepšího výsledku se dosáhne, když se používají pro barvení i následnou péči vždy produkty s PLEX technologií.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Adéla Lebedová 29.listopadu 2018
Po tomto šampónu mám vlasy zcela vysušené, zplihlé a bez života a po kondicionéru ze stejné řady jsou vlasy sice krásně lesklé,ale na dotek mastné a to dávám kondicionér pouze do délek. Vkládala jsem do této řady velké naděje, ale bohužel nevyhovuje.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít