Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Mladší o 5 let díky účesu: 3 způsoby, jak na to!

Mladší o 5 let díky účesu: 3 způsoby, jak na to!

Mladší o 5 let díky účesu: 3 způsoby, jak na to!

29. března 2022 od Anna Šťastná

29. března 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Máte najednou pocit, že vypadáte starší, než skutečně jste nebo než byste chtěla? Možná že nepotřebujete žádný botox ani nic podobného. Stačí jednoduchý účes. Jak se omladit účesem? Vyzkoušejte naše tipy.
Rozhodně si pojďme udělat jasno, které střihy podporují mladý vzhled a které účesy vám naopak pár let přidají.

1) Čím delší, tím mladší – vyzkoušejte dlouhé zvlněné vlasy

Ženy často mají tendence s přibývajícím věkem vlasy zkracovat. Ale protože se s úbytkem kolagenu v pleti a estrogenu v těle ztrácí tvář ženské rysy, je zbytečné to ještě zvýrazňovat téměř pánskými střihy. Naopak mějte na paměti, že právě dlouhé vlasy působí žensky a mladistvě. A není pravda, že si je už v nějakém věku nemůžete dovolit. Jen si dejte pozor, aby nebyly dlouhé až příliš – nechte je narůst jen tak, aby pořád byly zdravé a působily upraveně. Délka pod zadek pravděpodobně sluší jen lesním vílám z pohádek.
Tip redakce:
Můžete zvolit klidně rovné vlasy, jen je příliš neuhlazujte, zvolte spíše přirozený vzhled a lehký objem. Toho docílíte tak, že vlasy vyfoukáte přes kartáč a ke kořínkům pak nasypete trochu pudru pro objem a  prsty lehce nadzvednete. Zkuste
Taft pudr pro objem Volume (koupit v e-shopu). Nebo můžete dlouhé vlasy lehce provlnit, čehož docílíte vyfoukáním přes kulatý kartáč nebo případně využijte kulmu s velkým objemem a jednotlivé prameny při kulmování příliš neutahujte. Pak jen vlasy lehce prohrábněte prsty.

2) Vsaďte na vrstvy – provlněné mikádo

S věkem se z tváře také vytrácí plnost a rysy se stávají ostřejšími. Střih vlasů by proto měl být
přesně opačný. Zapomeňte tedy na přísně střižené mikádo, ale raději volte měkce zakončený long bob. Úplně se vyhněte délce končící u brady. Aby rovné dlouhé vlasy podél obličeje jen nesplývaly a neupozorňovaly tak na každou linku, nechte si je podél tváře sestříhat a začněte klidně už u lícních kostí.
Tip redakce:
Klidně vlasy upravte pomocí žehličky.  Poté si do dlaně  dejte trochu  tužidla pro objem, předkloňte se a lehkým mačkáním tužidlo do vlasů vetřete. Zkuste
Nivea Pěnové tužidlo Volume Care (koupit v e-shopu). Pak už jen účes doupravte prsty.

3) Objem je nutnost – volný drdol

Díky vrstvenému střihu se vám bude objem mnohem snadněji udržovat. Můžete si však ještě pomoci kulmou a vytvořit lehké nedbalé vlny. Ještě jednodušší je do vlhkých vlasů nanést slaný sprej, který vytvoří záměrně nedbalý, ale nadýchaný účes během minuty. Zkuste třeba Toni&Guy Sprej s mořskou solí Texturising Sea Salt (koupit v e-shopu), který dodá tvar i objem, aniž by vlasy slepil.
Tip redakce:
delšího mikáda pak můžete snadno  vytvořit  pomocí pár  sponek volný 
drdol, který působí také svěže. Opět pozor na přísné utahování. Také můžete prameny vlasů z ofiny nadzvednout a sčesat jakoby dozadu a tím dodat účesu bohatší objem. Naopak podél lícních kostí zase pár pramenů nechte splývat nebo je povytáhněte. Celý účes pak můžete zafixovat lakem, třeba Nivea Volume Care Lak na vlasy (koupita v e-shopu), který objem udrží po delší dobu.  

Co ještě můžete udělat proto, aby vaše vlasy vypadaly mladší? 

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy, a často právě na kondici našich vlasů stojí celkový dojem, jaký děláme na naše okolí. Dejte si proto pozor nejen na účes a střih, ale také na některé zlozvyky, které vlasům i celkovému vzhledu škodí.


Zdravé vlasy = mladé vlasy

Všechno totiž začíná u správné péče. Suché vlasy, kterým chybí lesk a pružnost, přidávají roky dokonce víc než záplava sice šedých, ale hezky zdravých vlasů plných života.
  • Zkuste se proto vyhnout každodennímu mytí, které zbaví vlasy jejich přirozených olejů a výsledkem je, že jsou matné a vysušené. takový účes vám přidává pár let navíc.
  • Zkuste intervaly mezi mytím prodloužit, třeba za pomoci suchých šamponů. Zkuste například Syoss Suchý šampon Pure Fresh (koupit v e-shopu).
  • Šetřete také s barvením, které rovněž narušuje strukturu vlasu, vysušuje a bere vlasům lesk. Můžete například barvu prostřídat s šetrnějším přelivem, anebo se alespoň vyhnout zesvětlování.
  • Pokud si vlasy barvíte, měla byste jim s každým mytím zajistit speciální péči kondicionérem a jednou týdně také maskou. Doporučujeme masku vyloženě na ochranu a výživu barvených vlasů L‘Oréal Paris Elseve Maska Color-Vive (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Ludmila Svatková 17.května 2022
Dobrý den,
opravdu velmi inspirující článek. Nevím, jak si mám nechat odrůst vlasy, které mám barvené na hnědo a chtěla bych je mít už přirozeně šedivé. Ovšem ty odrosty mi připadjí
hrozné, uvažuju o tom, zda je nemám obarvit nejdříve na nějakou světlejší barvu.
můžete mi poradit.

Děkuji
Lída Svatková

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít