Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jaký účes sluší kulatému obličeji? Zkuste tyhle 3 tipy!

Jaký účes sluší kulatému obličeji? Zkuste tyhle 3 tipy!

Jaký účes sluší kulatému obličeji? Zkuste tyhle 3 tipy!

1. června 2022 od Anna Šťastná

1. června 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Zaprvé: váš kulatý obličej není žádná vada na kráse a není žádný důvod, proč byste ho měla maskovat. Pokud ale i přesto chcete svoji tvář opticky prodloužit, čtěte dál. Máme pro vás tři super tipy na účesy právě pro kulatý obličej.
Máme pro vás tři různé účesy, které sluší kulatému obličeji. Co mají společného? Perfektně vyvažují objem vlasů a obličeje. Kulatý tvar obličeje totiž sice nemá účesy, které by vyloženě neměl mít, ale prospěje mu, pokud nebude mít ani velký objem vlasů, ale ani příliš uhlazený účes.

1. Hluboko posazená pěšinka

  • Kratší mikádo nebo bob sahající zhruba k ramenům učesaný na hluboko posazenou pěšinku, která vytvoří patku přes čelo, je skvělou volbou pro kulatý obličej. Možná že jste se setkaly s tvrzením, že tento tvar tváře nemůže mít mikádo, ale je to mýtus. Délka sahající pod spodní čelist naopak opticky obličej prodlouží.
  • Aby vaše mikádo mělo ten správný ležérní objem, nemusíte ho složitě foukat. Bohatě postačí slaný sprej, třeba Toni&Guy Texturising Sea Salt sprej s mořskou solí (koupit v e-shopu), který naneste v předklonu do vlhkých vlasů a pomocí prstů prameny protřepejte.

2. Elegantní vlny

  • Máte-li dlouhé vlasy, zkuste jim dodat texturu jemnými vlnami, které nevytvoří příliš velký objem, ale přesně akorát vyváží objem obličeje. Ideálně vlasy rozdělte na pěšinku na straně.
  • Pokud vytváříte patku, nefixujte ji až příliš do výšky – opticky byste tak prodloužila čelo. Tento účes je snadný na přípravu, ale o to víc efektní – ne nadarmo se mu říká „hollywoodské vlny“. Hodí se totiž i na slavnostní příležitosti.
  • Vlny můžete vytvořit buď fénem, nebo žehličkou. Zde nezapomeňte použít termoochranu – zkuste třeba  got2b Ochranný sprej před teplem Guardian Angel (koupit v e-shopu).
  • V případě žehličky je pak nezapomeňte prsty pročesat, ať nepůsobí až příliš dokonale.
  • Pokud byste se ale chtěly vyhnout teplému vzduchu, zkuste Nivea Curl Tvarovací sprej (koupit v e-shopu). Nastříkejte jej do suchých vlasů, které potom mačkejte směrem nahoru tak, abyste podpořily tvarování vln. Na závěr ještě jemně oddělte vlny prsty.

 3. Vlasy z obličeje

  • Možná jste doteď žila v přesvědčení, že je třeba vlasy česat hlavně směrem do obličeje, protože by měly zakrýt jeho nedostatky. Omyl. Nechte naopak tvář hezky vyniknout, jen zajistěte, aby vlasy její tvar neakcentovaly nebo nerušily.
  • Ideální způsob? Vyčesejte všechny vlasy z obličeje pryč. Tentokrát to zkuste bez pěšinky, která tvář vždy nějak definuje. Sčesejte je pryč z čela směrem dozadu. Nemusíte je ale sepnout pevně a do hladka, klidně je jen prsty nad čelem zlehka rozcuchejte.
  • Skvěle se vám to podaří, když do nich ještě před sepnutím nanesete tvarovací pastu. Anebo vyzkoušejte modelovací hlínu Syoss Texture Clay (koupit v e-shopu), která nelepí a byla přímo vytvořena pro úžasně rozcuchané účesy s texturou.
  • Tento účes bude slušet i kulatému obličeji s kratšími vlasy.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít