Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jaká barva vlasů se hodí k vašim očím? Zkuste naše tipy!

Jaká barva vlasů se hodí k vašim očím? Zkuste naše tipy!

Jaká barva vlasů se hodí k vašim očím? Zkuste naše tipy!

25. dubna 2023 od Lenka Knápková

25. dubna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Chcete změnit barvu vlasů a nevíte, jaká barva vám bude slušet? Zkuste si vybrat odstín, který podtrhne vaše přednosti. Jděte na to podle barvy vašich očí. Poradíme vám, která barva vám bude pasovat, a budete vypadat skvěle.

Modré oči

Máte-li pronikavě modré oči, budou nejlépe ladit se světlými odstíny. Vaše oči budou výrazněji působit v kombinaci s chladnými blond odstíny, jako je slonovinová nebo blond s fialovým odstínem.
Naopak se vyhněte jasným zlatým odstínům či oranžové, ty nebudou vypadat dobře.
Zkuste použít třeba Schwarzkopf Live Intense Colour barva na vlasy Mrazivá blond (koupit v e-shopu), která vlasy zesvětlí až o 4 odstíny, a navíc je i pečující. Nezapomeňte svou blond barvu udržovat pomocí Schwarzkopf Gliss Blonde Perfector fialového šamponu (koupit v e-shopu) a  Schwarzkopf Gliss Blonde Perfector fialové masky 2v1 (koupit v e-shopu). Tato řada prodlouží trvanlivost barvy a zabraňuje vzniku nežádoucích žlutých odstínů. Pokud máte spíš tmavě modré oči nebo šedomodré bude vám slušet spíše plavá až popelavá nebo světle hnědá barva. Doporučujeme zkusit krásný odstín Schwarzkopf Gliss Color barva na vlasy Přirozený Popelavě Plavý (koupit v e-shopu).
„Při výběru barvy vlasů nezapomeňte také zohlednit, jaký máte tón pleti a zda budete volit barvu permanentní, nebo vymývatelnou. Vymývatelné barvy totiž rychleji vyblednou, a efekt pak může být ve finále po pár týdnech úplně jiný“ říká Martina Krupičková ze Salonu Libor Šula. „Pozor si dejte také, pokud se chystáte na razantní změnu barvy, raději si pořádně rozmyslete, zda je to dobrá volba, výsledek může být totiž nevratný“ dodává Martina.

Hnědé oči

Hnědooké ženy mají tu výhodu, že mohou mít všechny barvy vlasů, akorát je potřeba zvolit ten správný zářivý odstín. Podpořte a zvýrazněte své oči díky čokoládově hnědé, uhlově černé, karamelové, měděné nebo lila barvě. Vyzkoušejte Schwarzkopf Perfect Mousse barva na vlasy Čokoládově Hnědý (koupit v e-shopu), která se hodí zejména pro ženy s opálenou pletí. Máte-li naopak hodně světlou pleť, doporučujeme  Garnier Color Sensation barva na vlasy intenzivní měděná (koupit v e-shopu), která podtrhne barvu pleti, a oči vyniknou. S touto barvou budete nepřehlédnutelná.
Tip redakce:
Pro ženy s tmavě hnědýma až černýma očima a světlou pletí doporučujeme
Garnier Color Naturals permanentní barva na vlasy 2.0 přirozená černá (koupit v e-shopu), díky tomuto odstínu vaše oči neskutečně vyniknou i na dálku.

Zelené oči

Zelenoočky jsou dnes spíše vzácností, ale jste-li majitelkou zelených očí, pak na ně můžete být patřičně hrdá.  Nejlepší volbou pro vás jsou měděné odstíny vlasů, zrzavá, čokoládová nebo jantarová barva. Slušet vám bude  L'Oréal Paris Récital Préférence Mango intenzivní měděná (koupit v e-shopu) nebo  L'Oréal Paris Casting Creme Gloss semipermanentní barva na vlasy 834 zlatý karamel (koupit v e-shopu). Toužíte spíše po hnědé? Pak zkuste L'Oréal Paris Récital Préférence Caracas intenzivní ledově čokoládová (koupit v eshopu), což je dlouhotrvající intenzivní barva s neskutečným leskem.

Jak se starat o barvené vlasy?

Nezapomínejte na správnou péči, která je nesmírně důležitá, aby vlasy byly zářivé a zdravé, a ne mdlé a bez energie.
  1. Používejte produkty ideálně celé řady na barvené vlasy, udrží vaši barvu zářivou a vlasy zdravé. Jako například Pantene Pro-V Lively Color Shampoo, se složením Pro-V a antioxidanty, pro barvené vlasy (koupit v e-shopu).
  2. Nezapomínejte na výživu, zejména to jsou masky, které aplikujte 2x týdně. L'Oréal Paris Elseve Color-Vive maska (koupit v e-shopu) obsahuje elixír ze lněného semínka a UVA/UVB filtry a chrání a vyživuje barvené vlasy.
  3. Pořiďte si olej, který v případě potřeby nanášejte do suchých konečků a délek jako je Gliss denní olejový elixír (koupit v e-shopu), který můžete aplikovat jak na mokré, tak suché vlasy. Je vhodný pro každodenní péči. Regeneruje, vyživuje a dodává vlasům lesk.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Marta Hrubá 2.května 2023
Mám šedé oči, ale žádnou radu ohledně barvy nedostávám. Jakoby šedá barva neexistovala.
Marta Hrubá 2.května 2023
Mám šedé oči, ale žádnou radu ohledně barvy nedostávám. Jakoby šedá barva neexistovala.
Marta Hrubá 2.května 2023
Mám šedé oči, ale žádnou radu ohledně barvy nedostávám. Jakoby šedá barva neexistovala.
Marta Hrubá 2.května 2023
Mám šedé oči, ale žádnou radu ohledně barvy nedostávám. Jakoby šedá barva neexistovala.

Expert z článku

Martina Krupičková
Senior Hair Stylist
"Luxus, krása a radost, těmito slovy bych vystihla svou práci. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít