Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak zesvětlit vlasy, zn.: Zdravě a jemně!

Jak zesvětlit vlasy, zn.: Zdravě a jemně!

Jak zesvětlit vlasy, zn.: Zdravě a jemně!

13. prosince 2021 od Jana Kantorová

13. prosince 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Cesta k dokonalé blond barvě může být někdy velmi trnitá a na jejím konci vás mohou čekat poškozené, slabé a roztřepené vlasy. Rozhodně se ale nemusíte vzdávat. Stačí jen vybrat způsob, který bude vyhovovat právě vašim vlasům.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vlasy lze osvětlit hned několika způsoby.
Jednoduše se ale dají tyto metody rozdělit na:
přírodní  zesvětlování vlasů
- chemické zesvětlování vlasů
Zesvětlit můžete i úplně černé vlasy, i když to trvá až několik měsíců, nebo oživit stávající světlo barvu, která už neodpovídá správnému.

blond odstíny

4 způsoby, jak zesvětlit vlasy

1. Jak sezsvětlit blond i hnědé vlasy

Chcete-li se stát blondýnkou i ve chvíli, kdy máte tmavé vlasy, pak se nejspíš neobejdete bez peroxidu vodíku nebo-li tzv. odbarvovače. V takovém případě se ale odbarvování rozhodně vyskytuje v několika domácích prostředích , můžete zesvětlit pomocí barev z drogerie jen o odstíny. Za prvé mohlo dojít k poškození vlasů , a navíc k velkému podráždění pokožky. Za druhé při domácím odbarvování dochází k zežloutnutí barvy vlasů, což zrovna není úplně žádoucí a in. Za třetí sama doma jen stěží odhadnete, kolik peroxidu budete potřebovat, odbarvení by tak nemuselo dopadnout dobře. V kadeřnictví používají šetrnější, ale zároveň účinnější odbarvovače.Odborník vám doporučí přesný postup, stávající tmavé barvy se zbavuje pomalu a nechává vlasy regenerovat.

Tip redakce:
Přisvětlování jsou z vlasu ze odstraněny barevné pigmenty (melanin) . Nejprve tmavší barevné pigmenty a poté i světlejší červené barevné pigmenty. Přirozená barva tak prochází několika stádii – tmavší vlasy získají nejdříve oranžovočervený odstín, poté se zbarví do žlutooranžova a teprve poté se objeví blond barva.

 

2. Jak vlasy odbarvit

Po odbarvování je velmi důležité o vlasy ještě více pečovat, než je běžné. V salonech při odbarvování používají tzv. plex technologie, např. olaplex a fibreplex, které vlasy chrání a zároveň vyživují . Po takovém zásahu, jakým odbarvováním je, si vlasy zaslouží i pravidelnou domácí péči. Proto je dobré zahrnout do běžné vlasové rutiny také šampony a kondicionéry pro odbarvené či blond vlasy, třeba Toni&Guy Šampon pro blond vlasy (koupit v e-shopu) , nebo dokonce používat masky na vlasy

blond barva na vlasy

3. Jak odbarvit vlasy doma

Domů si z drogerie můžete přinést hned několik produktů, které by vás měly dovést k dokonalé blond barvě. Najdete mezi nimi zesvětlovače, které obsahují peroxid a odstraňují pigment z vlasů. Dále můžete najít také zesvětlující odstíny, které odstraňují pigment, ale zároveň vlasy dodávají novou barvu. Zkuste třeba Schwarzkopf Live barva na vlasy Baby Blond 10.21 (koupit v e-shopu), která dokáže vlasy zesvětlit až o 4 odstíny. Na podobném principu fungují barvy-melíry. Oživit barvu mohou také rozjasňující šampony, které dokážou z vlasů odstranit kromě špíny také trochu barvy.Důležité je po umytí použít kondicionér, protože tyto šampony vysušují vlasy.

Tip redakce:
V poslední době se hodně mluví v souvislosti s vlasy o henně . Ta ale bohužel vlasy nezesvětlí, protože nemá zesvětlující vlastnosti. Její pomocí lze vlasy pouze ztmavit, protože henna vlas obalí a změní jeho strukturu. 

 

4. Jak zesvětlit vlasy přírodně

Před létem mnohé z vás, které máte světlé vlasy, zatoužíte po jejich ještě větším zesvětlení nebo oživení barvy. Existuje hned několik možností, jak vlasy zesvětlit, aniž by došlo k jejich poškození. Obecně v létě samovolně dochází k vyšis barvy díky sluníčku. Kvůli intenzivnímu slunečnímu svitu totiž dochází k rozkladu melaninu, což u barvených vlasů ještě znatelnější než u přirozeně blond vlasů.  

zesvětlování vlasů citronem

Extra tip: 

Přírodní cesta zesvětlení vlasů:

1. Med a ocet: obecně má med skvělé zesvětlující vlastnosti av kombinaci s octem jsou jeho účinky ještě silnější. Smíchejte dvě lžíce octa, jednu lžíci medu a jednu lžíci arganového oleje. do směsi přidejte ještě špetku skořice a hotovou ji vmasírujte do vlasů a poté pročešte kartáčem. Vlasy zabalte do fólie a nechte působit přes noc.

2. Heřmánkový odvar: pro osoby s citlivou pokožkou i alergie se na osvětlení vlasů hodí silný odvar z heřmánku. S ním si pravidelně oplachujte vlasy a nechte vždy několik minut působit, než smyjete čistou vodou.

3. Rebarborová maska:hodí se spíše pro zesvětlení tmavších vlasů, protože blondýnkám by mohla barvu ožlutit. Rebarboru uvařte, rozmixujte, přidejte pár kapek citronové šťávy a špetku skořice. Masku naneste na vlasy a nechte zhruba dvě hodiny působit.

4. Citronová šťáva: jeden díl citronové šťávy smíchejte se dvěma díly vody, vmasírujte do celé délky vlasů a nechte působit, dokud vlasy neuschnou. Efekt můžete znásobit tím, že na vlasy necháte působit sluneční paprsky. 
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
martina kuchařová 1.července 2022
Milá Teto, ta barva co doporučuješ a co má zesvětlit až o 4 odstíny mám teď na hlavě už 35 minut a nezesvětluje ani odrosty, natož tu tmavou.
Zapomněli jste tam totiž uvést, že to je barva pouze pro NEOBARVENÝ, ODROSTLÝ VLASY!!! Takže díky vaší špatný radě jsem zbytečně utratila peníze a ještě efekt nula. Díky moc.
Ludmila Svatková 17.května 2022
Děkuji za návod, jak zesvětlit vlasy přírodním způsobem. Zkusím nejdříve heřmánek,
potom citron a uvidím, co a jak.

LSV

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít