Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 8 nejžhavějších letních účesů

8 nejžhavějších letních účesů

8 nejžhavějších letních účesů

15. června 2017 od Vendula Nováková

15. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Přirozenost, nebo extravagance? Od každého trochu! V létě si vybere mezi trendy v účesech opravdu každá – jak ty opatrnější, tak i ty, které rády experimentují.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1.     Létu vévodí přirozené vlny

„Letní trendy jsou ale letos i ve znamení praktičnosti. Současné moderní střihy se hodí pro většinu typů tváře. Nejčastěji s takzvanými měkkými objemy – nazvala bych to lehce spadlými vlnami,“ popisuje kadeřnice Veronika Vítová. Přirozenost je tak ve střizích na léto číslem jedna. Kdo vlny má už své, stačí je jemně upravit tužidlem nebo lakem. Tip – dobrý je pro ztužení podle kadeřníků i kokosový olej! Kdo vlny nemá, nesmí to s kulmou a žehličkou moc přehánět, naopak, zkuste nechat vlasy napřed jen volně uschnout a uvidíte, některé se trochu zvlní samy. Pokud už tyto přístroje potřebujete, vlny dělejte až v koncích nebo od poloviny délky vlasů, budou mít pak přirozenější vzhled.


2.     Prim hraje pořádný objem 

Nebojte se tupírovacího hřebenu! Objem ale dodají právě i vlny z předchozího tipu. Pocit, že máte svou kštici velkou, vytvoří i to, že vlasy hodíte dozadu – nebo alespoň jejich část. Vrací se tak do módy trend, který se nosil už před mnoha lety – vlasy natupírujete směrem dozadu a lehce zafixujete lakem. To se hodí dokonce i na večerní párty, kde tímto jednoduchým trikem hodně ohromíte.

8 nejžhavějších letních střihů


3.     Motejte a zase motejte

Letos frčí copy, drdoly, culíky. Zkrátka vše, co vás napadne. Drdoly můžete vyčesat nahoru „alá baletka“. Naopak copy různě motejte, a dokonce z nich můžete nechat vypadnout pár pramenů. Heslem je letos „umělá“ nedbalost. U culíků pak budou nejvíc v módě ty posazené dole – můžete je i doplnit stužkou.


4.     Dokonale tvarovaná ofina

„Jestli ofina, tak pak precizně probarvená a vytvarovaná. Současně ale velmi trendy jsou nepravidelně prostříhané kontury kolem obličeje, které také probarvujeme,“ udává letošní trend pro ofiny Veronika Vítová. Základem práce kadeřníků je vlasy kolem obličeje a čela správně prostříhat, abyste mohly zvolit ofinu uhlazenou a rovnou nebo rozcuchanou a vlnitou. Záleží tak jen na vás a náladě nebo příležitosti, pro kterou se zrovna češete. 

8 nejžhavějších letních střihů


5.     Mokrý vzhled

Ne každý má odvahu takové účesy nosit do společnosti. Někteří dokonce argumentují tím, že vlasy vypadají jak měsíc nemyté. Opak je ale pravdou – dosáhnout takzvaného mokrého vzhledu zabere čas a vaši péči. Patří ale mezi jedny z nejmodernějších účesů letošního roku a stejně tak léta. V Hollywoodu takové účesy volí nejedna celebrita. „Mohou tak být upravené vlasy, které mají krásně uhlazenou pěšinku. Stejným způsobem jde ale zafixovat účesy sčesané dozadu,“ říká kadeřnice. A jak na to? Jen gel nestačí. Dobrým tipem odborníků jsou uhlazovací séra a další uhlazovací přípravky. Existují přímo výrobky pro mokrý vzhled. Dobré je tyto produkty rovnoměrně nanášet a rozčesat hřebenem.


6.     Krátkovlásky se v létě neztratí

Letošní léto ovládnou dlouhé vlasy, ale nic nebrání v tom být trendy i v kratších účesech. Už delší dobu tomuto odvětví vládnou mikáda – krátká, polodlouhá, zkrátka, co si zamanete. Trik pak bude hlavně v tom nechat si ho prostříhat a samozřejmě probarvit. To už bylo řečeno několikrát – letos v létě se nekladou žádné bariéry barvám! I kratší vlasy tak můžete nechat probarvit třeba červenou nebo modrou. Například delšímu mikádu po ramena budou vysloveně slušet.

8 nejžhavějších letních střihů


7.     Ani pěšinkou letos trendy neporušíte

Sezóna je zkrátka velkorysá. Stejně jako se v módě mísí mnoho stylů a vracejí se trendy z různých desetiletí, to samé kopírují i módní účesy. Kdo tak volí styl, k němuž se hodí ofina, může ji mít. Kdo naopak fandil už v minulosti pěšinkám, v létě se zaraduje – navíc kombinovat pěšinku můžete i s předchozími tipy na účesy. Dobře bude vypadat jak s lehkými, nedbalými vlnami, tak i u mokrého vzhledu.


8.     Završte účes správnou barvou

„Jedním ze základních trendů léta 2017 je hravost a zářivost barev. Používejte pruhy a proužky všech výrazných odstínů, od žluté a červené po námořnickou modř,“ říká kadeřnice Veronika Vítová. Podle odbornice mohou trendy barvy využít i ty, které jsou méně odvážné – stačí je zakomponovat do některých teplejších odstínů jejich přirozeného odstínu a třeba jen probarvit konce. Kreativitě se letos meze nekladou. Na to už přišla i řada hvěz. Klasickým příkladem hravosti jsou blonďaté vlasy probarvené výraznou růžovou, červenou, ale i modrou. Vyzkoušela si to třeba Rita Ora nebo zpěvačka Christina Aquilera. Sáhnout ale můžete po jakékoli pastelové barvě. Obarvit můžete i celou hlavu.

8 nejžhavějších letních střihů

Zkrátka dámy, v létě si hrajte!
A tím se vracíme na začátek – letošní trendy léta se dají totiž shrnout do jedné věty – kdo si hraje, nezlobí!

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Vítová
vlasová expertka
76
"Krásné vlasy rovná se spokojená žena."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít