Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 7 tipů, co dělat s vlasy v létě, když se vám potí hlava

7 tipů, co dělat s vlasy v létě, když se vám potí hlava

7 tipů, co dělat s vlasy v létě, když se vám potí hlava

20. července 2022 od Anna Šťastná

20. července 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Všichni se těší na horké léto, jen vy se ho děsíte, protože se vám ve vedru ihned začne potit hlava a vlasy se mastí (doslova) rychlostí slunce? Naučte se tento nepříjemný efekt eliminovat.

1) Zkuste wet look

Každé léto se naštěstí do módy vrací takzvaný wet look, účes s mokrým efektem. Jděte mu tedy naproti, a ještě dříve, než se vlasy stihnou zpotit, namočte je, nebo použijte gel s mokrým efektem. Zkuste například Taft kokosový vosk pro lesklý efekt (koupit v e-shopu). Je ideální, také pokud chcete, aby i přes mokrý efekt vlasy neztratily na své přirozené pohyblivosti. Má totiž stupeň fixace dvě, tedy mírný.

2) Krátké vlasy nejsou vždy výhra

Raději si vlasy kvůli jejich častému pocení zkracujete? Dobře to zvažte. Je sice pravda, že s krátkým účesem se vám sice nebude potit krk, na druhou stranu krátké vlasy toho moc neschovají. Mnohem jednodušší je tedy nechat vlasy dlouhé a raději se naučit různé druhy vyčesaných účesů.

3) Suchý šampon vždy po ruce

První variantou, jak udržet dlouhé vlasy i v horku v kondici, je pomoci si suchým šamponem. Dejte si jeho cestovní balení do kabelky, ať jej můžete aplikovat klidně i během dne. Navíc nejen že vysuší přebytečný maz, ale také vlasům dodá záměrně „messy“ vzhled, což je v létě více než žádoucí. Skvěle funguje Schauma Miss Fresh suchý šampon pro mastné vlasy (koupit v e-shopu).

4) Zvykněte si na drdol

Naučte se drdol hezky zamotat, ozdobit větší, třeba sametovou gumičkou a hned máte z rychlého účesu, který jste doteď nosila jen do sprchy, slušivý trendy účes. Variantou samozřejmě může být i vysoko vyčesaný hladký culík a podobně. U hlavy nechte vlasy záměrně rozcuchané, anebo je naopak opět s pomocí gelu schválně co nejvíce uhlaďte.

5) Zaplétejte

Jednoduchý cop, francouzský cop, rybí cop, cop, který se vine kolem celé hlavy, anebo rovnou několik copů. Pokud všechny vlasy různými způsoby zapletete, mastné vlasy způsobené horkem nebudou tolik vidět. Vůbec nejlepší na to je několik francouzských copánků, které spletete od samého kraje vlasů. Pomoci vám může Toni&Guy zpevňující Balzám na cop (koupit v e-shopu). Zajistí vlasům pružnou fixaci a díky tomu je dokonale připraví na úpravu do výčesů či copů. Urovná je a při stylingu jim dodá nebývalou strukturu. A navíc krásně voní.

6) Vlasy vždy foukejte

Po umytí nenechávejte vlasy volně uschnout, ale vždy je důkladně vyfoukejte. Díky tomu totiž vydrží déle svěží a nebudou se tak rychle mastit. Ideální je přitom foukat je brzy ráno, nebo pozdě večer, kdy ještě není takové teplo, a tak se vám během foukání teplým vzduchem nezačne hlava hned potit.

7) Proměňte nevýhodu v přednost

Trendy vám hrají do karet: Nosí se totiž tenoučké pramínky vlasů doslova přilepené na čele. Ano, přesně tak, jako kdybyste se šla v pravém červencovém poledni proběhnout rozpálenou betonovou ulicí. Jen je dobré pramínky poskládat do estetických tvarů, rozvlnit je a dbát na symetrii. Perfektně vám přitom poslouží Taft stylingový vosk Creative (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít