Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 6 věcí, které byste měli vědět, když chcete stáhnout barvu z vlasů

6 věcí, které byste měli vědět, když chcete stáhnout barvu z vlasů

6 věcí, které byste měli vědět, když chcete stáhnout barvu z vlasů

24. ledna 2023 od Lenka Knápková

24. ledna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Změna barvy může být fajn, ale co když výsledný efekt nedopadl podle vašich představ a v nové barvě se necítíte? Potřebujete stáhnout barvu z vlasů, a nevíte, jak na to? A jak se o takto ošetřené vlasy starat, aby byly stále krásné a zdravé? Zjistěte vše o procesu odstranění barvy z vlasů v našem článku.
Když jsou vaše vlasy místo béžové blond oranžové nebo místo do hněda chytnou do černa, zbudou vám často jen oči pro pláč. Někdy prostě barvení nevyjde podle vašich představ. Ať už je důvodem cokoli, existuje spolehlivé řešení! Záchranou je odstraňovač barvy na vlasy. Můžete to zkusit doma nebo si zajít do salonu. Existuje několik postupů, jak odstranit nechtěnou barvu z vlasů, záleží ale na mnoha faktorech. Proto se vždy poraďte s odborníkem na postupu. Zkušený kadeřník vám poradí, jaký přípravek si koupit a jak ho použít,“ říká Martina Krupičková ze Salonu Libor Šula. „Pro odstranění barvy lze použít čisticí šampon, vymývací emulzi či speciální odstraňovače barvy. Záleží na tom, jak moc byly vlasy barvené, jakou mají historii barvení a jaké barvy chceme docílit,“ upřesňuje kadeřnice.

6 věcí, které byste měli vědět, když chcete stáhnout barvu z vlasů:

1. Co je odstraňovač barvy na vlasy?
Odstraňovač barvy na vlasy je prostředek, jehož úkolem je šetrně odstranit nežádoucí barvu z vlasů. Jedná se o nejšetrnější způsob odstranění barvy bez poškození vlasového vlákna. Používá se také k přípravě vlasů, například na změnu barevného tónu, nebo k odstranění nánosů barvy způsobených častým barvením.
2. Jak funguje odstraňovač barvy na vlasy? 
Odstraňovač barvy pronikne do kutikuly vlasu, kde se zaměří na umělé barevné pigmenty a způsobí jejich rozpuštění. Jakmile jsou pigmenty rozpuštěny, uložená barva se nemá v čem udržet, a po několika minutách působení stahovače barvy ji můžete z vlasů vymýt. To znamená, že po opláchnutí okamžitě uvidíte výsledky. Nemusíte se bát, odstraňovač barev neodstraní přirozenou barvu vašich vlasů.
3. Kolikrát lze použít odstraňovač barvy?
Jedna aplikace by měla stačit na vyčištění cca měsíc staré barvy. V případě potřeby můžete odstraňovač barvy použít i vícekrát za sebou, obvykle se doporučuje maximálně 3x. Čím déle se barvíte, tím déle bude trvat odstranění barvy. Také odstíny jako černá či červená se budou odstraňovat hůře, protože je třeba odstranit velké množství umělého pigmentu, a to bude vyžadovat i několik aplikací stahovače barvy. Pokud se vám ani po třech aplikacích nepodaří barvu zcela odstranit, měli byste se obrátit na odborníka.
4. Budu mít původní barvu vlasů?
Odstranění nepovedené barvy z vlasů neznamená nikdy úplný návrat k původní barvě. Záleží na mnoha faktorech, historii barvení vašich vlasů a také na produktech, kterými byly vlasy barveny.
5. Mohu vlasy po odstranění barvy znovu barvit?Po odstranění barvy se budou vaše vlasy chovat jinak a nemusejí reagovat na další barvení tak, jak by měly. Kutikula vlasů je totiž po odbarvení otevřená a může další barvu absorbovat velmi silně. Nechte svou hřívu před opětovným barvením odpočinout alespoň 48 hodin. Pokud však čekat nechcete, vyberte si o dva stupně světlejší odstín, než jaký byste si přáli. Vybírejte šetrné barvy bez amoniaku, jako je Schwarzkopf Palette Color Shampoo Barva na vlasy (koupit v e-shopu). Zároveň vybírejte barvy semipermanentní, které se časem vymyjí. Doporučujeme  L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Semipermanentní barvu na vlasy (koupit v e-shopu) s patentovaným komplexem proti poškození vlasů.
6. Jak pečovat o vlasy po takovémto ošetření?
Ačkoli výrobci odstraňovačů a stahovačů barev na vlasy tvrdí, že vlasy nepoškozují, přesto pečujte po takovéto proceduře o své vlasy velmi důsledně. Dodržujte jednu zásadu: šampony a kondicionéry používejte pro normální vlasy, nikoli barvené. Zkuste třeba OGX Šampon proti lámání vlasů Keratinový olej (koupit v e-shopu) keratinem proti lámavým a roztřepeným konečkům. Používejte spolu s kondicionérem OGX Kondicionér proti lámání vlasů Keratinový olej (koupit v e-shopu), který uzamkne ve vašich vlasech vlhkost a vyživí je. Jednou za týden dopřejte svým vlasům masku Herbal Essences Koncentrovaná regenerační maska na vlasy s arganovým olejem (koupit v e-shopu), která intenzivně obnovuje zdraví a lesk.
Stahování barvy z vlasů je pracný proces nejen pro vlasy, ale také náročný na čas a peníze. Proto si impulzivní změny barvy vlasů o několik odstínů vždy dobře rozmyslete. Výsledek nemusí být podle vašich představ a návrat k původním odstínům může být zdlouhavý,“ dodává Martina Krupičková.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Martina Krupičková
Senior Hair Stylist
"Luxus, krása a radost, těmito slovy bych vystihla svou práci. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít