Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 účesů, které vám opticky uberou kila

5 účesů, které vám opticky uberou kila

5 účesů, které vám opticky uberou kila

29. dubna 2019 od Anna Adlerová

29. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Máme pro vás stylingové tipy, které mají sílu tavit kila. Nevěříte? Věřte, protože typ zvoleného účesu vám dokáže zeštíhlit vzhled, ale i naopak. Chcete působit štíhleji? Pak se učešte, jak se patří, podle doporučení vlasové expertky Markéty Karvaiové.

Kilo sem, kilo tam

Stejně jako můžete díky konturování pomocí make-upu účinně vytvarovat rysy obličeje a opticky upravovat jeho šířku například na focení, ve vlasovém stylingu se nabízí neméně impozantní možnosti. Ať už vsadíte na vlasový contouring, který pomocí prosvětlování pramínků kolem obličeje čaruje s výrazem, nebo třeba na takovou maličkost, jakou je vhodný účes. Nebyla vám do vínku dána dokonale oválná tvář, které sluší každý účes? I s plnějšími tvářemi a kulatějším obličejem můžete najít spoustu účesů, které vám padnou.

1. Dlouhé vlasy

Pokud váháte, jakou délku vlasů primárně zvolit, vsaďte na delší prameny, v délce alespoň po ramena. Pro zeštíhlení obličeje vždy budou hrát úspěšněji dlouhé vlasy proti krátkým. Dlouhé střihy prodlužují tvář, což je základ, kterého potřebuje docílit každá žena toužící po štíhlejším vzhledu.

2. Asymetrický bob

Asymetrický bob či long bob je obdařen nezvyklým talentem: sluší všem typům obličeje. „Pokud jsou vlasy střiženy tak, že jsou vzadu u krku kratší a vepředu kolem obličeje se svažují v delších pramenech, pomáhají opticky prodloužit tvář,“ říká Markéta. Asymetrický bob je šik a můžete ho nosit vyžehlený do rovna nebo lehce zvlněný. Dodejte svým vlasům objem pomocí NIVEA Volume Tvarovacího spreje na vlasy (koupit v e-shopu), díky kterému docílíte i snadnější úpravy účesu.

3. Sestříhané vlasy lemující tvář

Sestříhané vrstvy vlasů, které lemují tvář, dokážou vyvážit tíhu vlasů vzhledem k obličeji a dodat mu oválnější vzhled. Dlouhé sestříhané vlasy, které spadají kolem obličeje až pod bradu, obličej prodlouží a zeštíhlí. „Pokud budete kadeřníka žádat, ať vám vlasy sestříhá, poproste ho, aby vám dodal objem do vrchních partií,“ říká Markéta. Kulatý obličej opticky prodlouží objem vlasů ve vrchních částech a k tomu ještě potlačení objemu ve spodních částech vlasů,“ pokračuje.

4. Vysoký výrazný drdol

V létě si vyhrajte s vysoko vyčesanými drdoly. Jsou výrazné, sexy a rozhodně vám v nic nebude horko. Nejen, že odvedou pozornost od širšího obličeje nebo třeba velkého nosu, ale taky dokážou prodloužit celou linii obličeje. „Obecně vytváření objemu ve vrchních částech hlavy kulatějším obličejům pomáhá – ať už je to drdol ,nebo třeba falešný culík či sepjaté vlasy nad čelem zafixované pérky,“ dodává stylistka.

5. Jemné vlny

Rovně střižené uhlazené vlasy dělají obličej širší, protože hlava působí celkově menší. Vyměňte tedy žehličku za kulmu. Dokonale vytvarované vlny ale taky nejsou to pravé ořechové. Pro zeštíhlení tváře jsou ideální volné ledabylé vlny tvořené směrem od obličeje. Stále ale musí rámovat tvář. Už jste zkoušely, jak vám sluší beach waves?

Tip redakce: 
Vln jako z pláže můžete docílit snadno, vyzkoušejte například 
Aussie Lak na vlasy Miracle Beach Waves (koupit v e-shopu), který dodá vlasům matný lesk a typický rozcuchaný styl, jako byste se právě vrátili z pláže.

„Ale mně sluší jen rozpuštěné…“

Máte pocit, že už svůj ideální účes hledat nemusíte, protože si se svým tvarem obličeje můžete dovolit jen jeden jediný účes? Závidíte kamarádkám, které si chodí po světě v trendy culících? „Pro ženy, které chtějí zeštíhlit svůj obličej pomocí účesu, jsou i jiné způsoby než držet se jednoho typu účesu,“ říká Markéta a pokračuje: „Všechno je to spíš o detailech. Nemusíte chodit stále jen v jednom typu účesu. Vyzkoušejte, jaký se vám líbí, jen ho musíte umět cíleně vyladit tak, aby vám lichotil.“

Trik spočívá v zeštíhlení obličeje pomocí delších pramenů, které by ho vždy měly lemovat. Pokud jsou vlasy ještě lehce natočené, obličej se celkově zjemní. Klíčem k ideálnímu účesu může být pro světlejší typy, ale i hnědovlásky vlasový contouring, který vytáhne do popředí jemné pramínky kolem obličeje, a tak k nim připoutá pozornost ve vertikálním směru. Podobně poslouží i hezký melír nebo balayage. Výraznou roli v tom, jak náš účes působí, hraje i jeho textura. Tupé střihy budou obličeji kila přidávat, vlasy plné pohybu a struktury právě naopak.
 
Jaké účesy pro zeštíhlení obličeje jste si oblíbily vy? Řídíte se tím, co by vám mělo nejvíc slušet, nebo se rozhodujete podle svého vkusu?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Svatava Bočková 22.října 2019
Škoda, že jsem toto nevěděla tak před 30ti lety. Je mi přes 60 a teprve před 10ti lety jsem našla ten pravý účes pro můj kulatý obličej - přesně podle tohoto článku.
Takže doporučuji řídit se těmito radami všem děvčatům, která se ještě "nenašla".
Jaroslava Kudlová 25.května 2019
Já mám ráda, krátké vlasy,spíše chlapecký střih, kromě toho, že si s krátkými vlasy umím lépe poradit, zdá se mi, že mě ten střih omladí.
Helena Černá 14.května 2019
Dobrý den, paní mi mluví z duše. Prosím také o finty a tipy pro nás dříve narozené. Přeci jen máme víc věcí, které je potřeba řešit vzhledem k opotřebovanému organizmu. Děkuji
Ladislava Sasová 12.května 2019
Hezký článek, inspirativní, ale jen pro dívky nebo mladé ženy. A co poradíte ženám po padesátce? Určitě ne dlouhé vlasy, ty jsem nikdy neměla a teď si s nimi začínat nebudu :-) Vaše články ráda čtu, občas nějakou radu i praktikuji, ale uvítala bych, kdybyste věnovali rady, co se týká péče o pleť, líčení, účesů, vizáže atd. i pro nás, starší ročníky. Sice v tomto věku už obvykle víme, co nám sluší, ale rada odborníka potěší. Děkuji Vám.

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít