Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 tipů, jak uspět při domácím barvení vlasů

5 tipů, jak uspět při domácím barvení vlasů

5 tipů, jak uspět při domácím barvení vlasů

20. srpna 2020 od Vanda Vízková

20. srpna 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Jak postupovat při barvení vlasů, si přečtete v příbalovém letáku barvy na vlasy. Víte ale, že to, jak bude barva ve výsledku vypadat a jak dlouho vydrží hezká, stejnou měrou ovlivňuje i péče, kterou budete vlasům věnovat po nabarvení? Zjistěte, co můžete udělat pro to, aby barva vypadala skvěle, a jak jí nevědomky neškodit.

1. Řiďte se návodem – i při oplachování!

K první chybě často dochází už při oplachování barvy. Mnoho žen se totiž přestává řídit návodem na použití hned po uplynutí doby, po niž mají mít nanesenou barvu na vlasech. Mají za to, že pak už se nedá nic pokazit. Omyl. I způsob, jakým barvu oplachujete, může ovlivnit výsledek barvení. Přečtěte si, zdali je nutné barvu vypláchnout pouze vodou (a o jaké teplotě), nebo jestli máte použít i šampon. Pokud šampon není v návodu zmíněn, nepoužívejte ho. Mohli byste přerušit proces pigmentace.

2. Balzám není zbytečnost

Spousta žen také nepoužívá balzám na vlasy. Prý jim vlasy zatěžuje, jsou zplihlé a rychleji se mastí. Minimálně po nabarvení vlasů ale udělejte výjimku. Chemické složení barvy způsobuje otevírání vlasových šupin, aby pigment barvy mohl proniknout do nitra vlasu. Aby stejnou cestou pak z vlasu zase rychle neunikal, je nutné použít balzám, který vlasové šupinky uhladí a vlas uzavře – a v něm i barvu. Balzám, který můžete po barvení použít rovnou 2x, obsahuje například Schwarzkopf Palette Deluxe Barva na vlasy tmavě zlatá blond 556 (koupit v e-shopu).

TIP: Svou oblíbenou barvu na vlasy si můžete objednat i z bezpečí domova na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).


3. S mytím si dejte pauzu

Po domácím barvení vlasů počkejte minimálně den až dva, než je budete znovu mýt. Minimálně dalších 24 hodin barva ve vlasech ještě pracuje a probíhá v nich proces pigmentace. V případě, že byste si vlasy umyli příliš brzy, mohla by barva vlasů ztratit požadovanou intenzitu.

4. Správná kosmetika hraje roli

K dalšímu mytí vlasů pak zvolte šampon určený pro ochranu barvy, není to zbytečnost. Takový šampon vlasy nejen hloubkově vyživuje, ale disponuje také chytrou technologií, která napomáhá co nejdelší výdrži barvy ve vlasu. Např. NIVEA Pečující šampon Color Protect (koupit v e-shopu) uzavírá vlasové vlákno a vytváří na něm voděodpudivou vrstvu, která vlas chrání a zabraňuje vymývání barevných pigmentů. Kromě toho obsažené UV filtry zabraňují blednutí barvy způsobené slunečním zářením. Díky tomu vám barva vydrží krásná až 2x déle.

5. Jen šampon nestačí

Už jsme zmiňovali, že spousta žen vynechává použití balzámu na vlasy z důvodu pocitu zatížení a zplihlosti vlasů. Pokud je tomu tak, používejte menší množství balzámu na vlasy. V případě masky na vlasy ji aplikujte třeba po každém druhém umytí nebo jen jednou za týden. Věřte ale, že díky kondicionérům a maskám bude struktura vašich vlasů uhlazenější a barva se nebude z vlasů tak rychle vymývat. To, že barva vydrží a bude krásně zářivá, zařídí např. TRESemmé Kondicionér Colour ShinePlex (koupit v e-shopu). V případě, že dáte přednost masce, vyzkoušejte třeba vitamíny nabitou Pantene Pro-V Keratinovou vlasovou masku Colour Protect (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pokud chcete pro svou barvu udělat maximum, kupte si ucelenou řadu produktů nejlépe jedné značky. Jejich technologie péče o vlasy a obsažené účinné látky se navzájem posilují a vaše vlasy tak dostanou maximální možnou péči. Kromě produktů na mytí a regeneraci využívejte k ochraně své barvy i stylingové přípravky jako pěnová tužidla nebo laky na vlasy – např.
Syoss Lak na vlasy Color Protect (koupit v e-shopu). Další produkty určené pro péči o vaše barvené vlasy najdete na e-shopu drogerie Teta (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít