Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 kroků pro záchranu suchých vlasů

5 kroků pro záchranu suchých vlasů

5 kroků pro záchranu suchých vlasů

15. prosince 2021 od Karolína Hornová

15. prosince 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Pravidelné zastřihávání konečků, maska z olivového oleje nebo pořádný steak z lososa. I tak může vypadat péče o suché vlasy. Našli jsme pro vás pět jednoduchých tipů, které vám nezaberou čas navíc, a vaše suché vlasy budou jako znovuzrozené.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Příčina suchých vlasů

- Suché vlasy jsou následkem nesprávné funkce mazových žláz .
Ty se vyskytují v každém vlasovém váčku a kromě méně příjemného efektu maštění vlasů mají na starost i výživu vlasového vlákna. U některých žen je produkce mazu přirozeně nižší, až velmi nízká. Vlas je pak suchý, slabší a nemá schopnost vyživovat se po celé délce. Důsledkem jsou vlasy bez lesku, lámající se nebo roztřepené konečky .

- Vlasy se také vysušují působením vnějších vlivů :
mrazu nebo naopak velkého horka a suchého vzduchu. Naštěstí je tu, která se o zjištěné vlasy postará, a vrátí se jim ztracenou elasticitu, lesk a pevnost.Máme pro vás 5 kroků, které suchým vlasům dodají zdraví, lesk a pružnost.


1. Nebojte se nůžek

Ať se vám ta představa líbí, nebo ne, zastřižení konečků je opravdu nejlepší první pomocí pro suché a poškozené vlasy. Žádný „radikální řez“ přitom není nutný. Pokud na suché vlasy trpíte, především v zimě navštěvovat kadeřníka doporučujeme častěji . Bohatě stačí, když vám konečky zastřihnou o jeden centimetr, nebo i méně.

 

Výsledek: 

Zastřižení vlasů nejen opticky zarovná délku vlasů, ale způsobí i to, že půjde snadněji pročesávat bez dalšího namáhání. Zároveň se odstraní roztřepené konečné – rozdvojení se zastaví a dále nebude hloubkově poškozovat.

zastřihávání konečků


2. Olejová pomoc z kuchyně

Olejová kůra pro suché vlasy zní logicky: dodá vlasovému vláknu podíl lipidů, který váček není schopen sám produkovat. Lze využít služeb kadeřnictví a zajít si na kúru v podobě profesionálního zábalu, nebo si pomoci doma. Výborně účinkuje panenský olivový olej nebo olej kokosovýPurity Vision Bio kokosový olej  (koupit v e-shopu) . Naneste ho po celé délce vlasů a rozhodně jím nešetřete. Pročešte hřebenem, aby se dostal všude. Pro lepší efekt můžete kadeře zabalit do potravinové fólie a nechat dvacet minut působit .

 

Jak na to: 

Olejový zábal je ideální provést v době, kdy máte v plánu si mýt vlasy. Po dvaceti minutách je nutné vlasy důkladně vyčistit – ideálně výživným šamponem a kondicionérem, určeným pro suché vlasy – třeba právě s obsahem oleje. Musíte mít vlasy znatelně zářivější a hebčí.

olivový olej na vlasy


3. Masky pro suché vlasy

Při vybírání vlasové péče se vyplatí sahat po řadách, které vlasy nejen umyjí, ale i hloubkově vyživují a hydratují. Skvělou volbou vlasy jsou šampony a kondicionéry pro suché s obsahem výživných olejů nebo keratinu. Pokud masku nepoužíváte jako prevenci, ale spíše potřebujete záchranu po poskytnutí a poškozené vlasy, sáhněte po některých z  regeneračních masek na vlasy.

 

Jak na to: 

S výživnými maskami pozor – dokážou dělat divy, ale někdy jsou velmi hutné a mohou vlas zatížit . Nepoužívejte je nadmíru – nepřekračujte doporučenou frekvenci aplikaci (většinou stačí maska ​​​​aplikovat při každém třetím mýtu) ani množství, které na vlasy nanesete. Zkuste Pantene Moisture Renewal Maska, Na Suché Vlasy Bez Života  (koupit v e-shopu) , která vlasy vyživuje, hydratuje, ale nezatíží. Suché vlasy také mívají sklony ke krepatění a poletování kolem hlavy. Řešením může být uhlazující kondicionér nebo třeba závěrečná bezoplachová péče, která vlasy uhladí a dodá jim lesk.


4. S fénem opatrně

Kromě lipidů odpovídá za správný vzhled a funkci vlasového vlákna i voda. Ve vlasových vláknech podle melo byt Kolem šestnácti procent Vody . Ztráci se odpařováním, tedy působením horka, ale i vystavováním vlasů mrazu. V zimě si myjte vlasy ideálně večer, nebo v době, kdy se nechystáte hned ven – navlhlý, vláčný vlas je nejnáchylnější k dodávání mrazu.

 

Jak na to: 

Při fénování spusťte přístroj na nejnižší teplotu , která nepálí, a zvolte raději vyšší rychlost proudu vzduchu. Hubici fénu s horkým vzduchem nikdy dlouhodobě nepřikládejte těsně k vlasům . Buď snižte teplotu na minimum, nebo fén držte v bezpečné vzdálenosti alespoň 15 centimetrů od vlasových vláken. Při žehlení a kulmování používejte tepelně ochranné produkty třeba  Toni&Guy Sprej pro tepelnou ochranu  (koupit v e-shopu) , které vlasové vlákno obalí ochrannou vrstvu a zabrání jeho odstranění.


5. Nakrmte vlasy správným jídlem

Kvalita vlasů samozřejmě i výživa. Ne nadarmo bývají vlasy a nehty prvním ukazatelem toho, že nám nějaká látka v těle chybí. Jezte stravu bohatou na vitamíny a dostatečně pijte . Dopřejte vlasům i minerály, buďte ve stravě, nebo formou potravinových doplňků. Pro správnou funkci vlasů je nezbytný především zinek ( VIX Zinek koupit v e-shopu )  a křemík , z vitamínů pak A, B, C a E a samozřejmě zdravé tuky, které najdete v olejích nebo mořských rybách – doslova balzám pro kůži i kvalitní vlasy maso z lososa .

 

Jak na to: 

Přečtěte si více o potravinách, které na míru vyživí vaše vlasy  a dodají jim pružnost a sílu. Některé z nich můžete přimíchat i do domácí hydratační nebo regenerační vlasové masky.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Kristýna Ryglová 18.června 2019
Mně stačil k záchraně mých suchých vlasů jediný krok a to keratin https://www.beamia.cz/vlasova-pece/1/ . Jsem ráda, že mi o něm kamarádka pověděla, protože už jsem byla z vlasů zoufalá. Díky keratinu mám vlasy krásné, jako nikdy předtím.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít