Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 nejčastější chyby při domácím barvení vlasů

4 nejčastější chyby při domácím barvení vlasů

4 nejčastější chyby při domácím barvení vlasů

6. října 2021 od Zdena Šmídová

6. října 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Zdena Šmídová

Během loňského i letošního roku to poznalo mnoho z nás. Kadeřnictví zavřená, vlasy šedivé s obrovskými odrosty. A tak přišlo na řadu domácí barvení. Jak si ale nabarvit doma vlasy tak, aby nepřišly k úhoně? Jaké nejčastější chyby děláme při domácím barvení a jak se jich vyvarovat?
Ať už volíte barvení vlasů doma z jakéhokoli důvodu, není důvod panikařit, že vaše vlasy utrpí. Důležité je vyhnout se chybám, které by vlasy mohly z mnoha důvodů poškodit. Co tedy při domácím barvení děláme špatně a jak z toho ven?

1. chyba

Špatně vybraná barva

Aby barvení vlasů doma dopadlo podle vašich představ, je nutné vybrat správně barvu. Ne všechny barvy jsou dost silné pro šedivé vlasy nebo zesvětlení. Nebo vhodné na radikální experimenty, kdy chcete přejít z blond na černou a naopak. Navíc, pokud jste se doma nikdy nebarvily, je dobré na začátek zvolit přelivo (polopermanentní nebo smývatelný) typ barvy. To je třeba L'Oréal Paris Barva na vlasy Casting Crème Gloss (koupit v e-shopu), která je při odrůstání vlasů diskrétnější než při použití permanentních barev.
Tip redakce:
Důležité je také myslet
při nákupu barvy na délku a hustotu vlasů – pro delší a hustší vlasy volte raději dvě balení. Lepší, když vám trochu barvy zůstane, než kdyby vám chybělo a vlasy byly obarveny málo nebo nerovnoměrně. Při výběru odstínu barvy se řiďte vaší vlastní barvou vlasů. Ideální odstín je maximálně o dva tóny světlejší či tmavší.

2. chyba

Mytí vlasů před barvením

Pokud se chcete pustit doma do barvení vlasů, minimálně 1–2 dny si vlasy před barvením nemyjte. Za tu dobu totiž pokožka stihne obnovit svůj přirozený ochranný film, který ji i vlasy chrání před dehydratací a podrážděním. Barva by také měla lépe a rovnoměrněji chytat. Ideální je také nepoužívat před barvením žádné stylingové přípravky, jako jsou různé gely, vosky, spreje, ale také třeba suchý šampon.
Tip redakce: 
Pokud jste použili nějaké stylingové prostředky, je dobré vlasy i pokožku zbavit všech nečistot, a to hloubkově čisticím šamponem
N.A.E. Čisticí šampon Equilibrio (koupit v e-shopu), který odstraní veškerý stylingový nános. Tuto proceduru ale naplánujte zmíněné 1–2 dny před procedurou domácího barvení.

3. chyba

Barvení celých vlasů

Jde o asi nejčastější chybu, kterou dělají ženy při barvení doma. Nanášejí barvu na celou délku vlasů najednou. Jenže si představte, že konečky vlasů prošly barvícím cyklem třeba desetkrát a přitom bychom je měli raději nechat odpočívat. To je pak také důvod, proč nemusíte mít barvu na vlasech krásně jednolitou. Je tedy vhodné začít u kořínků a odrostů a postupně pak protahovat barvu směrem ke konečkům. Důležité je také nenanášet barvu jen tak náhodnými pohyby štětce, protože výsledkem je právě flekatá hříva.
Tip redakce:
Naučte se barvit systematicky
, po jednotlivých sekcích, pramínek po pramínku. A také se držte pravidla, aplikovat barvu zezadu dopředu, tedy od zátylku směrem k čelu.

4. chyba

Nedostatečné oplachování a špatná péče

Jakmile uplyne doba působení barvy, je velmi důležité oplachování. Při něm zbytečně nespěchejte. Čerstvě obarvené vlasy je důležité opravdu důkladně vypláchnout. To, zda máte vlasy opláchnuté dobře, poznáte podle toho, že voda po mytí není ani lehounce zbarvená. Poté použijte šampon a kondicionér určený pro barvené vlasy – jsou šetrné k vlasům i jejich barvě, kterou naopak dokážou ochránit a prodloužit její zářivost. To umí například Gliss Šampon Color Perfector (koupit v e-shopu) v kombinaci s Gliss Balzámem Color Perfector (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Zvláště díky kondicionéru se proces barvení i vlasy krásně uzavřou. Po barvení pak vyčkejte minimálně 24 hodin do dalšího mytí vlasů s šamponem a dopřejte barvě, aby dostatečně absorbovala, stále totiž probíhá proces pigmentace. Umyjete-li barvu příliš brzy, barva by mohla ztratit na sytosti.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Zdena Šmídová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít