Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 mýty o šamponech neutralizujících žluté tóny vlasů

4 mýty o šamponech neutralizujících žluté tóny vlasů

4 mýty o šamponech neutralizujících žluté tóny vlasů

2. června 2021 od Karolína Valová

2. června 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Ať už jste blond od přírody, máte šedé vlasy, nebo jste prošla zesvětlením (balayage, melírem či kompletním odbarvením), pravděpodobně vás občas trápí nežádoucí žluté nebo oranžové tóny vlasů. Dá se jim sice předejít vlasovou péčí s fialovým barvivem, musí se ale používat správně. Vyhněte se proto 4 nejčastějším mýtům o jejím používání a uchovejte si vytoužený blond odstín co nejdéle.
Dokonalá blond bez žlutých tónů vyžaduje nejen návštěvu kadeřníka, ale i pravidelnou domácí péči. Žlutému nádechu se dá předejít správně zvolenou vlasovou péčí obohacenou o fialová barviva a UV filtr, například novou řadou Elseve Color-Vive Purple, která teplé odstíny žluté efektivně neutralizuje. Přesto dochází při používání fialových produktů k chybám a provází je mnoho mýtů. Pojďte se podívat na čtyři nejčastější, které o šamponech a maskách neutralizujících teplé tóny vlasů kolují:
Snadné rozčesávání vlasů

1. Mýtus: Fialové a silver přípravky vlasy extrémně vysušují a znesnadňují rozčesávání 

Omyl! L’Oréal Paris Elseve Color-Vive Purple šampon (koupit v e-shopu) vlasy nejen zbavuje nežádoucích žlutých tónů, ale zároveň je vyživuje. K jeho použití se navíc váže krok číslo 2, tedy výživná vlasová maska L'Oréal Paris Elseve Color-Vive Purple maska (koupit v e-shopu), která během doby působení dotáhne vytoužený barevný efekt vašich vlasů k dokonalosti a dodá jim hebkost a lesk.
mýtus 2 - časté používání

2. Mýtus: Čím častější použití purple či silver produktů, tím lepší výsledky 

Nikoliv! U péče o blond a šedé vlasy platí pravidlo, že méně je více. V případě, že necháte produkty neutralizující žluté tóny vlasů působit delší dobu, než je doporučeno, nebo je budete používat denně, můžete se dopracovat až k nechtěným modrým či fialovým pramenům. Základem denní vlasové rutiny by tedy rozhodně neměl být purple nebo silver šampon.
Pro denní používání u barvených vlasů doporučujeme produkty z řady L'Oréal Paris Elseve Color-Vive. Šampon L'Oréal Paris Elseve Color-Vive Pečující šampon pro barvené vlasy (koupit v e-shopu) prodlužuje životnost barvy a díky elixíru ze lněného semínka zanechává vlasy krásně lesklé. Kromě toho chrání vaši hřívu i před slunečními paprsky. Ošetřující L'Oréal Paris Elseve Color-Vive Pečující balzám pro barvené vlasy (koupit v e-shopu) následně vaše vlasy hloubkově vyživí, prodlouží jejich lesk i intenzitu barvy a ochrání je před vnějšími vlivy.
 
Produkty z řady Elseve Color-Vive Purple je vhodné zařadit pouze jednou týdně jako doplnění běžné denní péče. Použití je téměř stejné jako u běžných šamponů a masek, jen trochu prodloužíte dobu působení. Šampon by měl působit 1-3 minuty, maska 5-10 minut. Delší intervaly jsou vhodné především pro brunetky. Máte-li citlivou kůži, můžete raději použít rukavice. 
mýtus 3 - přirozená blond

3. Mýtus: Pro přirozené blond vlasy nemá použití purple šamponu smysl 

Péče obohacená o šampon a masku z řady Elseve Color Vive Purple má smysl vždy, když na svých vlasech pozorujete nelichotivé žluté a oranžové odstíny a chcete se jich během pár minut zbavit. Chladná fialová barva je na opačné straně barevného spektra žluté/oranžové, a proto je účinně neutralizuje. A vůbec přitom nezáleží, zda jde o přírodní blond či šedou nebo o odbarvené či barvené kadeře.
mýtus 4 - pobyt na slunci

4. Mýtus: Po použití produktů obohacených o fialová barviva je třeba omezit pobyt na přímém slunci 

Sluneční záření dokáže potrápit barvené i nebarvené vlasy. Důsledkem můžou být ztráta lesku, vyblednutí barvy i vysušení vlasů. Používáním produktů Elseve Color Vive Purple své vlasy nijak neobnažujete ani nevystavujete riziku poničení, právě naopak! Složení šamponu je totiž obohaceno o UV filtr, který zabraňuje slunci, aby narušilo ochrannou bariéru vlasu a proniklo do jeho struktury.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Helena Kubinová 4.srpna 2021
Zdravím, to všechno co je napsáno je určitě inspirující. Ale prosím Vás co s přirozeně šedivý i až bílými vlasy. Jaký přípravek použít aby byly lesklé. Mám je bílé ale matne. Chci abych měla ty sedí y stříbrné tím myslím lesklé a aby lesk vydržel co nejdéle.

Děkuji za odpověď

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít