Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 tipy, jak snadno natočit vlasy. A co dělat, aby vlny vydržely?

3 tipy, jak snadno natočit vlasy. A co dělat, aby vlny vydržely?

3 tipy, jak snadno natočit vlasy. A co dělat, aby vlny vydržely?

22. března 2022 od Anna Šťastná

22. března 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Patříte mezi ženy, kterým nadělila příroda rovné vlasy, jenže vy zrovna toužíte po vlnách? Pořiďte si je za pár minut. Způsobů, jak to udělat, a hlavně zajistit, aby vydržely celý den, je víc. Zkuste navlnit vlasy kulmou, žehličkou nebo pomocí slaného spreje. Jak na to?
Vlnité a kudrnaté vlasy jsou ztělesněním ženskosti, nespoutanosti, ale i elegance. Navíc dodají vlasům tolik žádaný objem. Pokud nemáte zrovna čas na použití natáček, a přesto toužíte po úchvatném vlnobití, pár možností tu je.


1. Klasika: jak natočit vlasy pomocí kulmy

Pomocí kulmy můžete vytvořit jak ležérní a volné vlny, tak drobnější kudrlinky. Záleží na tom, jaký průměr bude kulma mít. Čím širší, tím budou vlny volnější.
Jak na to?
  • Do suchých vlasů vetřete trochu pěnového tužidla pro objem Syoss Sprej Big Sexy Volume (koupit v e-shopu) a vlasy důkladně rozčesejte. 
  • Kulmu nahřejte na 180 °C, čím nižší teplota je, tím se vlasy méně ničí.
  • Vlasy rozdělte do několika pramenů, které pak sepněte skřipci. Ponechejte volný pramen na zátylku, který nakulmujete jako první.
  • Vlasy natáčejte od konečků směrem k hlavě. Až budete mít hotovou spodní vrstvu, uvolňujte další prameny a postupujte stejně, dokud nenatočíte všechny vlasy.
  • Na závěr vlasy prohrábněte prsty a přestříkejte lakem na vlasy, zkuste třeba Syoss Lak na vlasy Volume Lift (koupit v e-shopu), který bude podporovat vlny v objemu.

2. Pomocník 2 v 1: Jak na točit vlasy žehličkou

Tahle praktická věcička vlasy nejen perfektně narovná, ale také umí pomoci k efektním vlnám. Zkuste využít žehličku i jinak.
 
Jak na to?
  • Vlasy rozdělte do pramenů a sepněte je skřipci, stejně jako před kulmováním.
  • Ke každému jednotlivému prameni pak postupně přikládejte nahřátou žehličku, vždy kousek nad kořínky. Vlasy obtočte pevně kolem žehličky, kterou pak pomalu táhněte dolů směrem ke konečkům.
  • Nakonec vlasy opět prohrábněte prsty a přestříkejte lakem. Pro svěží a zářivý vzhled použijte k finálnímu zafixování Taft Ultra silný lak na vlasy Shine (koupit v e-shopu).
Náš tip:
Před každou tepelnou úpravou na jednotlivé prameny vlasů aplikujte termo sprej, který zabrání tomu, aby se vysušovaly a lámaly. Nešetřete, postříkejte je po celé délce například got2b ochranným sprejem před teplem Guardian Angel (koupit v e-shopu).

3. Netradičně: Zkuste udělat vlny pomocí spreje se solí

Nemáte-li doma kulmu ani žehličku, vyzkoušejte styling pomocí slaného spreje. Díky němu vykouzlíte sexy plážové vlny, které budou vypadat velmi přirozeně.
 
Jak na to?
Tip redakce: Aby účes dlouho vydržel
  • Když už vytvoříte krásné vlny, samozřejmě chcete, aby se vám nenarovnaly, sotva vyjdete ven.
  • Základem je použití laku na vlasy ideálně ve variantě silně tužící, kterým můžete vlasy přestříkat opakovaně.
  • Na vlasy si během dne příliš nesahejte rukama.
  • Pokud máte pocit, že je potřebujete načechrat či pročesat, vezměte si na pomoc hřeben s řídkými zuby, který vlny neponičí.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít