Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 nejlepší účesy pro kulatý obličej

3 nejlepší účesy pro kulatý obličej

3 nejlepší účesy pro kulatý obličej

16. dubna 2021 od Lucie Nagyová

16. dubna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Máte kulatý obličej a nevíte, jaký typ účesu vám bude nejvíc slušet? Přinášíme vám hned 3 inspirace pro vlasy různých délek. Tak kterou si vyberete?

Co sluší kulatému obličeji

Pokud máte pocit, že máte příliš buclaté tváře, vsaďte na střihy, které obličej opticky zužují. Ideální jsou vlasy sestříhané do obličeje, sestříhané ofiny, případně i patky. „U kulatého obličeje s jemnými vlasy, které nedrží tvar, bych spíše doporučoval délky na ramena a odlehčené sestříhané patky. U vlasů pevnějších bych se držel také sestříhaných účesů, hlavně bych se vyvaroval rovných střihů pod ramena,“ upřesňuje vlasový expert Libor Smrž.

1. Krátké vlasy s asymetrickým střihem

Pokud dáváte přednost krátkým vlasům a toužíte po svěžím střihu, zkuste asymetrický, vrstvený střih, který je jednoduchý na údržbu. Důležité je, aby vám vlasy přidávaly objem nahoře hlavy, tvář pak vypadá užší. Na bocích by měly prameny jít k obličeji a na krku směřovat směrem ven.

Jak na styling:

„Vlasy noste přirozeně podle tvaru střihu a maximálně je lehce tvarujte pomocí modelační vlasové hlíny nebo pasty směrem do obličeje. Vlasy si v žádném případě nenechávejte vystříhávat na krku. U kratšího sestřihu bych se vyvaroval všech silně tužících přípravků i produktů, které vytváří mokrý efekt. Tyto produkty nikdy neudělají váš účes přirozeným. Lepší je volit spíše produkty, jež nezatěžují styling,“ doporučuje kadeřník.

Zkuste například got2b Roaring High Tvarovací hlínu ve spreji (koupit v e-shopu), která dodává strukturu a fixaci od kořínků až po konečky, nebo Taft Looks Tvarovací pastu pro zvýraznění textury vlasů (koupit v e-shopu), jež dodá účesu ležérní vzhled.

2. Mikádo s patkou je trendy

Ideální volbou pro středně dlouhé vlasy je mikádo v délce pod ramena, které vypadá hezky a moderně. Abyste zamaskovali kulatější obličej, zkuste sestříhanou variantu. Účes můžete oživit šik patkou.


Jak na styling:

„U polodlouhých vlasů v kombinaci s kulatým obličejem se držte nezatěžujícího stylingu, tužící pěny volte pouze na objem, hlavně nic se silnou fixací. Vlasy foukejte v předklonu, pro dokonalý objem pročesávejte během foukání v protisměru růstu. Pro zpevnění použijte lehký lak,“ doporučuje Libor Smrž.

Jemné vlasy zpevní TRESemmé Cactus water & coconut lak na vlasy (koupit v e-shopu).

3. Stupňovitý sestřih zúží obličej

Dodejte dlouhým vlasům šmrnc a pohyb pomocí stupňovitého střihu. Tento jemný a splývavý účes obličeji velmi lichotí a dokáže skvěle zamaskovat plné tváře.

 
Jak na styling:

„Přední prameny vyfoukejte přes kulatý kartáč do hladka. Pokud máte ofinu nebo patku, nechte ji vyfoukanou a nestahujte vlasy, nechte je rozpuštěné. Opatrně na pletené copy, většinou mají tendenci kulaté obličeje ještě více zvýraznit,“ radí vlasový expert.

Nejdříve aplikujte na vlasy L'Oréal Paris Elseve Dream Long no haircut cream (koupit v e-shopu), který má regenerační účinky, posiluje vlasová vlákna a dodá vaší hřívě bohatý lesk.

TIP: Všechny produkty vhodné ke stylingu vlasů si můžete vybrat na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít