Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zlozvyky, které vám ubírají na kráse. Zbytečně!

Zlozvyky, které vám ubírají na kráse. Zbytečně!

Zlozvyky, které vám ubírají na kráse. Zbytečně!

12. září 2018 od Eva Suchomelová

12. září 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Zbavte se špatných návyků, které vám kazí krásu, a mnohdy i zdraví! Možná si některých z nich ani nejste vědomi nebo si myslíte, že je to tak správně. Podívejte se na naše devatero zlozvyků, kterým se raději vyhněte!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Při lakování nepoužíváte podkladový lak

Nalakované nehty vypadají krásně, podmínkou však je správně nehty na lakování připravit. A úplně ze všeho nejdůležitější je jako první vrstvu při lakování použít bezbarvý podkladový lak. Proč? Jednak povrch nehtů sjednotí a vytvoří na něm rovnou plochu, na které se lak nebo jakékoli zdobení nekrabatí nebo nedrolí, jednak prodlouží životnost každé další vrstvě nad ním a v neposlední řadě zabrání barevnému laku, aby vám obarvil váš nehet. Kdo by chtěl mít zažloutlé, nebo i jinak nepřirozeně zbarvené vlastní nehty?
 
podkladový lak na nehty

2. Okusujete si kůžičku kolem nehtů

Okusování jemné kůže kolem nehtů má stejné příčiny jako známější okusování nehtů. Kromě evidentního neestetického dojmu z vašich rukou je tento zlozvyk nebezpečný už i zdravotně. Do narušené kůžičky se velmi snadno a rychle dostanou bakterie, a dokonce může vzniknout i zánět, kterého se budete obtížně zbavovat. Navíc se tkáň brání nadměrným dorůstáním, takže při dlouhodobém okusování začnou konce prstů vypadat jako bambulky. Je dobré zjistit, při jaké příležitosti máte nutkání si kůžičku začít kousat. Pokud je to proto, že vám přijde přerostlá, sáhněte po pilníčku a jemně ji zapilujte. Jestli se vám to ale stává z nervozity, vědomě vyměňte škodlivý zvyk za blahodárný. Mějte po ruce výživný nehtový olejíček a okolí nehtů si jím promasírujte. Ulevíte své psychice a prospějete svým rukám.
 
okusování nehtové kůžičky

3. Zacuchané vlasy rozčesáváte od hlavy

Každému se občas stane, že se mu vlasy zcuchají – stačí se ve spánku zpotit, nerozčesávat si pravidelně vlasy, použít silné fixační stylingové přípravky k dosažení pevně držícího složitějšího účesu. Pro majitelky kudrnatých vlasů jsou zacuchané vlasy každodenní realitou. Mnoho žen má tendenci začít zamotané, zcuchané vlasy rozčesávat od hlavy, tedy od kořínků. To je ale velká chyba! Tímto způsobem si akorát vytrháte víc zdravých vlasů ve fázi růstu. Kadeřníci doporučují naopak postupovat od konečků vlasů, pomalu a jemně, používat řídký hřeben nebo tzv. rozčesávací kartáč typu Tangle Teezer. Při opravdu úporném zacuchání se doporučuje aplikovat tzv. rozčesávací sprej nebo kondicionér ve spreji, případně vlasy rovnou umýt čisticím šamponem, který je zbaví všech zbytků stylingových přípravků. Teprve když se vám podařilo rozmotat všechny chumáče ve vlasech, poslední fází je komplexní pročesání vlasů od kořínků po konečky.
 
zacuchané vlasy

4. Hrajete si s vlasy

Tohle se týká především dlouhovlásek. Často nevědomý signál, že se vám někdo líbí, tedy pohrávání si s pramínky svých vlasů, natáčení na prst či načechrávání vašim vlasům ve skutečnosti dost škodí. Vlasy při takovém zacházení praskají a stačí málo, aby se zlomily a roztřepily. Jestli jste se při téhle na první pohled nevinné činnosti přistihli, pak doporučujeme si vlasy raději sčesat do culíku, copu či jiného sepnutého účesu.

 
5. Nečistíte si nosníky brýlí

Ať už nosíte brýle dioptrické, anebo sluneční, pravděpodobně je nosíte, i když jste nalíčené. Předpokládáme, že si brýlová skla pravidelně čistíte, nezapomínáte ale na nosníky, jimiž se brýle opírají o váš nos? Na nich se zachytávají zbytky make-upu, krémů, ale i prach či pot. Pokud je pravidelně neotíráte, snadno se vám může stát, že právě výše zmíněné nečistoty začnou zanášet póry v pleti a na problém je zaděláno. K očištění můžete použít velmi malé množství odličovacího přípravku, na který je vaše pleť zvyklá. Vyhnete se tak alergické reakci kůže na agresivnější čisticí prostředek.
 
otírání nosníků

6. Půjčujete si make-up od kamarádek

Je to velmi lákavé: na návštěvě u kamarádky si vyzkoušet její líčidla. Případně při spolubydlení ušetřit za kosmetiku a se sympatickou spolubydlící sdílet dekorativní kosmetiku. Když se nad tím ale víc zamyslíte, zjistíte, že je to krajně nehygienické. Výjimku tvoří jen ta líčidla, která jsou v tubičce nebo ve flakonku s pumpičkou – tam přenos bakterií nehrozí. Rtěnky, balzámy na rty, řasenky, a dokonce ani kompaktní či pudrové tvářenky nebo oční stíny se skutečně nikdy nepůjčují! Ani nejlepší kamarádce.
 
půjčování kosmetiky

7. Ponocujete

Večírky, práce dlouho do noci, mnohahodinové noční chaty či brouzdání o internetu – to vše vás okrádá o vzácné hodiny spánku. Není to jen doba odpočinku celého organismu včetně mozku, ale také čas regenerace pleti. Dnes je obvyklé, pokud dospělý člověk spí 6 hodin, ale to je skutečně málo! Právě pro regeneraci je nezbytné naspat v kuse aspoň 8 hodin, z toho co nejvíc před půlnocí. I Francouzky říkají, že když na pleti pozorují známky povadlosti, únavy a ztrátu vitality, nesahají po korektoru či krycím make-upu, ale jdou se pořádně vyspat. Zkuste to také a vyspěte se do krásy!
 
málo spánku

8. Obětujete své obočí trendům

Módní tvar obočí se průběžně mění. Máte ho krásně klenuté a husté? Pak do něj nijak nezasahujte a radujte se z darů Matky přírody. Pokud vám třeba nad nosem srůstá, buďte při vytrhávání opatrné a odstraňte skutečně jen ty chloupky, které kazí celkový dojem. Jelikož zrovna obočí je v dorůstání velmi nevyzpytatelné, u každého roste jinak rychle a u mnoha lidí jednou vytrhané už vůbec nemusí dorůst, vyplatí se nepodléhat módním trendům a držet se vlastní přirozenosti. Mimochodem, přirozenost je nadčasová a momentálně je právě přirozené obočí velmi trendy.
 
úprava obočí

9. Přeháníte to se soláriem

Jste vyznavačky výrazně opálené pleti, a tak i mimo letní měsíce udržujete svou pokožku snědou v soláriu? Neděláte dobře. UV paprsky z lamp v soláriích mají na kůži stejný, tedy i ten negativní dopad jako přirozené sluneční paprsky. Tedy: pokožka předčasně stárne, vysušuje se, tvoří se na ní vrásky a hrozí riziko vzniku kožního nádoru, tzv. melanomu. I v soláriu je potřeba chránit pokožku přípravky s ochranným faktorem. Bohužel se neprokázala ani účinnost solária v přípravě pokožky na léto. Ve jménu svého zdraví byste tedy měli svou touhu po snědé pokožce naplnit spíš používáním samoopalovacích přípravků.
 solárium

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít