Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ženské tabu: Vyholený, nebo zarostlý klín?

Ženské tabu: Vyholený, nebo zarostlý klín?

Ženské tabu: Vyholený, nebo zarostlý klín?

24. května 2021 od Vanda Vízková

24. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Toto téma je mezi ženami (i muži) lehce třaskavé. Dokáže je rozdělit na dva nesmiřitelné tábory. Zastánkyně hladkého klína argumentují lepší hygienou a větší estetičností, příznivkyně zachování porostu zase přirozeností a eliminací poranění pokožky při holení. Oba tábory mají přitom svůj kus pravdy. Jakou možnost tedy zvolit?
Ještě v 90. letech byla hladce vyholená žena v Česku spíše výjimkou. Do té doby byl oholený klín výsadou hereček ze zahraničních lechtivých filmů. Po revoluci se ale mnohé změnilo a české ženy rychle přijaly tuto úpravy intimních partií za svou. Vyholený klín se tak z extravagantního výstřelku stal postupem času nezbytnou normou.

Comeback chloupků

Módní vlny se ale střídají, a to se týká i porostu v intimních partiích. Tak jako se muži začali vracet ke knírkům a plnovousům, zažívají poslední dobou comeback i zarostlé klíny. Zatímco část žen stále preferuje hladký klín, vzrůstá počet těch, které depilaci dohola z různých důvodů odmítají. Do kterého tábora chcete patřit? Nejlepším řešením je řídit se v tomto případě svými pocity. Holení klína a následná reakce pokožky, či dokonce vaginy můžou být totiž u každé z nás individuální. A zatímco jedné vyhovuje klín bez jediného chloupku a cítí se tak „čistší“, svěžejší a upravenější, druhá může být spokojenější se vzrostlými chloupky, protože se tak vyhne pořezání, zarůstání chloupků, podráždění či opruzení pokožky.

Sbohem podráždění

Moc se o tom nemluví, ale hodně žen po oholení intimních partií trpí. Příčinou mohou být chyby, kterých se při depilaci dopouštějí, nebo podrážděná pokožka či výtok. Chloupky fungují na těle jako jakási bariéra, a pokud je oholíme, citlivá pokožka intimních partií je vystavena větší zátěži – dráždit ji mohou nevhodné spodní prádlo, nově rostoucí (i zarůstající) chloupky, anebo různé bakteriální záněty. Také proto mnoho z žen uvítalo chloupkový comeback, ve kterém se za opětovně zarostlou pokožku staví některé celebrity i stále více běžných žen. K návratu trendu zarostlých klínů velkou měrou přispěly i opakované lockdowny, během nichž ženy získaly pocit, že si lze od pečlivé úpravy zevnějšku ulevit. Patříte i vy mezi ty, které při brazilské depilaci polykaly slzy a s žiletkou se kamarádily jen z nutnosti, ale na druhou stranu chcete mít klín upravený? Máme pro vás řešení.

Hladká třísla

Během letních měsíců, kdy se opalujete a koupete, udržujte hladká všechna místa, která jsou odhalená v plavkách. V případě klína jsou to především třísla a podbřišek v linii kalhotek. Tyto partie by měly být vždy depilované. Pokud se rozhodnete je holit, nikdy to nedělejte nasucho. Použijte gel, například Gillette Satin Care Dámský gel na holení Sensitive (koupit v e-shopu), nebo pěnu, třeba Femina Krémovou pěnu na holení (koupit v e-shopu). Ty vám pomohou oholit se lépe a bez zbytečného dráždění kůže. Dbejte také na to, aby byl váš holicí strojek vždy čistý a ostrý. Skvělou práci odvede například  Gillette Dámský holicí strojek Venus ComfortGlide Olay (koupit v e-shopu) se zvlhčujícími pásky, které uvolňují tělová másla pro lepší skluz i komfort během holení. Pokud dáváte přednost déle trvajícímu stavu bez chloupků, sáhněte po Veet Voskových páscích pro citlivou pokožku bikiny a podpaží Easy-Gel (koupit v e-shopu), jež odstraní chloupky i s kořínky téměř na celý měsíc.

Střih a forma

Zbylé „véčko“ pod kalhotkami stačí z bujných kudrn zastřihnutím zkrotit na jemný porost. Zabráníte tak nejen případnému vykukování delších chloupků, ale i jejich kroucení a rýsování se pod plavkami. I taková drobnost totiž dokáže pokazit dojem z vašeho jinak upraveného zevnějšku. S krátkými chloupky se nebudete navíc tolik potit a bude se vám lépe udržovat i intimní hygiena. Chloupky můžete zkrátit pomocí zastřihovače s hřebínkem, například Veet Elektrického zastřihovače Sensitive Precision Expert (koupit v e-shopu). S ním lze pokožku oholit jak do hladka, tak ponechat několikamilimetrový upravený porost.

TIP: Chloupky v intimních oblastech mají tu výhodu, že je můžete upravit pokaždé jinak, než najdete ten „svůj“ způsob depilace. Ať už se rozhodnete pro vosk, cukrovou pastu, holicí strojek nebo zastřihovač, hladký, zkrácený nebo zcela přírodní porost, všechny potřebné přípravky pro depilaci i intimní hygienu a péči o klín najdete v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít