Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zbavte se každého chloupku – a to i těch, o kterých se nemluví!

Zbavte se každého chloupku – a to i těch, o kterých se nemluví!

Zbavte se každého chloupku – a to i těch, o kterých se nemluví!

14. února 2022 od MNo

14. února 2022 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Eva Hašková, DiS.

Ochlupení máme všichni, bez ohledu na věk a pohlaví. Už mnoho let je ale trend být prostě bez chloupků. Řešení je jednoduché - depilace. Některé z nás ale mají o trochu delikátnější problém, chloupky rostou i tam, kde by je nikdo nehledal – břicho, prsa, ale třeba i palce na nohou a o porostu na bradě ani nemluvě.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Kde všude mohou růst chloupky?

Jak už jsme zmínili výše, chloupky v podpaží, na nohách nebo v oblasti klína čekáte. Co když vás ale trápí i ty, které máte na břiše, prsou nebo prstech na nohou? Důležité je si říct, že nejste sama a rozhodně za to, že vám rostou tyto chloupky, nijak nemůžete. Vinu nese většinou příroda nebo náš zdravotní stav. „Růst těchto chloupků je dědičný, pokud jste v rodině tmavé typy nebo má podobné problémy někdo z příbuzných, budou za tímto problémem nejspíše geny. Může to být ale zapříčiněno i hormonálně – pokud podstupujete nějakou léčbu nebo procházíte například menopauzou,“ říká vedoucí kosmetického centra kliniky Esthesia Eva Hašková.

 

Jak se zbavit chloupků, které nechcete:


Co tedy s těmito drobnými chloupky dělat? Poradíte si s nimi doma, nebo je lepší vyhledat pomoc odborníků?


1. Drobné chloupky neholte

Žiletku máme doma každá, ale na některé partie se zkrátka moc nehodí. Takže i když vás ležící pomocnice na okraji vany láká, zapomeňte na ni. Spíš vám uškodí a z pár chloupků třeba na břiše bude tmavý nezničitelný porost. „Chloupky jsou po holení nepoddajné a tvrdé, to už raději použijte pinzetu,“ dodává Eva Hašková s tím, že s pár osamocenými jedinci na vaší bradě si pinzeta určitě poradí. Zkuste třeba Sally Hansen Precizní pinzeta se šikmým hrotem (koupit v e-shopu). Každá žena ale musí posoudit sama, jak moc se chce trháním jednoho chloupku po druhém trápit. Přece jen je to trochu bolestivá metoda.

2. Co s chloupky na břiše nebo ňadrech?

Nezdá se to, ale jsou tam velmi často. Malé, jemné chloupky na dmoucích ňadrech jsou noční můrou všech žen. A to už vůbec nemluvíme o tmavších chloupcích, které některým vyraší třeba kolem bradavek. Pokud vás trápí jemný porost na prsou nebo kolem pupíku, není nic jednoduššího než zkusit depilaci. Tu zvládnete i sama doma. Stačí si v drogerii pořídit buď depilační pásky (mají i různé velikosti) - zkuste Ameté Depilační pásky pro obličej a intimní partie (koupit v e-shopu), které jsou  vhodné pro jemnou pokožku prsou nebo břiha. Nebo zkuste samotný vosk. Kdo se bojí, že by si mohl ublížit, může jít do salonu. A stejně tak i s jinými partiemi. „Není problém si v salonu říct i o depilaci těchto specifických míst, jsou tam na to připraveni. Jen je třeba si tam zajít zhruba každé tři týdny, aby byla pokožka hezky hladká,“ dodává vedoucí kosmetického centra. Sama nejraději používá k depilaci cukrovkou pastu, která funguje podobně jako depilace voskem, ale je šetrnější.  Vyzkoušejte třeba Purity Vision BioEpil depilační cukrová pasta  (koupit v e-shopu). Je proto podle Evy Haškové nejvhodnější a nejcitlivější k pleti. Silnější chloupky okolo bradavek zkuste raději vytrhnout pinzetou. 


3. Jak si poradit s chloupky na prstech u nohou

Jeden, dva, maximálně třeba deset chloupků. A objeví se zrovna na palcích u nohou. V otevřených lodičkách to opravdu nepůsobí esteticky. Většinou jsou mnohem tvrdší než jemné ochlupení třeba ve tváři, a tak je pinzeta bolestivým řešením. Nejlépe zabere depilace voskem nebo již zmíněnou cukrovou pastou. Navíc je to hotové za pár vteřin. Podle Evy Haškové je odstranění chloupků na prstech i součástí depilace nohou u odborníků.


4. Extra tip: Zkuste chloupky zeslabit, zpomalit, zesvětlit

Možná to bude znít jako kouzlo, ale ano, existují už i přípravky na zpomalení růstu chloupků. Chloupek většinou zeslábne a nedorůstá pak tak rychle. Můžete je používat denně, klidně i dvakrát. Naneste je však primárně po holení, kdy zároveň pokožku zklidní. Pro ty, které mají ochlupení tmavší a tvrdší, doporučuje Eva Hašková zvážit odstranění chloupků alespoň na nejvíce exponovaných místech laserem.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Eva Hašková, DiS.

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Eva Hašková, DiS.
vedoucí kosmetického centra Esthesia
1468
"Dávám do své práce srdce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít