Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Video krok za krokem: Cviky, které zvládnete sama doma

Video krok za krokem: Cviky, které zvládnete sama doma

Video krok za krokem: Cviky, které zvládnete sama doma

25. března 2021 od Teta drogerie

25. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie

NOVÁ VIDEA pro posílení problematických partií vašeho těla. Nemusíte čekat, až se otevřou posilovny a fitness centra. Zapracovat na své postavě můžete teď hned. Pravidelně vám přinášíme novou várku online cvičení. Stačí si jen vybrat...

posilovani
Snažte se zařadit pravidelný pohyb do svého programu alespoň 4x týdně.  Při větším snižování hmotnosti je vhodné redukci podpořit aerobním cvičením v delších intervalech. Například rychlá chůze, chůze do mírného kopce, stepper, rotoped, apod. Vytrvalostní aktivity střídejte s tréninky na posílení celého těla. 

Nenechte si ujít nová videa!
Až do května pro vás budeme připravovat ve spolupráci s výživovou poradkyní a fitness trenérkou Sabinou nové video tréninky, které zvládnete sama doma. 

POSILOVÁNÍ PROBLEMATICKÝCH PARTIÍ

Posílení břicha a nohou jsou nejčastější oblastí, kde mnoho žen potřebuje vytvarovat a posílit tělo. Nezapomínejte ani na ruce, které s přicházejícím teplým počasím budeme ukazovat čím dál častěji.

NOVÉ
Posilování horní části těla


Posílení a zpevnění horní části těla. Vytvaruje paže, ramena a zádové svaly. Během cvičení je využita pouze váha vlastního těla a cílené - co největší - zpevnění všech zapojených svalů. Trénink se dá také posunout o úroveň výše přidáním činek. 
 

NOVÉ
Posilování hýždí


Trénink zaměřený na posílení a zpevnění hýžďových svalů. Vytvarované a pevné hýždě jsou příjemným doplňkem naší postavy. Zařazujte pravidelně toto posilovací video do vašeho tréninkového plánu a na výsledky nebudete muset dlouho čekat.
 

NOVÉ
Posilování spodního břicha


Trénink zaměřený na spodní část břišních svalů. Jedná se o cvičení, ve kterém se cviky soustřeďují především na správné zapojení středu těla a zapojení spodní části břicha. Vytvarujte si s námi pevné břicho. 

Břicho

Nohy

Ruce a střed těla

POSILOVÁNÍ CELÉHO TĚLA

Série cviků, které jsou zaměřené na posílení nohou, rukou a břicha. Síla v těle by měla být vyvážená a komplexně rozložená, proto se soustřeďujeme na pravidelné posilování všech partií. Důležité je ale především správné provedení všech cviků, volíme tedy pomalejší tempo tak, abychom měli každý cvik pod kontrolou a upřednostňujeme techniku nad rychlostí cvičení. 
 

KARDIO CVIČENÍ

Jedná se o vytrvalostní cvičení, u kterého dochází k největšímu spalování tuků. Trénink probíhá v nižší intenzitě tak, aby tělo stíhalo dostatečně využívat kyslík a tím co nejúčinněji zapojilo pro výrobu energie právě tuky.


Kardio pro začátečníky

Důležitá je také doba cvičení, která by měla být spíše delší. Trénink si tedy můžete dát i dvakrát za sebou a podpoříte tak i zlepšení své fyzické kondice. 


Kardio pro pokročilé

Vytrvalostní trénink pro pokročilé. V kardio cvičení cílíme na zvýšení fyzické kondice se zaměřením na cviky intenzivnějšího charakteru. Dodržování intervalů jednotlivých cviků nám pomáhá zůstat v dostatečné tepové frekvenci pro podporu spalování tuků

NOVÉ Kardio cvičení zaměřené na nohy

Vytvarujte si štíhlé a pevné nohy. Vyšší intenzita cvičení zároveň zlepší vaši fyzickou kondici, tedy trénink můžete použít také jako průpravu na aerobní sportování jako je běh, jízda na kole nebo na rotopedu. 

PROTAŽENÍ

Jakékoliv cvičení ukončete protažením, které je důležité pro správnou regeneraci svalů.

NOVÉ Protažení nohou

Nohy jsou každý den zatěžovány a namáhány a tím se svaly na nohou postupně zkracují, což se může projevit na bolestech kloubů nebo zad. Zapojte do svého tréninkového plánu pravidelně protažení spodní části těla a získejte tak potřebnou flexibilitu ke správnému a zdravému fungování těla. 

Protažení zad

Protažení zad je vhodné zařazovat na každodenní bázi. V době home officů a sedavých zaměstnání jsou naše záda často zbytečně přetěžována špatným postavením a trpíme tak na bolesti beder, krční nebo hrudní páteře. Ulevte svým zádům tímto cvičením a zařazujte jej pravidelně ráno nebo večer. 

ZÁKLADNÍ SESTAVA CVIKŮ

Zde je základní sestava cviků vhodná pro každý typ postavy.

Rozcvičení 

Jakýkoliv trénink začněte rozcvičením, kterým rozhýbete celé tělo.

Posílení středu těla 

Střed těla - tzv. core, zdaleka neznamená jen pevné břišní svaly. Jeho posílením podpoříte správné držení těla, zpevníte pánevní  dno i zamezíte bolestem zad.

Protažení

Jakékoliv cvičení ukončete protažením, které je důležité pro správnou regeneraci svalů. 

 

TIP:
Věděli jste, že zdravé potraviny a doplňky stravy pořídíte i v Tetě? A to nejen v prodejnách, ale i na e-shopu. Navíc je většina z nich od českých dodavatelů. Přijďte ochutnat:-) 

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Lucie Trojková 21.dubna 2021
Zdravim, cvičení je opravdu fajn, jen tak dál, díky 🙂
Lucie Trojková 21.dubna 2021
Zdravim, cvičení je opravdu fajn, jen tak dál, díky 🙂
Eva Koňariková 12.dubna 2021
Super nápad a bezvadné cvičení když jsem jen doma. Líbí se mi to - vyberu si co chci a kdy mám čas a chuť, a dobře se mi se Sábou cvičí . Děkuji za to :-)
Lenka Konečná 31.března 2021
Skvělý nápad tahle videa👍super inspirace 💪děkuji a přeji krásný den 🌞🌺

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít