Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Tělo do plavek: 5 cviků, jak mít sexy zadek

Tělo do plavek: 5 cviků, jak mít sexy zadek

Tělo do plavek: 5 cviků, jak mít sexy zadek

13. dubna 2022 od Petra Lamschová

13. dubna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová ve spolupráci s expertem Radka Vandaska Bechtoldová

Nejen břicho, ale také zadeček je partie, na které nám záleží, zvlášť když chceme dobře vypadat v plavkách. A proč je vlastně důležité mít zpevněné hýžďové svaly? Jak na to? Jednoduché cviky, které zvládne každý, třeba i doma nebo venku, nám prozradila trenérka Radka Vandaska Bechtoldová.
Zadek cvičíme hlavně z estetických důvodů, chceme ho mít pevný, kulatý a zvednutý. Hýžďové svaly byste ale měla vnímat i z hlediska zdravotního, jako důležitou součástí takzvaného CORE (středu těla), který souvisí s břišním svalstvem, a je důležité, aby tyto dvě svalové skupiny spolupracovaly a tvořily tak pevné jádro,“ říká trenérka Radka Vandaska Bechtoldová a dále dodává: „Zapojení hýžďových svalů není automatické a může být dokonce problematické. Dostat hýžďové svaly do správné funkce většinou souvisí s postavením pánve, mobilitou kyčlí a páteře i s faktem, že zadek hodně utlačujeme a oslabujeme dlouhým sezením.“       
 
 Trénink: 5 kol nebo 15 minut:                                                 
  1. Zanožování ve vzporu / 15 + 15 opakování                       
  2. Dřep do výskoku / 15 opakování                                             
  3. Předklony na jedné noze / 10 + 10 opakování             
  4. Bruslař / 20 přeskoků                                                                 
  5. Zvedání podsazené pánve / 15 opakování

1. Zanožování ve vzporu klečmo 

V poloze na všech čtyřech aktivujte břišní svalstvo, odlepte jednu nohu od podložky a silou hýžďových svalů veďte nohu vzhůru. Dosáhněte výšky, kdy udržíte stabilní střed (to znamená, nezlomíte se v pase). 

2. Dřep do výskoku 

V pohodlné šíři stoje proveďte kontrolovaný dřep dolů, zatlačte do pat, velkým úsilím hýždí zrychlete pohyb vzhůru a odrazem z kotníků přejděte do výskoku. Snažte se o napřímení, dostatečný rozsah dřepu i stabilizační zapojení břišních svalů.   

3. Předklony na jedné noze 

Ze stoje na jedné noze se rovně předkloňte do pomyslné holubičky, zatlačte do chodidla a silou hýždí i celého středu těla se vraťte do napřímení. Pracujte ohnutím v kyčli, udržujte napřímený hrudník.

 4. Bruslař 

Přeskakujte z pravé na levou nohu, do snížené pozice trupu se dostávejte kyčelním ohybem a povolením v koleni. Snažte se udržet vzpřímený hrudník a dynamický atletický styl pohybu.     

 5. Zvedání podsazené pánve

V lehu na zádech aktivujte břišní svaly a dostaňte pánev do mírného podsazení. Zatlačte do pat a úsilím hýždí zvedejte pánev nahoru. Dojděte do úrovně, kdy udržíte pánev v podsazení, celou dobu se soustřeďte na tlačení pat do podložky a aktivní stahování hýždí.           
Tip redakce:
Pevné
tělo do plavek? To je sen každého z nás. Procvičováním problematických partií nejen zpevňujete pokožku, ale v rámci zadku a případně stehen, které zde také zabírají, můžete zjemnit či vyhladit celulitidu. Zkuste inkriminované partie namazat Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D Termoaktivní zeštíhlující sérum (koupit v e-shopu) a pak si jít zacvičit. Ve sprše pak v masáži zadku a stehen můžete pokračovat. Využijte Abella Masážní žínku (koupit v e-shopu) nebo Masážní houbu (koupit v e-shopu)

Foto: Shutterstock a Ondřej Košík
 

Připravil/a pro vás Petra Lamschová ve spolupráci s expertem Radka Vandaska Bechtoldová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Radka Vandaska Bechtoldová
osobní trenérka
"Každá minuta pohybu se počítá."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít