Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Tabu: Zápach z nohou a bot! 3 tipy, jak mu předejít

Tabu: Zápach z nohou a bot! 3 tipy, jak mu předejít

Tabu: Zápach z nohou a bot! 3 tipy, jak mu předejít

8. října 2021 od Zdena Šmídová

8. října 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Zdena Šmídová

Dodržujete základní hygienická pravidla, a přesto se bojíte na návštěvě vyzout, protože byste se styděli nepříjemného odéru z nohou či bot? Máme pro vás tři tipy, které vás vašeho trápení v podobě zvýšené potivosti a zápachu z bot a nohou zbaví.
Bojíte se, že i vás by mohly trápit zpocené nohy a jako následek nepříjemný odér z bot? Je jasné, že i když se snažíte o důkladnou hygienu, může vás tento problém pěkně potrápit. Kromě hygieny se snažte o nákup kvalitní obuvi z prodyšného materiálu a k dennímu nošení si vybírejte kvalitní bavlněné ponožky.

Jak se jednoduše zbavit zápachu nohou a bot

1. Předcházejte zápachu – zásyp dejte hned ráno

Pokud víte, že vás čeká celodenní pobyt v lakovkách nebo nějakých uzavřených botách, které příliš nedýchají, nebo naopak budete mít na sobě celý den silonky, zasypejte chodidla speciálním zásypem hned ráno. Vyzkoušejte Alpa Pedik Deo zásyp na nohy (koupit v e-shopu), který obsahuje účinné látky, které pohlcují pach a chodidla zklidňují. Řešit zásypem zpocené, vlhké nohy odpoledne již nemá význam, protože by vám zásyp na noze vytvořil nepříjemnou hmotu. Navíc, trochu zásypu můžete nasypat také do bot. Díky pudru vám navíc boty nebudou vrzat. 
Nebo zkuste Scholl Deodorant sprej do bot (koupit v e-shopu), který boty zbaví zápachu. Ideální je sprej nastříkat a nechat boty vyschnout. Další možností je použití Ambi pur parfémovaných vložek do bot (koupit v e-shopu), které jsou k dispozici hned v několika velikostech.
Tip redakce:
Pokud by vám forma pudru či zásypu nevyhovovala, můžete zkusit modernější verzi deodorantu ve formě spreje, třeba
Tip Line Antiperspirační deo spray na nohy (koupit v e-shopu).

2. Zamezte pocení – zkuste čajovou lázeň

Výborně fungují koupele v čajových odvarech. Třeba v odvaru z černého čaje, který má vysoušecí účinky a je vhodná k zamezení zápachu z chodidel. Je za to zodpovědný tanin, cože organická sloučenina obsažená v listech čaje. Ideálně v litru vody svařte tři pytlíky černého čaje po dobu 10 minut. Následně přidejte studenou vodu a v tekutině namočte nohy a nechte působit alespoň půl hodiny. Pak opláchněte v čisté vodě a osušte. Tuto proceduru zkuste absolvovat dvakrát denně po dobu, dokud problém nevymizí. Pak aplikujte dvakrát týdně.

Tip redakce:
Místo černého čaje můžete vyzkoušet také koupel v odvaru z máty –
Panda Natur Máta bylinný čaj (koupit v e-shopu),  která má navíc i osvěžující účinek.

3. Vyřešte zápach z nohou i relax – dopřejte si koupel chodidel

Říkáte si, že potřebujete řešit zápach z nohou a vy si místo toho budete dopřávat relax? Proč nespojit příjemné s užitečným a mít nohy jako v bavlnce? Vyzkoušet můžete koupel z šesti litrů vody a jedné lžičky kamence v prášku. Nohy v ní máchejte asi půl hodiny a pak opláchněte čitou vodou. Další možností je nasypat do vody pár zrnek hypermanganu. Voda by měla mít lehce růžovou barvu. Další variantou je octová voda v poměru litr vody a dvě polévkové lžíce octa. Ocet i hypermangan ničí zárodky kvasinek a plísní. Po koupeli je nutné nohy ošetřit vhodným hydratačním krémem. 

No a poslední variantou je nasypat do vany koupelovou sůl Rochova sůl special (koupit v e-shopu) nebo Kneipp Sůl do koupele na chodidla (koupit v e-shopu), která je vhodná především pro koupel nohou, které nejen zjemní, ale má i deodorační účinky.

Věděli jste, že…

…pokud se vám nadměrně potí nohy, pak váš problém může tkvět také v nedostatku zinku? Pokud problém, o kterém se bavíme, máte, zkuste si jej naordinovat v podobě – VIX Zinek 90 tablet (koupit v e-shopu)  a uvidíte, jestli se váš problém nevyřeší.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Zdena Šmídová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít